Zahlienená a každé ráno pocit ako pri chorobe

2. dec 2023

Neviem co to je teraz za vírusy ale nemáte to niekto tak? Čo vám pomáha ?
Minuly týždeň v utorok som ráno vstala a nemala som hlas asi tak 2dni a odvtedy sa mi hlas vrátil ale každé ráno a večer sa cítim úplne choro a potom počas dňa to až tak necítim. No ráno som brutálne zahlienena , až vykasliavam … a syn tak isto , ráno vždy vstáva cely soplavy , preplachujeme a cez deň v pohode.

majamat
2. dec 2023

moja sestra aj so synom, su stale chori, ledva sa z neicoho dostanu, zachvilu zas, rtiahne sa uto uz dlho, 2t
vsetci okolo mna chori. ludia maju strasne zlu imunitu, moja dcera mala pred tyznosm horucku 1den, trosku ju boolelo hrdlo,a le a drhy den jej uz nic nebolo. my s mm sme zdravi. prakticky som tento rok chora este nebola. za to sestra snad 5x.
v praci som v neustalom kontakte s chorymi, v septembri vlna viriz, v oktobri znovu, mam a v septembti dost chora, aj som u nej prepsavala. teraz je chora opat, nie ej to take zel, ale minule soms nou bola a som stale zdrava.

vyzera to tak, ze vsetky tie veci okolo kovidu ludom poriadne "zabili" imunitu.

eliska125
2. dec 2023

Som na tom podobne… v septembri som bola klasicky nachladená a potom ešte asi týžden dva som stale odkašliaváa občas plny nos na rano zahlienena.. ochorela som zas v oktobri potom to prešlo a potom zas som ochorela v polke novembra a rovnaký scenár ako v septembri…teraz som 2 tyzdne odvtedy čo som ochorela uz cca týžden som ok ale stale aj teraz mi zatekajú dozadu hlieny a kašlem obcas plny nos😂
Podla mna sa tym prejavuje slaba imunita a telo takto dava najavo ze je oslabené..mozno malo spanku plus to pocasie stres po ruskach vsetko rozhádzané budeme sa spamätávať este dlho

queen_mary
2. dec 2023

@majamat skor by som povedala, ze vdaka covidu zmutovali bezne respiracne ochorenia..a samozrejme, 2 roky s ruskami na ustach k tomu tiez prispieva.

majamat
2. dec 2023

@queen_mary kovid nesposobi zmutovanie. jedna infekcia je jedna a druha je druha.
mutuju nezavisle na sebe. mutuju na zaklade pdomienok ktore maju, ak im hrozi znicenie, mutuju,a by sa zachranili. cize s tym kovid nema. kovid nenici ine virusy, cize ich ani neovplyvnuje. praveze mozu fungovat sucasne.

no ak by to tak bolo, potom by som mala rovnake tazkosti napr aj ja. no ja so cez kovid nebola zavreta, chodila som do prace, bola som v kontakte s ludmi stale a moja imunita pracovala ako ma. no ludia, co boli izolovani, nachazdali sa dlhodobo v prostredi, kde bolo malo roznych mikroorganizmov, resp tam nebola ta pestrost povodcou infekcnych ochoreni a imunitny system zahalal.

ked sa s kovidom strasilo, uz bol u nas nejaky cas a pytala som sa predavaciek, ci je u nich nejak zvysena chorobnost. pitvrdili mi viacere, ez nie, u nas v praci tiez nei. ako kovidom sme si mnohe presli, uz aj viackrat, ale inak sme vseobecne chori moc nebvyvali. teraz sa sem tam stane,ale nie tak vyrazne

queen_mary
2. dec 2023

@majamat boze 😀

vakatko
2. dec 2023

Obmedzte cukor, lepok, bielu múku, kysnuté cesto zahlieňujú telo.
Do jedla pridávajte surový cesnak a berte dlhodobo Probiotiká, alebo pite Kefír.
Pite Zázvorový čaj s Kurkumou, klinčekami a citronom, recept na google.
Zázvor odhlieňuje, Klinčeky sú dobré na vírusy, môžte ich aj požuť prečistia trávenie a posilnia Imunitu. Kurkuma lieči zápal. Jesť potraviny s bohatým obsahom vitamínu C.
Skoré uzdravenie prajem 🙂

autor
2. dec 2023

@vakatko nejem cukor , muku, mlieko a ani nič kysnute … 🙌🏻
A ďakujem