Ahojte nedávno som tu písala ohľadom pasového oparu ktorý má môj starý otec. Bola som s ním Kontakte. 😏😏 veľa žien má ukludnilo že nieje infekcny pokial som máa ovčie kiahne. Áno mala. Aleeeeeee včera som si všimla pri pazuche fľak. Taký trosku červený a suchý. Šupe sa. Nejak bolesť v tej oblasti necítim. Nesvrbí, neštipe. Môže to byt začínajúci pásový opar ? A som v 41tt
@gabika9878778 to nie je pásový opar, pásová opar sú mokvajúce pluzgieriky
*pásový
podľa mňa nie... ja som mala úplne iné príznaky...
Byva vacsinou na chrbte,alebo bruchu
@stanulienkat starý otec to má hore pri ramene. Takze si nemyslím že je to pravidlo 🙂
@deti95060810 môžem sa opýtať aké ? Ono by to vraj malo zo začiatku svrbiet. Akože nechcem stresovať možno sa na to neumiera ale budem mat doma onedlho malého novorodenca a chcem si byt nejak istá že mu nemôžem ublížiť. 😒😒
@gabika9878778 ano,nie je to pravidlo. Dokonca ani pluzgiere nemusia byt. Strasne to svrbi,niekedy moze boliet. Je to infekcne.
gabika9878778 ja som pásový opar mala keď mala dcérka 8 mes. býva to pri oslabenej imunite, je to ako keby druhé štádium kiahni. Dokonca som kojila. Ak si neprišla do styku s vodickou z pluzgierika - nemala by si to dostať. Moj manžel, mama(bola akurát u nás na týždeň) a dcéra to vtedy nedostali. Prelepovala som si to (mala som to v podbrušku), mala som extra uterák, mydlo dezinfekcne- zvýšená hygiena. Myslím si ale že toto pásový opar nie je. Držím palce.
@gabika9878778 inak pokiaľ sa bojíš choď na kožné.....tam ti s istotou kožný lekár povie či to pásová opar je alebo nie je......mama ho mala 2x, ani raz to podobne tvojmu nevyzeralo
Ja som mala.teraz.nedavno tiez tehotna... ale neviem teda mala.som tam.aj cervene miesto a hlavne mala.som tam tie pupaciky ale nebolo to vobec suche praveze som si to ku koncu vysusovala zinkovou mastou...snad to nebude ono mne sa v prvom tehu robili suche.miesta na kozi
@1mina ahoj chcem sa spýtať môže byť toto pásový opar nič ma nebolí ani nesvrbi dala som si na to imazol bojim sa aby som to nemala lebo mám deti 7mesačneho a 5 ročnú 😩a viem že je to infekčne zajtraa idem k lekárke len mi to nedá spať dnes som si to našla nemôžu to byť potnicky že bolo dnes veľmi horúco
@lilusikk hmm. Neviem to zhodnotit az takto podla fotky ale moje vyzeralo orve dni veeeelmi podobne ...aj presne takyto kusok aj podobne vyrazky...ani ma to extra hned nesvrbelo nejak nahodne som sa tam poskrabala ze trochu a vsimla som si to ... Ale nebojte ja som to mala vlastne tehotna, maly ok aj ked si to zapisovali do karty, a mala som 3 rocnu a manzela ktory este nenal kiahne, a vlastne infekcna je ta tekutina co sa potom spravi v pluzgierikoch a potom prasknu... Ja som vzdy po wecku po sebe strekla sanytol, davala som si dlhe tricka aby som sa neosuchala o gauc napr kde potom mala lezi, prala som si zvlast oblecenie so sanytolom na pranie , umyvala si ruky samozrejme ked som sa toho chytila a nikto sa nenakazil ...tiez som sa bala lebo som mala pred porodom ze zrovna dostane mala kiahne pri novorodencovi ale nic v.pohode
@lilusikk mala som to mozno dokopy tak 2-3 tyzdne kym sa to cele aj nalialo aj popraskalo postupne a spravili sa chrasty,,, viem ze potom som si to natierala aj zinkovou mastou ze ta vysusuje,,, nerozsirilo sa mi to uz viac mozno ozaj len o nejakych 5 pluzgierikov na tom mieste, svrbelo ma to az po par dnoch minimalne a aj zacalo trocha boliet ale znesitelne,,,zaujimave ze uz je to rok odtedy a obcas raz za cas ma stale zaboli to miesto kde som to mala, ale tak zvlastne az vnutri hlboko nie na kozi ,,,
Moja dcérka (1,5ročná) bola v kontakte s babkou (ktorá mala pásový opar na tvári aj v očiach - vtedy sme to ešte nevedeli), na 21.deň dostala ovčie kiahne, Takže je to infekčné, a nebola v kontakte so žiadnymi pluzgierikmi a aj tak to dostala.....
@ingush616 mozem sa opytat co to bolo??? Take nieco ma momentalne dcera na chrbate... Dakujem.
@ludmila1307 ahoj, nebol to opar ale premnožené baktérie na koži (kvôli tepla …)
@gabika9878778 akože skoro tam nič nevidno ale to bude foťakom 😂😂 je to proste červene a suché