Zajakávanie sa a koktanie 4ročného dieťaťa

jituska666
15. okt 2018

Ahojte mamičky, sú tu nejaké mamičky ktorým sa zajakava/ kokta dieťa? Môj syn má 4 roky, som zúfalá. Chodíme aj logopedicke. Bojím sa že to nikdy neprejde a bude na posmech. Píšte mi prosím vaše skúsenosti. Ďakujem

diankadop
15. okt 2018

ma este len 4 roky, podla mna places este skoro. a logopedicka ti co povedala, zelepsuje sa to odkedy tam k nej chodite?

luci21
15. okt 2018

Moj Maťko sa hrozne zajakával. Mal vtedy 4 roky, katastrofa to bola. Nevedel sa akoby rozbehnúť na začiatku slov. Logopedička radila pomaly, ťahavo, spevavo sa s ním rozprávať. Neponáhlať sa nikam. Celkovo životný štýl nastaviť tak aby nemal pocit že sa niekam náhlime, nechať ho vyrozprávať do konca čo chce povedať, neopravovať ho. Mám 3 detičky, Maťko je tretie dieťatko stresu sme mali až až, frmol všetko. Museli sme rázne zakročiť a spomaliť a ono to fakt pomohlo. Najmä to pomalé rozprávanie, ťahanie slov. Dnes má 5.5 roka a konečne môžem povedať že to prešlo. Ale nebolo mi všetko jedno, skoro rok to trvalo. Mám známych v okolí čo riešili podobný problém akurát u nášho to už dlho trvalo ale našťastie sa to upravilo. Držím palce.

danielahamar
15. okt 2018

zajakávanie je psych.problém, možno zažil niečo, čo mu to spustilo, aspoň ja v mám v mojom okolí také prípady a presne to bolo v takomto veku

trashpanda
15. okt 2018

Ja sama som sa v detstve zajakávala. Trvalo to cca do 12-tich rokov a žiadne logopedičky nepomohli. Je to v psychike, nie je to ako keď dieťa nevie povedať "r." Fakt je, že som si s tým trápenia užila v kolektíve dosť. To pozitívne ale je, že to drvivej väčšine detí nakoniec prejde. 🙂

jituska666
autor
16. okt 2018

@diankadop tak bodaj by som plakala skoro, neviem či si zažila ten istý problém ale nie je mi všetko jedno. Logopedička ho sleduje, ešte je skoro tvrdiť čo bude ďalej.

jituska666
autor
16. okt 2018

@luci21 to iste vraví aj naša logopedička ale predsa aj ona je len človek . Nechať ho do konca povedať vetu, neopravovat, nenapominat. Tiež mi nie je všetko jedno. U môjho syna to už sa ťahá cca od jeho 3 ho roka. Alebo niečo po 3r. Keď to za rok neprejde čo chodí logipedicke tak sú ďalej takí čo sa špecializujú na zajakávanie sa. Hovorí aj krásne bez ale sú aj momenty že hrôza. Raz hore raz dole.

jituska666
autor
16. okt 2018

@danielahamar môj syn nič zle nezažil, keby každé jedno dieťa na svete malo tak krásne detstvo.

danielahamar
16. okt 2018

@jituska666 never tomu, určite bola vec, ty o nej nemusíš ani vedieť a nie, určite si s ním neni 24h.denne

luci21
19. okt 2018

@jituska666 Velmi moc držím palce.

diankadop
12. nov 2018

@jituska666 moj syn ma 9 rokov a takto sa zajakaval az do jeho 6 rokov. az ked isiel do skoly tak sa to ukludnilo. chodili sme k logopedicke od troch rokov a nic nepomahlo. v skolke z neho boli ucitelky zufale, lebo kym ostatne deti spali, moj syn stale plakal a budil ostatnych.

jituska666
autor
12. nov 2018

@diankadop a teraz sa už vôbec nezajakava? A to dosť až do 6r, ale hlavne že to teda skončilo samozrejme. Musím povedať že u nás je to raz lepšie a potom zas ako predtým, no musím dať tomu čas asi. Môj syn chodí už do predskoly.

babenka1984
Autor odpoveď zmazal
Zobraz