Zaľahnuté v uchu

ivetab12
20. jan 2023

Potrebovala by som poradiť. Na začiatku decembra som ochorela klasicky nádcha a prešlo mi to na priedušky. Asi na tretí deň mi zaľahlo v uchu . Dostala som atb a kvapky pamycon a uniflox. Keďže zaľahnutie neustúpilo ani po vybratí atb išla som na orl, kde mi to pozerali kamerou do nosa aj ucha. Uši sú v poriadku ale na nos mi dali ešte clarinase , desloratadin a nasonex sprej lebo som mala po tej nádche hrozne upchatý nos. Pokiaľ viem alergiu nemám. A tam mi povedali, že v uchu mám opuch, ktorý časom prejde. Nos povolil ale ucho stále nie. Stretli ste sa už niekto stým? Počujem na to ucho dobre len svoj hlas z tej strany počujem tlmene a takisto tam pociťujem tlak, ktorý ale nepociťujem vždy. Ďakujem.

viestta
20. jan 2023

@ivetab12 chod este raz na ORL

ivetab12
autor
20. jan 2023

@viestta Bola som už na 5 orl vyšetreniach aj súkromne u p. Tedlu a všetci povedali to isté. Preto tak veľa lebo to trvá už dlho a bála som sa čo to mám. Ja len, že či niekto nemá skúsenosť , že také dačo mal a kedy mu to prešlo.

zuzka565
20. jan 2023

Moja kamarátka ma tiež taký istý problém. Má to z alergie. Skúsila by som zájsť na alergologiu. Ale mám aj zlú skúsenosť. Moja mamina mala zalahnute stále v jednom uchu. Mysleli sme že z chrbtice lebo aj to môže byť príčina. Ale ona aj počula svoj srdcový tep v uchu a nakoniec jej zistili leukémiu.

ivetab12
autor
20. jan 2023

@zuzka565 No teda pekne. Držím mamine palce. Nie ja nič v uchu také zvláštne nepočujem. Ja som bola aj na krvi a tam mám všetko v poriadku. Crp test tak isto aj kultivácia z nosa. Neviem no skúsim vydržať uvidíme povedali že do konca februára by to malo prejsť. Ale ďakujem.

nifadita
13. feb 2023

@ivetab12 uz vam to preslo? Momentalne mam podobny problem.

ivetab12
autor
17. feb 2023

@nifadita ešte stále to mám..bola som na kontrole, že pošlú ma na magnetickú rezonanciu ale aj tak si myslia, že to bude tá sluchová trubica.. vy máte aké príznaky?

julka1982
21. mar 2023

Presne to iste mám.v decembri zápal stredného ucha zhoršenie sluchu.po antibiotikách sluch upraveny ale zalahnute ostalo tiež mi vraveli že od nadchy.no zmena ziadna.ct mozgu ok ,rehabky nezaberajú a navyše už mám z toho riadne nervy keďže ani dýchať cez nos poriadne.idem skúsiť ešte naparovanie aj keď pochybujem.

julka1982
21. mar 2023

A vyšetrenia sluchu ok

julka1982
21. mar 2023

Vám sa to upravilo ?

gabiso3
27. jún 2023

@ivetab12 ja som s tým bola na pohotovosti. Výplachli mi ucho a bolo dobre.

aina08
31. júl 2023

@julka1982 Julka môžem sa spýtať či Vám to prešlo ? Ja to mám presne ako vy :( už som zufala

julka1982
31. júl 2023

@aina08 neprešlo.mám to z chrbtice .niekedy je to lepšie niekedy horšie .momentálne ma to v uchu tlači akoby som tam mala kameň

aina08
31. júl 2023

@julka1982 a vyšetrenie Vám robili aké ? Prosím Vás

julka1982
31. júl 2023

@aina08 ušné všetko ct mozgu mri mozgu idem ešte na mri krčnej .beriem tabletky na rovnováhu keďže ju mám narušenú ale tak zatiaľ bez zmeny .spreje do nosa som mala tiež nepomáhali .rehabky mi ucho povolili nachvíľu a teraz to je zas v keli

insert1980
20. feb 2024

@zuzka565 vieš potešiť. Šikula

ria2248
1. nov 2024

@zuzka565 prosím ta, nevieš ako tvoja kamarátka dopadla s tou alergiou a zaľahnutim v uchu ? Ja s tým mám veľký problém tak hľadám v starých fórach a chytám sa už všetkého :( Dakujem

ria2248
1. nov 2024

@ivetab12 autorka pls ako si dopadla s uchom ? Zistili čo to je ? Alebo nejaké riešenie ?

zuzka565
2. nov 2024

@ria2248 dostala lieky na alergiu a prešlo jej to

ria2248
2. nov 2024

@zuzka565 a dávala si nejaké konské dávky alebo normálne? Aj kortikoidy? Dakujem ti veľmi pekne za odpoved 🙂

zuzka565
2. nov 2024

@ria2248 to už neviem