Začína leto a mne sa ťažko dýcha

22. jún 2023

ahojte mate niektorá niečo podobne ?
Teraz ako začína byt teplo sa mi neskutočne ťažko dýcha ,niekedy mám pocut že sa neviem nádychnut,
Ako mne sa ťažko dýcha uz asi 4rok cca ,užívam aj ventolin
Ale teraz cez leto to začalo byt horšie mate to niektorá tiež ?

stellarstar
22. jún 2023

Máš dg astmu? Ja som astmatička síce sprej neužívam ale mne pomáha pravidelné užívanie magnézia

autor
22. jún 2023

@stellarstar nemám astmu .. mne hento trvá asi 4rok už
Ale teraz cez leto je to horšie

kacena4
22. jún 2023

ked nemas astmu na co ti je ventolin? mas ju vibec vysetrenu? popr. kardio? vtedy su problemy s dychom v teple

hankab
22. jún 2023

Mam to iste, nemam astmu ani ine ochorenie, ale tieto hnusne tepla hrozne tazko zvladam.

autor
22. jún 2023

@hankab podobne až zívať musím nasilu aby som sa nadýchla

jamimo
22. jún 2023

ja som mala také isté symptómy. Vylúčila sa astma, problém s pľúcami, prsníkmi. Smer 👉kardiológia, kompletné vyšetrenie + záťažový test. dg. Prolaps predného cípu mitrálnej chlopne, vysoké pulzy... Tento nepríjemný pocit mávam aj teraz niekedy, ako keby som nedokysličená. Keď zívam, vtedy som plnohodnotne nadýchnutá. Ale mám aj tetániu(teraz dlhodobo v remiisii) Dávam si odber krvi súkromne, kvôli hodnote železa a feritín železa v sére. Skús týmto smerom...

autor
22. jún 2023

@jamimo na pulz som bola lebo mám vysoký okolo 100-110 a srdce mám v poriadku nič na ňom neni
Povedal mi že môže to byt bud hormonálne zmeny alebo malo železa

jamimo
22. jún 2023

tak ak máš pulz 100-110 a povedia ti že v poriadku, tak už neviem... 🙄🤔

hankab
22. jún 2023

@jamimo tiez mam tetaniu a myslim, ze to s tym dost suvisi.

nwnw
22. jún 2023

Srdce mozes mat v poriadku ale cievy mozu byt upchate.

nikaeli
22. jún 2023

ja mám od včera ten istý pocit, ráno som myslela, že sa ani nedodýcham a chvíľu som váhala, či vôbec nastúpim do autobusu.. ja som tetanik, posledné dni som si hovorila, ako mi je dobre, že wow, konečne to trochu ustalo a včera - ako bolo neskutočne dusno, až sparno, mne prišlo neskutočne mdlo a nepoľavilo ani po búrke.. večer ok a ráno ako som vyšla z bytu, zase.. poobede cestou domov som sa iba nalievala vodou, doma som si hneď dala sprchu.. a presne ako spomínaš, od rána mám vysoký pulz, aj keď sedím a oddychujem..

jamimo
22. jún 2023

@hankab kľudne môže, ale mali by autorku (pacientku) smerovať správnou medikáciou, zmenou životného štýlu, pouvažovať prečo sa zle cíti... Môže mať parasympatikus a sympatikus v nerovnováhe, zvýšený kortizol, ochorenie štítnej žľazy... atď.

autor
23. jún 2023

@nikaeli akože ja hento mám už asi 4r alebo aj 5
Ale to iba trz je tak keď je vonku teplo .. až dusno

unicornlady
23. jún 2023

Mne sa to tiež stáva, ale ja to mám zo štítnej žľazy. A hoci ju už nemám, mala som autoimunitnú hyperfunkciu Graves-basedov typ (potenie, vysoký tlak, tep, búšenie srdca, zadychávanie..), takže daj si aj štítnu žľazu vyšetriť. Na požiadanie, pokiaľ viem, aj obvodná vie už zobrať krv na hormóny štítnej.

autor
23. jún 2023

@unicornlady štítnu nemám už mi brala krv na nu

autor
23. jún 2023

@unicornlady
@unicornlady bola som aj na štítnej aj na pľúca rengen,na srdce a všetko mám v poriadku
Akože ja hento mávam potom to prejde a zas ako aj @hankab hlavne cez leto je to také
Ale teraz ideme pri more tak to mi vždy aspoň trošku pomôže
Lebo aj priateľ jemu čo sa normálne dýcha tak včera mi vravel že sa mu neskutočne ťažko dýcha takže asi to bude tým počasím a tým dusnom

unicornlady
23. jún 2023

Včera bolo fakt príšerne. Večer som išla na záhradu, že veď deň predtým bola búrka, tak tam nebude tak teplo a tam bolo tak sparno, že som sa cítila ako v saune, po niekoľkých minútach som bola spotená