Záchvatové prejedanie - vplyv rodičov

20. nov 2023

Myslíte že môžem mať poruchu prijmu potravy, záchvatovite prejedanie, aj z toho aký vzťah mali rodičia k jedlu, ako ma kŕmili (respektíve ako často a aké množstva, akým jedlom a tak?).
Rodičia mam pocit ze žijú jedlom, veľa jedia, veľa nezdraveho, tak som jedla aj ja ako dieťa, sladkosť za odmenu alebo keď sme plakali, a teraz sa s týmto borim, sladké si dávam pri stresoch veľké množstvá veľké porcie jedál a všetko. Ale len pri strese, pretazeni, inak mimo toho jem racionálne a zdravo.
Ako toto prekonať?

pribinak
20. nov 2023

Psychoterapia, aktívne trávenie voľného času, nekupovať junk food

autor
20. nov 2023

@pribinak to moc nekupujem, ale vždy sa dá spraviť napr mug cake, horku čokoládu mam a ak ma chytí toto prejedanie, kombinujem aj v pohode veci a j toho veľa, napr cestoviny, syr, kecup, tuniak, alebo tortila, orieskove maslo a džem.
A doma musím mať dáku zásobu na varenie

medda_beda
20. nov 2023

Keby si videla moje kombinácie tak by ti prišlo zle.
Ja idem na vyšetrenie so štítnou radšej.Všetci sa čudujú koľko jem, ale nevidno to lebo ja si to odcvičím.

autor
20. nov 2023

@medda_beda vidíš, skúsim toto pozrieť aj ja tu štítnu. Ja žiaľ necvicim, vidno to na mne, ale už o aj schudla, dáko som sa hecla.

medda_beda
20. nov 2023

Skús, ja sa takto prejedám od 10 rokov, miešam jedlá, jem nadmerne veľa.Vždy som bola štíhla, ale po 20tke som už začala priberať, takže som musela začať cvičiť aby som si udržala váhu.

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
medda_beda
21. nov 2023

@misters Viem, vybehávala som cheeseburger.A trvalo to.
To, že človek niečo zje ešte neznamená, že to priberanie na ňom bude vidno.
Jem veľa, zároveň cvičím a som štíhla.V jedle sa neobmedzujem.V pohode zjem aj 5 rožkov po sebe.Kalórie nesledujem.