Ahojte! Už skoro trištvrte roka mám problémy s bolesťou hrdla, zahliením a bolesťou jazyka. Do leta som chodila pi doktoroch ale tí mi veľa nepomohli. Teraz som tehotná čiže doktori odo mňa dávajú ruky preč. Ich rada je veľa vitamínov a vyhýbať sa problémovým potravinám. Chcem len vedieť, či ste mali niekto podobné problémy a ako ste ich riešili. Teraz k tomu problému. Začalo to bolesťou hrdla a mandlí, konečné stanovisko na ORL bolo chronický zapal mandlí. Na gastre krvné testy neukázali nič a na gastroskopiu som kvôli tehotenst u už nešla. Momentálne mam problém so zahlieneným hrdlom, bielym povlakom na jazyku a občasnými vyrazkami na jazyku. Zhoršuje sa to po jedle čiže mam podozrenie na reflux avšak pálenie záhy som doteraz nemala. Celý tento problém vznikol pred tehotenstvom takže to za to nemôže dokonca mam pocit že sa to mierne zlepšilo ale stále je to otravné. Ak ste mali nielto podobné problémy prosím poradte5ako sa toho zbaviť alebo zlepšiť aspoň do pôrodu.
@deti95060810 Výter mi robili asi 4 krát twn tiež neukázal nič. Krčná si myslí že to súvisí s trávením ale to je len domienka nakoľko mi veľa vyšetrení nestihli robiť.
Nemáš problémy so zubami? Tehotná som aj ja 3/4 roka problémy s týmto bolesť hrdla a jazyka hocikedy akoby afty fľaky či vyrážky na jazyku... bolo to zo zubov... vytrhli mi zub prešlo to.. infekcia
@ve_ja_15 Môže to byť aj reflux,pálenie záhy nemusí byť.
skús aspoň kloktať soľným roztokom... to neuškodí ani bábu...Dobrý je aj cesnak. Denne zjedz 2-3strúčiky - ak znesieš...Z liekov je dobrý Glimbax - len neviem či môžu tehotné žienky...
Robili ti výter z hrdla? Lebo ak nie, tak sa len ťažko trafia do antibiotík....