Ahojte kocky, mam 31 rokov a na lavej nohe mi navreli zily, obavam sa ze mi zacinaju krcove zily :( prikladam fotku..co si o tom myslite je treba to riesit a ist dr? Vykladam si nohy, a dala som si kompresne podkolienky..plus objednala doplnok s pagastanom konskym..Co pomohlo Vam? dakujem za rady
ja mam krcove zily uz 30r a teda nikdy som to moc neriesila. nohy ma obcas bolia, netusim, ci su to zily. pomaha oddych, studene obklady ( teraz v tom teple je to zabijak, super je bazen s takou 25°C vodou a aspon polhodinu v nom ), lieky - Mobivenal a pod, necitim ucinok a byva mi od nich zle od zaludku.
no co som si vsimla, mam ovela lahsie nohy, co som zacala s chudnutim. ani nejde o nadvahu, lebo tu mam stale, ale skor o to, ze mam travenie odlahcene. ak je plne brucho, vyvolava to tlak na cievy brucha a zatazuju sa aj cievy noh. tiez sa vdaka tomu menej zavodnujem. dolezity je aj pohyb - zlepsuje prekrvenie. minimalizovat statie na nohacha sedenie so zvesenymi nohami.mali by sa vykladat.
co sa tyka operacie, mam ju obsolovala a zily ju obcas bolia, stale nejake ma, mam aj metlicky a dost aj dopraskanych ( aj mne sa uz dost ukazuju ). kolegyna absolvovala a nohy ju bolia dost aj po operacii. je to fakt zacarovany kruh.
inak tie liky na zily mozes uzivat. su volne predajne,a j ked niekde chu recept a netusim preco. ved aj dr. na cievnom mi recept nedal, len odporucanie, co si mam kupit. - Mobivenal, Mikrovenal, Detralex, tusim aj Venalex ( ci tak nejak ).
@mima8356 tie ostatne su to iste, co Detralex. akurat niektore obsahuju tusim Aescin a ine nei.
inak Detralex 60tbl na predpis nie je, iba vacsie balenie. https://www.adc.sk/databazy/humanne-lieky/ucinn...
Mne sa spravili keď som mala 19 rokov, mám aj fialové metličky po nohách a tiež mám 31. Nijako extra to zatiaľ neriešim. Mňa nebolia, vadia mi skôr po estetickej stránke. Máme to žiaľ v rodine, mala ich aj babka aj mama. Lekárka povedala, že pomôže čiastočne jedine brať na to lieky, nosiť pančuchy atď..., ale aj tak to nevyliečim. Ja lieky nechcem zatiaľ, aj tak mám dosť výrazné problémy s trávením, aj bez liekov.
@dominikak4 no ved mne je z tych liekov tiez zle. asi za hodinu to prejde, ale aby mi takto zle bolo kazdy den koli liekom, to nie je OK. 25r som fungovala bez nich a asi 5r som obcas brala,a le teda aj som zabudala.
Pripnem sa aj ja k tejto téme. Mám už dlhšie problémy s kŕčovými žilami ale nechcem to zatiaľ riešiť nejako invazívne 🙂 Aj sa toho teda celkom bojím, keby na to už prišiel rad. Je niečo čo by mi mohlo pomôcť? Je niečo také čo vám zabralo?
Keď už máš dlhšie s nimi problém aj si sa to pokúšala nejako riešiť, či zatiaľ si verila na zázrak? 🙂 Ono ak už raz sú, tak to treba riešiť, nezmiznú samé od seba 🙂 Máte ich aj v rodine? Že by ti prípadne tiež niekto skúsil poradiť.
Vieš čo, asi som verila na zázrak 🙂 Nie každý sa hneď rozhodne pre operáciu alebo čo. To sa aj bojím 🙂 Popravde, ani som neskúšala zisťovať, či ich v rodine niekto má. A ty nemáš náhodou také skúsenosti, čo by na ne mohlo fungovať, ak už teda sú len ich nejako zmierniť, ak by sa dalo 🙂
Veď jasné, tomu rozumiem, a teraz sa na tie operácie asi aj dlhšie čaká či? Vieš čo, ja konkrétne nie, ale moja mamina áno. Tak som sa bola v lekárni popýtať, že čo by na to pomohlo 🙂 Možno, keby sa tak neobzerala v zrkadle, by si ich ani nevšimla 🙂
zienky, viem o com hovorite. to sa clovek ani nestihne spamatat a hned sa nejaka ukaze. som si myslela, ze ja take nebudem mat a veru aj ku mne prisli na navstevu. nanestastie ich mame v rodine, takze mi hned odporucili si skusit na ne striekat reparil. a poviem vam super aj co sa vizualnej stranky tyka. takze teraz uz na ne netreba ani mysliet, skor mam dilemu, ze ake vianocne darceky 🙂
Asi tak, alebo sa až príliš obzeráme 🙂 A to ako na to pomohol? No tak ty už máš s týmto po starostiach veru, a to ho treba nejako pravidelne na dané miesta striekať?
@marina447 citim rozdiel aj v tom, ze sa mi ulavi, lebo to prijemne chladi a je to super pocit. a teda ked este vidis ten rozdiel potom tak to je parada 🙂 vies co ako toto ti neviem povedat, lebo ja si ho striekam stale. podla mna asi nie je nejako dobre s tym na dlhsiu dobu prestat, pokial ma niekto take problemy.
Marina447 a ty to máš v akom stave? Keď sa pýtaš, že keď to nejako ustúpi, či s tým stačí prestať na nejaký čas. Lebo ako podľa mňa už keď sa to žene podarí podchytiť, tak by bolo dobré to udržiavať.
@misulienkamisa mas pravdu, ono je hlavne fajn, ked s tym zena zacne nieco robit a ked vidi vysledky a pokroky treba v tom pokracovat. ako som napisala, tiez nevidim dovod prestat si ho striekat na nohy. ulava, prijemne chladenie a rovnako aj po tej vizualnej stranke je to lepsie 🙂 ale tak su zienky, ktore ked sa dostavi vysledok tak vseobecne v takom niecom nepokracuju.
Tak ale čo znamená podchytiť chápeš 🙂 Podľa mňa je veľa žien, ktoré si to všimne až keď ich reálne vidno a prípadne sú bolestivé a podobne. Ale teda toto keď pomáha, len to treba fakt asi striekať pravidelne a dlhodobejšie.
A tento sprej používate vyslovene len na tie kŕčové žily alebo všeobecne aj keď vás nohy bolia? Lebo sa priznám, niekedy by sa to aj mne zišlo tak po celom dni uľaviť nohám.
podla mna mozes kludne aj ked ta len tie nohy bolia, pripadne ak mas svalove krce, je to fajn lebo ti to prijemne schladi a je to potom taky pocit ulavy a podla toho co pises, ze by si potrebovala nieco take po celom dni tak ked tak mozes vyskusat, lebo verim, ze niekedy ani obycajne vylozenie noh na vyssie miesto nepomoze.
Aha chápem a keď chcem aby ma chladil, tak to ho mám dávať do chladničky, alebo on je tak stále chladivý? Lebo veď vieme, že niektoré produkty, ktoré majú chladiť je lepšie dávať do chladničky.
@yella8888 ahoj ja mám kŕčové žily a pred rokmi mi to začalo presne takto, nebola som nikde s tým si to dat vybrať, pretože, vždy keď sa cítim zle, a bolia ma, vložím nohy, dám si magnézium a pomáha mi to. Manžel si to bol dat vybrať operačne a už ich má znovu naspäť, je to začarovaný kruh