Ahoj začínam mať zas depresie a lieky beriem už dlho. Cez leto som bola aj v nemocnici. Keď som prišla domov mi 2 mesiace bolo dobre a už to zas začína. Nenávidím túto jeseň mi všetko len zhoršuje. Co mam robiť už?
Ja síce nenapíšem nič hlboké, ale mňa napr. dnes potešila upútavka na vianočný český film: Vánoční příběh (a ak sa bude dať, šla by som na to aj do kina, akurát, že je to až o mesiac a pol, tak uvidíme, aká bude situácia)
https://www.youtube.com/watch?v=E17mDaqqcrc@zmrzlinka2021 na psychoterapiu budem chodit, mojim spúšťačom je všeličo, ja som z tých depresii hrozne unavená a potom nič nevládzem. Včera som aj cvičila ale dnes asiani to nedám. Čakám kedy začnem chodiť do práce, len musím počkať kedy sa mi ozvu. Mam chodiť opatrovať dvoch ludi.
@lucia851 chapem ta a nie si jedina, vela ludi si prechadza tym, co zazivas aj ty. Rob to, co ta tesi, bavi a este jedna dolezita vec - bojuj s akoukolvek sebalutostou. Tvoje pocity, a to, co zazivas su realne veci, treba ich chapat ako diagnozu, ako fakt, kde si teraz a ides to riesit, ale sebalutost tieto problemy este viac prehlbuje
@lucia851 asi nezoberies tuto moju radu, ale ber tuto chorobu ako sucast teba. Neries kedy odide, kedy pride, och zasa je tu, och zasa ta jesen... vyckavas buducnost a nezijes v pritomnosti. Presne tie sebalutosti ako pise @zmrzlinka2021... to je tak skodliva zalezitost, nicis tym samu seba.
Skus aj v zlej veci najst kusocek pozitivity. Som unavena, nic sa mi nechce, ok, zavolam si deti do postele a budem sa s nimi cely den mojkat, precitam im knizku...
@lucia851 každého niečo bolí cíti sa nie vždy fit a musí ísť napríklad na 12 tku do nemocnice, kde nebude spat.Ale zatne zuby a ide ty sa podľa mňa veľmi opúšťas, lebo môžeš🙂tak využi čas pokým nepracujes na niečo, čo potom nebudeš stíhať...
Kamarátka predcvicuje spinning či menzes, migréna musí ísť...tak navýšis lieky na jeseň...
@lucia851 lenze nadmerne sledovanie sa je spustacom vselijakych stavov. A hlavne, ked nie si medicinsky zdatna a za vsetkym vidis uz vlastne parte 😀
Nesustred sa na seba, nesnaz sa mat sebakontrolu nad vsetkym vo svojom zivote - ty musis zmenit svoje mentalne nastavenie, bez toho to nepojde, prave preto su dolezite kvalitne psychoterapie
Na jesennú depresiu mi pomáha Dvit. Ja beriem Oleovit, sestra mi kúpila v Rakúsku. Na iné typy nie, ale vždy je dobré ho brať. Už asi tri roky neviem, čo je jesenná depresia.
@lucia851 mne kedysi jedna pani povedala, že ona pri depresii berie normálne lieky od bolesti, keďže pociťuje pri depresii silnú fyzickú bolesť. Paralen. Pre mňa je zasa fyzická bolesť spúšťačom a potom ťažko z toho kola von. No, keďže jesť treba a prácu si treba udržať, lieky od bolesti a pohľad na cieľ.
@deninka233 začnem ho brať. Ďakujem
@lucia851 ale veď si bola minule už v práci, a nevydržala si tam, bola si tam len jeden deň, takže na jednej strane ti lekári odporúčajú chodiť do práce, na druhej strane to nedávaš...
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/depresia-z-novej-prace-2/?page=2
@lucia851 ja byt tebou,tak si najdem psychicky menej narocnu pracu. Stari ludia ta stiahnu dolu. Ja som pracovala v kolektive,kde boli 60tnici a nikdy som sa necitila horsie uplne som citila ako zo mna vyciciavaju energiu. A neviem si predstavit,ze mam depresiu a som s dochodcami.
Hrozné, koľko ľudí zvykne mať takéto stavy v chladnejšom období. Ako je mi jasné, že ani táto covidová doba tomu pozitívne neprospieva. Človek nemá chuť na nič a ešte keď je vonku hnusne, tak len doma zavretí. Keď som mávala jedného času aj ja také pochmúrnejšie nálady mi lekár predpísal magnosolv nech vyskúšam 🙂 Ono nie je na škodu s psychickými problémami zájsť k odborníkovi, ktorý vie vypočuť a poradiť.
@lucia851
co je spustacom tvojich depresii? Ale ak beries lieky, tak este:
- urcite psychoterapie - prist na to, kde to zacalo, coho sa bojis
- sport, cvicenie, idealne v prirode, prechadzky
- kvaltina a zdrava strava, ziadny odpad ako mastne a vyprazane, ci sladkosti, cipsy... vela zeleniny, ovocia, kvalitnych sachardiov a bielkovin
- ist do kolekvitu,medzi ludi,hladat sposoby ako niekomu pomoct - zamerat sa na niekoho / nieco ine, nie v sebe analyzovat, ze mi je na prd
- naucit sa byt vdacna za kazdy den zivota, za to, co mas a mozes, nie to, co ti chyba
- vzdy v kazdom momente nahlas vyhlasit, ze je to depresia, a nie si to ty a ze odmietas akukolvek negativitu, akekolvek negativne myslienky a ze odmietas byt otrokom tohto fungovania
- prijat seba taku saka si, prijat aj to, ze sa niekedy citis na prd, ze nemas naladu - neanalyzovat vsetko v sebe
- usporiadat si svoj zivot, hodnoty, vztahy, odstrihnut alebo aspon minimalizovat vztahy s toxickymi a zakernymi ludmi, neporovnavat sa s nikym, robit to, co ta naplna stastim, co ta bavi, prestat sa snazit byt dokonalou a pedantnou...
Lieky ti dokazu velmi pomoct, ale bez zmeny svojho zivota a pristupu k nemu ta budu len "udrzovat" a nevyriesia problemy, ktore si nesies v sebe