Ahojte, už vyše roka mám bolesti žalúdka v strede, prípadne vľavo, vpravo od žalúdka. Žlčník a slepák už nemám. Mám za sebou všetky možné vyšetrenia: hadica zhora, zdola, rtg, magnetická, ct, krv, všetko ok a bez nálezu. Bolesti prichádzajú, odchádzajú, ako sa im zachce. Už som zúfalá, doktori sa na mňa kukajú ako na debila. Stretli ste sa s niečím podobným? Viete mi prípadne poradiť, čo Vám pomohlo? Naozaj budem vďačná za každú radu, lebo už neviem, čo so sebou. Keď mi je dobre, papám všetko, aj nezdravé a pohoda. A keď príde to obdobie, je mi zle aj z čaju.
Mojmu synovi bola diagnostikovana dyspepsia. Nieje to organicke, proste chyba nejaky enzym ktory travi potravu a je mu potom zle. On mal obrovske krce, skoncili sme az v nemocnici. Davali mu aj hadicku, nic ine sa nezistilo, akurat ze mierny reflux, ale to sme vedeli.
@tina.olbreitova SIBO test ti nerobili?
Nemoze to byt z psychiky? Skus si odsledovat. Ja som tak skoncila na gastre s podozrenim na vred a nic mi nenasli. Ale spätne som si uvedomila, ze to zacalo po velmi zlom zazitku... A potom to preslo
@mala_zabka bolesť....
@pininka1 ako mu na to prišli?
@simisi eee, čo to je?
@margaretka_ viacerí mi to hovorili... ale nechce sa mi veriť, že by to až tak vplyvalo....mam veru už dlhšie zlé obdobie...stresy doma, v práci.... a som človek, ktorý si všetko pripúšťa...
@tina.olbreitova podľa mňa tiez stres. Ako dlho táto bolesť trvá kým prejde?
@squ1rrel týždeň, dva, potom to z ničoho nič prejde, je dobre .... A potom to zase hocikedy príde.... len keď to príde, nič zjesť, nič vypiť, tabletky neúčinkujú, ani infuzky v nemocnici...
@tina.olbreitova a máš teda nechutenstvo, aj vraciaš? Nie si aj trochu citlivá na svetlo v tom čase?
@squ1rrel nevraciam ani nič... len tá bolesť... A nechutenstvo, keďže to bolí a aj sa bojím niečo zjesť....
@tina.olbreitova skus si chvíľu viesť denník, čo jedávaš, koľko spis, čo ťa vystresuje, možno na niečo prídeš...
Držím palce nech to čím skôr prejde
@squ1rrel ďakujem
💜
Psychika moze veruze mat na zdravie obrovsky vplyv
@margaretka_ Co pomôže?
@tina.olbreitova to by som aj ja rada vedela
@tina.olbreitova ma gastre doktorka vravela hned ze jej sa zda ze to bude fukncna dyspepsia. Tak sa to vola ak sa vylucia vsetky ostatne veci a krce brucha stale su. U nas sa aj z krvi potvrdila intolerancia na laktozu, aj ked geneticky nie, odporucala bezlaktozove veci konzumovat a je mu ovela lepsie.
Pankreas? Môže byt včasné štádium chronickej pankreatitida kedy na zobrazovacích vyšetreniach vyzerá úplne normálne - nič nie je vidiet - ale ťažkosti človek má.
@janas17 za rok by sa už asi aj inak prejavil, či?
@tina.olbreitova je to vyslovene pálenie? Alebo bolesť/nevoľosť? Vieš, možno je problém práve v tom, že si dáš čokoľvek bez toho, aby si premýšľala (aj keď ti je v tú chvíľu práve dobre)