Zaľahnutie v uchu a slabé počutie

Ahojte. Vcera vecer mi odrazu zalahlo v lavom uchu... len trocha. Potom ked som sa dotkla ucha tak to zalahnutie bolo silnejsie.... cez noc som spala na boku a na tom uchu a teraz rano na to ucho takmer vobec nepocujem... pocujem uplne slabo.... zajtra pojdem dr. ale neviete co by to ohlo byt??? Je to take ako keby som mala vodu v uchu ale vcera som v sprche nebola tak nerozumiem..... ALE momentalne mam aj atopicky ekzem a ked sa mi spravi okolo ucha alebo vo vnutri tak ked to poskrebem tak mi zvykne ucho mokvat :/ a vcera mi tiez tak mokvalo... mohol mi tam teda vojst ten mok? Ale preco to este nevyplavilo? Nikdy som tak dlho vodu v uchu nemala.. stale po chvilke sama vysla.... poradte prosim

mijunik
19. máj 2014

@predcastniatkonatalka Ahoj, nie som odborník, ale dcérka mala cca pred dvomi mesiacmi nádchu a následok bol, že mala zaľahnuté v ušku, boli sme na ORL, poslali nás na tympanometriu a zistili, že dcérka má tekutinu za bubienkom (neviem, či v strednom uchu, či vo vnútornom). Možno aj Ty máš tekutinu za bubienkom a vyšetrenie to odhalí. Dcérka dostala sirup na zriedenie hlienov, robili jej výter z nosa (ten bol v poriadku), o dva týždne znovu tympanometria, už to bolo lepšie a potom o ďalšie tri týždne kontrola a už je to teraz v poriadku. Ten sirup brala len týždeň, myslím si, že tá tekutina sa časom vstrebala sama. Nemala si teraz niekedy nádchu, že by to mohol byť následok? Každopádne určite choď k lekárovi, držím palce, nech Ti to rýchlo prejde. 🙂

vefi89
19. máj 2014

@mijunik ako sa volal ten sirup?

mijunik
19. máj 2014

@vefi89 dcérka dostala Trifed, vraj je veľmi dobrý pri takýchto infekciách. Bola síce z neho unavená a podráždená (môže mať také vedľajšie účinky), ale asi pomohol. 🙂

vefi89
19. máj 2014

@mijunik uff... ten mňa zabíjal, a teda že už som veľká 😅 😀

siska53
19. máj 2014

@predcastniatkonatalka mne sa take veci stavali pri nadchach najma,pocas tehotenstva,tam,musela ta nadcha jednoducho odzniet a minule som,to mala len,ucpane,tak mi to cistili,prosto som,si to nespravne cistila a casom,si to ucpala. Cize pricin,moze byt viac..

milota164
19. máj 2014

treba to nechat na lekara, uvidis co ti povie

mijunik
20. máj 2014

@vefi89 Mne sa ten Trifed sirup tiež nepozdáva, ale zrejme je účinný, aj v lekárni mi povedali, že je fakt dobrý. Neviem. Ale malá ho užívala teraz druhýkrát, prvýkrát ho brala, tuším pred nejakými tromi rokmi a obidva razy bola ospalá z neho a mrzutá. No, budem rada, ak ho nebude treba užívať často. 🙂
@predcastniatkonatalka Ako si dopadla u lekára? Polepšilo sa Ti aspoň trošku?

mejjus
20. máj 2014

Ahojte ..syn to mal tiež , keď mal 4 roky. Bolo mi čudné , že darmo mu rozprávam ignoruje ma (pritom bol super poslušný ) už som myslela že ma jednoducho nechce počúvať...a potom som prišla na to že na jedno ucho prestal počuť . Nebol chorľaví , nechodili sme k lekárom , ale mal soplíky . Poslali nás k ušnej .Ordinuje tam jedna veľmi stará doktorka (už aj vtedy bola stará keď ja som bola dieťa :D ) a ona poradila , aby som s malým naparovala (voda + morská soľ) a ešte sme sedávali pred infračervenou lampou+ som mu mala striekať nosné kvapky , a mal zadržať dych , zatvoriť ústa, chytiť nos a pokúšať sa vytlačiť vzduch cez uši :D .. (ja som ešte kúpila aj ušné sviečky ) ...a pomohlo to. Nebola potrebná žiadna iná liečba , ani lieky nič...

tamikonikova
22. júl 2015

Ahojte..... bola som včera na kúpalisku bola som tam s kamoškou takže sme boli v bazéne cca 3 hod .Došla som domov a mala som zalahnute v uchu . Najprv mi to tam šušťalo skusala som rozne metody . Ale marne . Dnes rano som sa zobudila a mala som este silnejsie zalahnutie. Prosim vas pomozte mi 😉

draik
22. júl 2015

@tamikonikova
Pravdepodobne mazova zatka, cerumen. Rozhodne nepouzivat vatove tycinky. Najlepsie ist na vyplach, alebo vacsou striekackou skusit doma.

erisara
27. júl 2016

zdravím vás mám zalahnuté ucho už druhý týden chodím stále na orl a merali mi tlak v ušách a vraj dobré tiež mi vystriekalá ucho a nič dali mi kontrolu o dva týdne ide mna picnút tiež mám pocit vody v uchu ale vraj není mali by sa to u olnit vraj samo moc tomu neverím skúšam furt niečo aliamáre sprej a peroxid ešte mi poradili ocot a vodu na gázu a švihnút do ucha tak skusím do rána mic neverím myslím si že pichnút to treba už raz mi pichali buben a pomohlo aj ked bolí už ad sa to uvolní ☹

candii
27. júl 2016

@erisara kazdorocne mavan problemy s usami, ak mas len zalahnute a nemas zapal mal by pomoct vyplach. Ale ak ta aj boli .. super su kvapku burow .. su octove a pekne vytiahnu zapal.

erisara
8. aug 2016

candii no uz som sa znova dostala na orl a mala som zrazu nález hematom a dal mi do ucha mast potom to odsal a zistil to tak som dostala mast a po troch dnoch mastena som konecne ok nesvrbi nepáli a zalahnutie nepocitujem zatial ale mam tam kontrolu cize uvidime vyplachovali mna vela krat uz si nevedeli rady ale vyplachy vobec nepomohli skusala som sama hocico babske rady a lekarenske proste nekedy to ucho je na dlho nez sa pride na problem ucho je zradne zelam si uz nemat s tym preblem vie to dost znepríjemnit tyzden dva aj tri :(

cicuska1808
18. máj 2017

Dobrý večer dnes sme absolvovali vyšetrenie tekutinu za bubienkom,pretože dcéra na tichšie zvuky nereagovala.Dali mi dva sirupi tak dúfam to pomôže a bude sluch v poriadku. Len mi nepovedala doktorka ci vonkajší ci vnútorný.

cicuska1808
22. máj 2017

@mijunik dobrý deň aký sirup brala.

mijunik
22. máj 2017

@cicuska1808 moja Ľubka brala Trifed, to jej predpísala lekárka. 🙂

ironman1256
2. okt 2018

@mijunik Sice je tento článok 2017 ale mňe predvčerom zaľahlo v uchu a slabo počujem, neviem si s tým rady a niekedy ma to ucho zabolí (Je mi 14)

januska20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska20
2. okt 2018

@ironman1256 len choď k lekárke. Aj ja to akurát riešim, lekárka mi odsala hnis z ucha, nemala som bolesti,len zaľahnutie. Ďalej mi predpísala antib. kvapky a čakáme teraz za výsledkami z výteru ucha a stanoví mi ďalšiu liečbu.

klarissa25
2. okt 2018

@ironman1256 povedz to rodicom...

ironman1256
2. okt 2018

@klarissa25
@januska20 Ďakujem za odpoveď 🙂

klarissa25
2. okt 2018

@ironman1256 a mozem este otazku? Co ta viedlo k tomu aby si sa registrovala na MK

ironman1256
2. okt 2018

@klarissa25 Tak akože o tejto stránke somvedela už dlho a čítala som si tu články ale potom som sa tu zaregistrovala aby som sa podelila zo svojimi názormi alebo problémami :d 🙂

kormelia11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz