Zadýchavam sa

19. dec 2023

Dobry den
Mam jeden problem
Za necely rok som pribrala 7kg a dost sa zadychavam...mam 32 rokov a vazim 63kg.. na moju postavu je to dost kedze nemeriam ani 160cm..moze to byt z toho?
Tazsie sa mi dycha aj ked sedim ale len miestami...staci ze nieco spravim a uz som zadychana ale to posledny mesiac dva som si zacala vsimat..
Viem mala by som svhufnut kedze som pribrala do brucha snazim sa raz za cas si zacvicim ale zatial nrpomaha viem aj ze treba upravit stravu uz sa chystam schudnut ale teda toto ma vystrasilo lebo som citala ze mozem mat nieco so srdcom ..vzdy som mala vsetko ok ( riesila som kardio lebo mam tetaniu a panicku poruchu a mala som pichanie na srdci od chrbtice) ale to bolo 2 roky dozadu ...

stanulienkat
19. dec 2023

Zadýchávanie môže súvisieť so zvýšenou hmotnosťou, aj s tým, že nie si trénovaná. Ale môže to byť aj ďalších 10 vecí. Ja mám 172 cm a keď som počas tehotenstva mala 63 kg valala som sa ako guľa a hneď som sa zadýchavala.
Možno je tá hmotnosť na tvoju výšku naozaj dosť.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julia2002
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rejka7
19. dec 2023

Aj z nedostatku železa, z anemie je to možné

autor
19. dec 2023

@ninka297 a je mozne ze aj pri rozpravani ze sa zadychavam ? Ved toto neni mozne :/akoze citim sa nafuknuta ako balon vdaka tomu bruchu a to ani tehotna nejsom ...ale lezie mi tk na nervy uz a nechcem utekat k lekarovi zase za blbost lebo tam chodim ako na klavir a vzdy je vsetko ok

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iwesska
19. dec 2023

@stanulienkat Tehotenske brucho,kedy su organy poposuvane a vytlacane hore smerom k plucam a normalne brucho a zadychavanie sa neda porovnavat.

stanulienkat
19. dec 2023

@iwesska ako u koho, ale písala som, že to môže byť ďalších 10 príčin. A môže to byť aj psychika a stres a prílišné pozorovanie sa, a utekanie so všetkým k lekárovi, ako to píše autorka. Treba zrejme vyzistit.