Začínam so šošovkami - šošovky z dm

20. dec 2020

Ahojte, som tehotná, v 20tt a dosť sa mi zhoršil zrak. Rozhodla som sa, zatiaľ si kúpiť šošovky. Kúpila som si tie do diaľky z dm. Sú kvalitné? Mate niekto skúsenosť? Jedna stojí 3,99€.
Ide o to, že ma občas trochu skrabu v očiach, proste ich cítim, inokedy zase nie. Je to normálne? Otočené ich mam správne, to som sa už naučila ako na to.
Alebo mi poraďte ešte dáke iné šošovky, s ktorými mate dobrú skúsenosť. Najlepšie také mesačne. Mam si kúpiť aj dáke kvapky do oka? Dajte vaše tipy. Ďakujem 🙂

petamich
20. dec 2020

ak ta skriabu moze to nesediet zakrivenie, bola si sa poradit aj s lekarom? resp. nosila si sosovky aj pred tym? ak sosovky sedia vacsinu dna by si ani nemala vediet, ze ich mas, mna zacnu skriabat ked ich mam dlho, kvapky mozu pomoct ak mas suchsie oko, vtedy zvyknu skriet, ja pouzivam Biofinity od Cooper Vision

rarara88
20. dec 2020

Tiež si myslím, žeby si to mala riešiť s očným lekárom. Minimálne s pracovníkom optiky, ktorý ti pomeria zrak a aj zakrivenie. Môžeš byť astigmatička a ani o tom nemusíš vedieť, vtedy potrebuješ šošovky so špeciálnym zakrivením. Tiež som používala Biofinity. Prvý pár som mala od očnej, ostatné som si kupovala cez internet z vasesosovky.sk ale tá kvalita z internetu nebola nikdy taká originálna ako pri tých, ktoré mi dala očná. Tiež som mala suché oči z nich a kvapkala som si kvapky z lekárne. Nespomeniem si presný názov, ale keď povieš že máš suché oči a nosis šošovky, tak ti poriadia.

eluveitie31
20. dec 2020

Ja nosím Air optix aqua, objednávam z netu, kedysi som objednávala v optike tie isté. Mám ich celý deň, dokonca sa mi stalo, že som v nich aj v noci zaspala a oči ma neštípali.

nix89
20. dec 2020

Vyskusala som uz vela. Najlepsie au Soflens od Bausch and Lomb. Kazdy co poznam a skusil ich, ostal pri nich. Druhe su Topvue.

nykkushka
20. dec 2020

Klobúk dolu, ak si trúfas kupovať šošovky na blind. To by som sa bala, že mi ešte viac dodžubú zrak 🤦‍♀️🤷‍♀️.
Každopádne by som isla k ocnemu, do optiky kde zmerajú dioptrie poprípade cylinder... A podla toho kupovala.
Ja už dllho používam air optic a om maximálne spokojna, sice drahšie ako tie z dm, ale výborne.
Môžem ich mať 24hod a nič ma nepali nestipe neskriabe.
Z dm používam roztok a som s nim spokojná

gabika0825
20. dec 2020

No tie z dm sú podľa mňa fajn na také občasné použitie keď si zabudnem objednať z netu moje oblúbené Cooper vision - biofinity... ale mne ich dávala priamo pani v optike, keď som ich po očnej prehliadke bola riešiť. Že či mi sadnú. Sadli, výborne... a odvtedy používam iba tie ☺️ Ale šošovky môžu mať rozdielny priemer a ešte nejakú inú hodnotu.. ja mám priemer 14 a tá hodnota 6. Len neviem ako sa to nazýva. Ale bývajú aj 14,5 atď. Preto je dobré sa isť dohodnúť do optiky, keď tak vyskúšať. Ja som mala prvé balenie zadarmo. Aj s roztokom. A mám skúsenosť iba so silikón-hydrogélovými... tie su mäkké. Tvrdé šošovky som nikdy nemala v očiach, ani nepoznám nikoho kto ich nosí.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. dec 2020

@nykkushka bola som u očnej, samozrejme mi to všetko pomerala, povedala o koľko sa mi zhoršil zrak. A na zakleda toho som do toho išla. Len som to sem nenapísala.
Ďakujem vám baby za tipy, idem to trosku pogooglit.

gabika0825
21. dec 2020

A to ti nedala nejaké šošovky? Viem že aj očne davaju a aj ti povie ako to dať do oka aj si to skúsiš. Mňa poslala do optiky

lucia1683
21. dec 2020

Ahoj dcéra je krátkozraká a už roky používame Acuvue Oasys.sosovky sú mäkké dcéra ich v oku vôbec necíti.obsahuju zložku na zvlhnutie oka.skusali sme aj DM ale tie sme po prvom použití vyhodili lebo ju svrbeli oči.

babydesire
21. dec 2020

Musis mat spravne zakrivenie,velkost a dioptriu - to ti urci ocnyblekar alebo v optike kde majuvten pristroj,,sosovky nosim uz dvadsat rokov,,poslede roky objednavam z vasesosovky.sk

marzuz89
21. dec 2020

Presne tak, nie je to len o dioptrii (mimochodom na šošovky sa berie o čosi menšia dioptria ako ti určí lekár, nekupuje sa nameraná hodnota), ale aj o zakriveni a celkovej veľkosti šošovky, to musís všetko vedieť a podla toho sa rozhodovať.

Za mňa je značka DM veľmi super a rada tam nakupujem. Ale nikdy by som tam nekúpila šošovky ani okuliare. Objednávam tiež z vaše šošovky, ale normálne seriózne značky šošoviek s tradíciou 😊 nosim Acuvue Oasys, a správna šošovka správnych rozmerov nesmie byť v oku cítiť. Iba ak by si dlho pozerala do PC atď, po veľkej námahe oka, to samozrejme oči vyschnú a môžu páliť. Ale za bežného nosenia v žiadnom prípade