Ahojte kamošky. Mám 3 dni po operácii slabinového pruhu, no akosi začali ma dosť trápiť nepríjemné žalúdočné kŕče a vetry. Zvýrazní sa to po každom jedle, ktoré je v rámci pooperačného režimu stále viacmenej diétne: vývarové alebo zeleninové polievky, detská výživa, ovocný koktejl a tak, skrátka nič ťažko stráviteľné. Prvé 2 dni po zákroku som trpela zápchou, stolicu pochopiteľne nešlo vytlačiť von z dôvodu bolestivosti rany. Dnes ráno i poobede to už konečne šlo, ale zato tie vetry a neskutočné nadúvanie... 🤦♀️ Je to prosím Vás normálny pooperačný prejav? Resp. čo by Ste doporučili na zmiernenie? Poteším sa každej rade.
@marcella84 je normalne, ze chvilu trva, kym travenie znova nabehne ako ma. No celkovo ja napr.v nemocnici trpim naduvanim ovela viac, ako normalne. Proste sa clovek boji si ulavit a cim viac to zadrziavam, tym viac mi treba a je to cele neprijemne. Skus espumisan, alebo si skratka poprdkavaj. Co narobis, mas sa trapit 🤷♀️😀
Je to normálne po narkoze. Peristaltika čreva sa obnovuje. Kľudne si pri bolestiach daj Nospa tbl., ber aj probiotiká ako NutrolinB, Probiofix a pod. Pomaly zaraď aj riadnu stravu zemiakovú kašu s maslom a miesto mlieka trochu vody, kuracie na prírodno či na pare, skrátka ľahko stráviteľné jedlá.
@marcella84 ja som po sekciach mala aj toto chvilu a stale velky problem potom aj mesiac so zapchou, brucho oslabene...je to normalne po operacii. Ked sa da, treba chodit, vtedy creva lepsie pracuju.
Ďakujem pekne za rady, vyskúšam teda, snáď to už najbližšie dni bude líp 🙂 Len som trocha stresovala, keďže tieto príznaky mi prišli tak dosť čudné a aj neznáme, je to pre mňa prvá skúsenosť 😃
@marcella84 odporucam espumisan a probiotika, chvilu trva pokial to znovu nabehne do normalu, clovek ma viac kludovy rezim, snazit sa vyvarovat jedlám, ktore naduvaju