Ahojte Žienky z MK.Chcem sa opýtať,či máte niektorá skúsenosť zo zalahnutím v ušiach.Ja mám tento problém už vyše roka ale začala som ho riešiť až nedávno.Navštívila som môjho obvodného lekára,ktorý mi povedal že môže to byť zápal eustachovej trubice,keďže som tehotná,nepredpísal mi žiadne lieky,lebo všetky sa neodporúčali v tehu.Tak mi dal výmenný lístok k pani doktorke na polikliniku na ušno-nosno-krčné.Tá mi robila vyšetrenie ako prefúknutie nosa.Pozrela uši aj nos.No prefúknutie mi nepomohlo a povedala aby som si kúpila sprej do nosa s morskou vodou,konkrétne mám QUIXX.
Takže sedím doma a neviem čo mám robiť,lebo tehotenstvom sa mi to ešte zhoršilo,naozaj mám niekedy problém počuť samu seba :(
Máte niektorá skusenosti s podobným zdravotným problémom? Ďakujem za všetky odpovede a skúsenosti.
@bazoska mne to pocas tehu trvalo mesiac. Teraz mi precistili na orl usi a poslalla ma k imuno,lebo u mna to vyzera na nejaku alergiu,kedze mi stale zatekaju hlieny. Vyhodu mam v tom,ze nie som tehotna a uz sa nedojcime. Nastastie ten problem sa mi objavil az teraz ked ma mladsie dieta 3,5r.
Takze by som sa opytala,ci nejst na imunoalergologiu. Je to neprijemne mna to obmedzuje v praci,lebo potrebujzm dobre pocut,neviem,ci ja hovorim hlasno,ci potichu.. Takze ta chapem.m
@bazoska Ahoj! Mne sa také stalo bezprostredne po zápale stredného ucha, resp. údajne to súviselo s tým, že som v tom čase prekonala nátchu niekoľko krát do roka a bola to nedoliečená sliznica v nose. jedna krčná sa snažila riešiť len cez prefuky (zbytočný trapas a žiaden efekt), tá ďalšia mi však už predpísala čosi, čoho názov si nepamätám a netuším, či sa to môže v tehotenstve (taktiež sprej do nosa, neskôr kvapky a bolo to čosi len na predpis). Neskôr mi pomáhal aj sprej cromobene, v lekárni ho však bez receptu dajú len výnimočne a asi proti pravidlám.
Problém bol u mňa v tom, že sme sa zodva mesiace zameriavali na niečo iné a chyba bola v sliznici, takže adekvátne k tomu vypálili aj následky. Nepoteším ťa, rieš to (teda aj cez tú morskú vodu, ak je to v nose, možno pomôže), pretože tie veci po nejakom čase evidentne naberajú chronické rozmery, mne sa dodnes stáva, že sa mi to vracia a to už prešlo pekných sedem rokov.
Aj ja som prakonala od nadchy, zápalu hrdla , priedušiek , zelených soplov, keď sa vsetko ustalilo .. medzitým som išla cvicit na maratón , potom mi prešlo na dutiny .. ale ja som mohla dýchať len mne horelo celé pod ušami , išla som k orl, ta mi dala sinupred, potom ešte jedny tabletky na odhlienovanie a kvapky.do nosa . som mala aj zalahnute v ušiach a pukalo... tak mi horelo celé okolo uši Zo zadu ucha smerom dole ku krku / prešlo.... ale ja to stále citim už iba ako dnu v obidvoch ušiach ... ako keby to nebolo preliečenie... idem ešte v pondelok k tej orl, ale ona už aj minule že to mam dobre .. a ja som jej hovorila že keď to ustúpilo ja to stále citim v ušiach .. menej aké stále , a nehovorím ked idem von, výšla som vons vatou ušiach , zimusnou čiapkou a šálom bolo pekne počasie —- hneď mi zalahne viac... nemozem vôbec vyjsť von.. to je nenormálne .. nikdy som nič take nemala.. neake rady.. aj infrakampou sa nahrievam, a už 2 krat mi t obidvoch uši niečo vyšlo ... iba čistá tekutina ako voda...
Ešte chcem dodať že to zalahnutoe trvá aj celý deň vkuse väčšinou.Už ani neviem aký mám hlas keď počujem len ozveny samej sebaa.