Zdravím. Vedel by mi prosím niekto poradiť? Bolí ma zub ktorý bol zapálený a zničený a zubár mi ho vytrhol ale tú dobrú časť mi tam nechal. Bol to veľmi ťažký zákrok kedže ten zub bolo ťažké vytrhnúť a sedela som tam asi pol hodinu kvôli tomu. Ked som mala už zub zahojený tak o pár týždňov som prišla opäť k môjmu zubárovi a ten mi ho opravil a zablomboval. Pobolieval ma ten zub ešte pár dní po jeho opravení a bola som aj napuchnutá kvôli tomu. No teraz prešiel rok od toho čo som tam bola naposledy a mala som ísť minulý rok v novembri k zubárovi zas ale neobjednal si ma. Mala som pokoj zo zubami no tento týždeň štvrtok ma začal bolieť v noci ako som išla spať. Neviem či to je zmena počasia alebo som dostala prievan do ucha alebo či to bude tým že mám svoje mesiačiky/dni. Pobolieva ma neustále ale občas to prestane ale potom znova ma začne bolieť. Môže to byť niečím iným alebo by som sa mala hlásiť u svojho zubára?
@kikuska_obdrzalova píšeš dosť komplikovane, nedá sa zub vytrhnúť a zároveň tam dobrú časť nechať. 😄
No ale k veci, ak ťa zub bolí, neni to zaručene zo zmeny počasia ani z tvojich dní 🙈 Jednoznačne treba ísť k zubárovi, môžeš mať zápal na koreni.
@janka1011 tiez nejak nechapem vytrhol zub sa zahojil a ptom ho zaplomboval
@janka1011 No mne najprv celý zub vytrhly ale ten bol napojený na zdravý zub ktorý mi nechcel ničiť. Áno dosť zle som to tam napísala ale kvôli tej bolesti som sama nevedela čo poriadne píšem. Každopádne dnes ma prestal bolieť a celý deň som mala pokoj ale teraz znova na večer ma začal bolieť spodný aj vrchný zub. Rozmýšľala som že si dám do ucha peroxid vodíka či nemám prievan a keď to neprejde objednám sa k svojmu zubárovi ak bude ochotný ma objednať. Každopádne ďakujem za radu.🤍
@slavomira236 on mi to tak ten zubár povedal. Že vytrhol mi ho a dal mi tam niečo ako blombu. Neviem čo tým myslel ale asi to niečím zakryl aby sa otvorené ďasno zahojilo aby nebolo to ďasno otvorené a nedostalo sa tam doň jedlo. Neviem a sama nechápem čo tým myslel ale hovoril že je to blomba. Hovoril že časť toho skazeného zuba bola zdravá že vraj, a tak mi kúsok z neho tam nechal. Totižto som na vytrhnutie zuba bola u iného zubára ktorý mal nato licenciu keďže môj zubár nemá licenciu na zub múdrosti aby ho mohol on sám vybrať. Nevyznám sa v tom moc :(.
Od prievanu vedia aj zuby potrápiť.
Ak môžem poradiť, tak by som zašla k tvojej zubárke, ale aj na ORL, či nemáš zápal stredného ucha. To je tiež riadna potvora.