Ahojte. Vcera vecer mi odrazu zalahlo v lavom uchu... len trocha. Potom ked som sa dotkla ucha tak to zalahnutie bolo silnejsie.... cez noc som spala na boku a na tom uchu a teraz rano na to ucho takmer vobec nepocujem... pocujem uplne slabo.... zajtra pojdem dr. ale neviete co by to ohlo byt??? Je to take ako keby som mala vodu v uchu ale vcera som v sprche nebola tak nerozumiem..... ALE momentalne mam aj atopicky ekzem a ked sa mi spravi okolo ucha alebo vo vnutri tak ked to poskrebem tak mi zvykne ucho mokvat :/ a vcera mi tiez tak mokvalo... mohol mi tam teda vojst ten mok? Ale preco to este nevyplavilo? Nikdy som tak dlho vodu v uchu nemala.. stale po chvilke sama vysla.... poradte prosim
@predcastniatkonatalka mne sa take veci stavali pri nadchach najma,pocas tehotenstva,tam,musela ta nadcha jednoducho odzniet a minule som,to mala len,ucpane,tak mi to cistili,prosto som,si to nespravne cistila a casom,si to ucpala. Cize pricin,moze byt viac..
treba to nechat na lekara, uvidis co ti povie
@vefi89 Mne sa ten Trifed sirup tiež nepozdáva, ale zrejme je účinný, aj v lekárni mi povedali, že je fakt dobrý. Neviem. Ale malá ho užívala teraz druhýkrát, prvýkrát ho brala, tuším pred nejakými tromi rokmi a obidva razy bola ospalá z neho a mrzutá. No, budem rada, ak ho nebude treba užívať často. 🙂
@predcastniatkonatalka Ako si dopadla u lekára? Polepšilo sa Ti aspoň trošku?
Ahojte ..syn to mal tiež , keď mal 4 roky. Bolo mi čudné , že darmo mu rozprávam ignoruje ma (pritom bol super poslušný ) už som myslela že ma jednoducho nechce počúvať...a potom som prišla na to že na jedno ucho prestal počuť . Nebol chorľaví , nechodili sme k lekárom , ale mal soplíky . Poslali nás k ušnej .Ordinuje tam jedna veľmi stará doktorka (už aj vtedy bola stará keď ja som bola dieťa :D ) a ona poradila , aby som s malým naparovala (voda + morská soľ) a ešte sme sedávali pred infračervenou lampou+ som mu mala striekať nosné kvapky , a mal zadržať dych , zatvoriť ústa, chytiť nos a pokúšať sa vytlačiť vzduch cez uši :D .. (ja som ešte kúpila aj ušné sviečky ) ...a pomohlo to. Nebola potrebná žiadna iná liečba , ani lieky nič...
Ahojte..... bola som včera na kúpalisku bola som tam s kamoškou takže sme boli v bazéne cca 3 hod .Došla som domov a mala som zalahnute v uchu . Najprv mi to tam šušťalo skusala som rozne metody . Ale marne . Dnes rano som sa zobudila a mala som este silnejsie zalahnutie. Prosim vas pomozte mi 😉
@tamikonikova
Pravdepodobne mazova zatka, cerumen. Rozhodne nepouzivat vatove tycinky. Najlepsie ist na vyplach, alebo vacsou striekackou skusit doma.
zdravím vás mám zalahnuté ucho už druhý týden chodím stále na orl a merali mi tlak v ušách a vraj dobré tiež mi vystriekalá ucho a nič dali mi kontrolu o dva týdne ide mna picnút tiež mám pocit vody v uchu ale vraj není mali by sa to u olnit vraj samo moc tomu neverím skúšam furt niečo aliamáre sprej a peroxid ešte mi poradili ocot a vodu na gázu a švihnút do ucha tak skusím do rána mic neverím myslím si že pichnút to treba už raz mi pichali buben a pomohlo aj ked bolí už ad sa to uvolní ☹
candii no uz som sa znova dostala na orl a mala som zrazu nález hematom a dal mi do ucha mast potom to odsal a zistil to tak som dostala mast a po troch dnoch mastena som konecne ok nesvrbi nepáli a zalahnutie nepocitujem zatial ale mam tam kontrolu cize uvidime vyplachovali mna vela krat uz si nevedeli rady ale vyplachy vobec nepomohli skusala som sama hocico babske rady a lekarenske proste nekedy to ucho je na dlho nez sa pride na problem ucho je zradne zelam si uz nemat s tym preblem vie to dost znepríjemnit tyzden dva aj tri :(
Dobrý večer dnes sme absolvovali vyšetrenie tekutinu za bubienkom,pretože dcéra na tichšie zvuky nereagovala.Dali mi dva sirupi tak dúfam to pomôže a bude sluch v poriadku. Len mi nepovedala doktorka ci vonkajší ci vnútorný.
@mijunik dobrý deň aký sirup brala.
@cicuska1808 moja Ľubka brala Trifed, to jej predpísala lekárka. 🙂
@mijunik Sice je tento článok 2017 ale mňe predvčerom zaľahlo v uchu a slabo počujem, neviem si s tým rady a niekedy ma to ucho zabolí (Je mi 14)
@ironman1256 len choď k lekárke. Aj ja to akurát riešim, lekárka mi odsala hnis z ucha, nemala som bolesti,len zaľahnutie. Ďalej mi predpísala antib. kvapky a čakáme teraz za výsledkami z výteru ucha a stanoví mi ďalšiu liečbu.
@ironman1256 povedz to rodicom...
@klarissa25
@januska20 Ďakujem za odpoveď 🙂
@ironman1256 a mozem este otazku? Co ta viedlo k tomu aby si sa registrovala na MK
@klarissa25 Tak akože o tejto stránke somvedela už dlho a čítala som si tu články ale potom som sa tu zaregistrovala aby som sa podelila zo svojimi názormi alebo problémami :d 🙂
@predcastniatkonatalka Ahoj, nie som odborník, ale dcérka mala cca pred dvomi mesiacmi nádchu a následok bol, že mala zaľahnuté v ušku, boli sme na ORL, poslali nás na tympanometriu a zistili, že dcérka má tekutinu za bubienkom (neviem, či v strednom uchu, či vo vnútornom). Možno aj Ty máš tekutinu za bubienkom a vyšetrenie to odhalí. Dcérka dostala sirup na zriedenie hlienov, robili jej výter z nosa (ten bol v poriadku), o dva týždne znovu tympanometria, už to bolo lepšie a potom o ďalšie tri týždne kontrola a už je to teraz v poriadku. Ten sirup brala len týždeň, myslím si, že tá tekutina sa časom vstrebala sama. Nemala si teraz niekedy nádchu, že by to mohol byť následok? Každopádne určite choď k lekárovi, držím palce, nech Ti to rýchlo prejde. 🙂