Založenie lekárskej ambulancie

sharpka
2. jún 2018

Ahojte,
rada by som sa opytala, ci je tu niekto nahodou kto ma priamu skusenost zo zakladanim zdravotnej ambulancie.

Samozrejme viem, ze v drvivej vacsine si sam lekar zaklada svoju ambulanciu, nakolko uz teraz ma kazdy lekar vlastne firmu.

Mne sa vsak jedna o to, ze by som chcela zalozit zubarsku ambulanciu a lekara a sestricku by som vlastne ja zamestnavala.

Co sa tyka vybavovania vsetkych zalezitosti okolo toho, to uz zhruba viem co to vsetko obnasa.
a

sharpka
autor
2. jún 2018

Najviac ma vsak zaujima ci nie je problem zohnat doktora a sestricku do zamestnaneckeho pomeru a plus zhruba celkova investicia do pristrojov a zariadeni ambulancie. Teda od zubarskeho kresla az po spotrebny material. Vsetko co doktor a sestra potrebuju k praci. Dakujem ❤

lubik87
2. jún 2018

@sharpka podľa mňa ti dr robiť takto nepôjde....nepripraví sa o prachy...a moja zubárka mi tvrdila ..kupovali nové kreslo že stalo 18 tisíc eur....čo je na Tom.pravdy neviem ale fakt.je ten že je ako vesmírna loď :D

junovedievca
2. jún 2018

Podla mna zasa.urcite sa nejaky novy MDDr. najde,ktory nebude mat moznost si takto hned otvorit ambulanciu. Co sa rozpoctu tyka tak fakt len kreslo stoji od tych 15 tisic a viac.a to este nemas kompresor na stlaceny vzduch k tomu.potom sterilku a autoklav pocitaj tak do 15tisic. Rontgen cca do 7tisic.nastroje a pristroje tiez tak do 10 -15tisic a aj to len tie najzakladnejsie a potom uz len tie serepeticky okolo.pohare.servitky ,material,pocitac + program a tak.do 100tisic urcite a to nebiem co vsetko ostatne okolo bude treba.

poetka77
2. jún 2018

U nás to tak funguje, ale zubári sa tam menia, sú to v drvivej väčšine Ukrajinci, zarobia si a potom otvoria vlastnú ambulanciu, myslím, že by sa to nevyplatilo.

dorottka
2. jún 2018

Jj, ambulancia na urovni sa lahko vysvihne nad 100k. Toto, ze banky davaju uver velmi radi aj zacinajucim mladym zubarom, pretoze vedia, ze urcite to splatia. zubarov je malo, cize pokial sa ti fakt nepodari stiahnut dakeho profika, pod ktorym by sa mladi radi aspon zo zaciatku ucili alebo nebudes fakt ponukat topkove prestizne vybavenie (napr. mikroskop, atd., proste co maju prestizne zubne kliniky), ktore bezne stoji sialeny majland a hned si ho dovolit nebudu moct, tak neviem neviem, budes mat vyssiu fluktuaciu a ludia sa viazu na doktora, nie ambulanciu, cize pri odchode si ich vezme so sebou. Mozno skor tak, ze ponuknes nejakemu zubarovi partnerstvo a podiel.

tahomi
2. jún 2018

A ako je o s odbornou garanciou?

deti95060810
2. jún 2018

a to ste nepísali o rongene...Niektoré amb. majú už aj to ... Pe pacienta +, nemusí behať kde kade .. 😉

dorottka
2. jún 2018

@deti95060810 vsetky poriadne ambulancie uz maju rontgen, stredoveke nemaju a nemali by mat tym padom ani pacientov, lebo je to zakladna diagnosticka pomocka pri vacsine zakrokov 🙂

lienka737
2. jún 2018

Podla mna bude problem najst lekara.

sunny3
2. jún 2018

.

janinah
2. jún 2018

Toto dr. nepotrebuje mať niekoho na koho bude robiť.Založí si s.r.o. požičia peniaze a ide...Neviem ako je to so zubármi,či existuje možnosť rovno po škole si ambulanciu otvárať,ale po odbornej stránke taký dr. nevie nič,čo sa v škole naučil je málo.Takého by som ani nebrala /ak b ysa zázrakom našiel/ taký nebude mať tak skoro okruh pacientov,ktorý by vás všetkých živil.Najväčším problémom pri vzniku novej amb. je dohoda s poisťovňami.

twinflame
2. jún 2018

@sharpka 1. zalozis sro s predmetom podnikania prevadzka ambulancie dentistu (presny predmet ti poradi pravnik) 2. Na VUC odbor zdravotnictva podas ziadost o vydanie povolenia na prevedzku ambulancie 3. predtym vsak musis mat k dispozicii tzv. odborneho garanta, cize lekara s atestaciou, v pripade zubnej ambulancie predpokladam dentistu. Ten na to potrebuje mat vydanu licenciu konkretneho typu, taku aby mohol robit odborneho garanta sro. Odporucam ti informovat sa podrobnejsie na prislusnom VUC odbor zdravotnictva. Ak ty sama nie si lekarka s atestaciou v odbore, potrebujes si zohnat lekara, ktory ti bude ochotny robit odborneho garanta. Moze to byt aj iny lekar ako ten, ktoreho nakoniec budes zamestnavat

twinflame
2. jún 2018

@sharpka konatelom sro ktora prevadzkuje ambulanciu moze byt aj osoba, ktora nie je lekar. Ale na vydanie povolenia z VUC potrebujes mat k dispozicii garanta. Preto ma vacsina lekarov vlastne sro, kde su sami konatelia aj odborni garanti. Odborny garant ma narok na isty typ uvazku v sro, moze to byt teda zdroj nakladov

twinflame
2. jún 2018

@sharpka nesuhlasila by som s tym, ze je problem takeho lekara a sestru najst, netreba sa nechat odradit, treba vsak zacat od zohnania odborneho garanta bez ktoreho povolenie na prevadzku ambancie nedostanes. Je urcite kopec lekarov, ktori chcu pracovat v sukromnej ambulancii ale nemaju kapital, preto sa radi zamestnaju. Zubari su myslim plateni od vykonov, nemaju kapitacne platby

twinflame
2. jún 2018

@sharpka mozes kupit aj hotovu sro s pacientami od nejakeho dentistu ktory ide na dochodok napr. alebo nedajboze umrel a pozostali chcu odstupit sro ktora prevadzkuje ambulanciu

janinah
2. jún 2018

@twinflame to môže,len je tam riziko,že jej to bude dlhšie stáť,kým nájde dr.,s ambulanciou odkúpi aj karty pacientov a ak amb. bude stáť,tak tí pacienti odídu inam...

lienka737
2. jún 2018

@janinah predava sa plne zabehnuta ambulancia, nie taka, co dlhsie nefunguje.

janinah
2. jún 2018

@lienka737 predáva sa zabehnutá,,ale ak ju ona kúpi a nebude mať hned lekára,aby sa v nej robilo,tak bude stáť a pacienti odídu....

lienka737
2. jún 2018

@janinah ved ja hovorim, ze lekar bude problem 🙂 pacientov, ktorí hľadajú kvalitného zubara je viac ako dosť. Keby aj neboli ti povodni pacienti, casom prídu dalsi, ak bude dobry zubar

sharpka
autor
4. jún 2018

..Baby, dakujem za kazdy nazor, radu.. Velmi si to cenim..aj som si myslela, ze co sa tyka personalu nebude to take lahke a plus tie vydavky budu prilus privysoke (navratnost neista).. Ide totiz o to, ze mame nejake povedzme volne peniaze a vlastny nevyuzity priestor (teda dvojgeneracny rodinny dom, byva sa len na vrchu a spodny priestor velmi nechceme davat do podnajmu cudzim ludom).. Tak premyslame co "rozbehnut"..

nikuska_1303
4. jún 2018

@sharpka ja som zubárka, bola som zamestnaná a po materskej zas budem zamestnana..pre ženu je jednoduchšie takto ist aj na materskú aj na PN ...keby som mala vlastnu prax musela by som sa teraz starať co s pacientmi kym ja son doma. Preto myslim ze v závislosti od lokality samozrejme by si problem s lekárom mat nemala...ja som sa kvoli praci prestahovala.

nikuska_1303
4. jún 2018

@sharpka a kde mate ten dom? Orava liptov Kysuce je malo zubarov..no napr kosice Bratislava strasne vela

sharpka
autor
4. jún 2018

@nikuska_1303 Dakujem, v podstate stredne slovensko mala obec pri okresnom meste. Mame aj my tu zubarku ale berie len ten svoj obvod a cochvila pojde asi do dochodku (ma na to vek uz pomaly a zacina byt nervozna na pacientov, nie jeden clovek sa stazoval). Ci vsak po nej bude mat kto prist to vobec netusim, ale ambulancia uz stara komunisticka. Na vyber velmi nie je kedze zubarov v okresnom meste mame ale maju vsetci plno. Mamin zubar sa dal cisto len na strojceky a kym sa "rozkyvala" tak mala velky problem sa niekde vobec objednat.. poviem tak ze o pacientov sa neobavam, skor o doktora ako takeho..