Záchrana zuba

26. aug 2024

praskla mi asi plomba ci co a zub sa mi z jednej strany strana kyve.
myslite ze sa to da zachranit?
mam nadej ze mi jednu cas zub jednoducho vytrhe a dorobi mi zub?
lebo je to 4 ka a teda to fakt nechcem aby mi chybal

ma niekto skusenost?

gemerka17
26. aug 2024

Treba ísť k zubárovi, nech to posúdi. Ak chceš aby si zub zachránila, tak si vyber kvalitného, moderného zubára, ktorý robí s technológiami, práve taký zubár je nauceny zuby zachraňovať a piplat sa s ním. Bežný zubár na poliklinike nepôjde do tazieho zákroku, teda väčšinou nie je na to namotivovany.

autor
26. aug 2024

@gemerka17 mam dobru zubarku. cakam na termin ma plno ale ma ma zapisanu.

gemerka17
26. aug 2024

Kedze je to urgentnu situácia, mala by ťa brat v daný deň ako bolestivý prípad. To je aj prístup moderného zubára. Ale veď skus a čakaj. Nikto ti nepovie co tam máš keď to v ústach a na RTG nevidel. Bežná vec, že jeden zubár zachráni a opraví a druhy vytrhne. To čo sa u jedného nedá, druhý urobí s prstom v nose.

makica
26. aug 2024

Mne sa to stalo na začiatku roka- tiež 4ka, myslela som si, že sa mi kýve uvoľnená plomba, moja zubarka bola pn, tak som šla na pohotovosť do modernej kliniky a na rtg zistili, že sa mi zlomila časť zuba. Hneď mi povedali, že jedine vybrať zub a riešiť to implantatom (cena do 1500eur). Ale že zatiaľ mi vyberú len tú zlomenú časť a nech si premyslím čo ďalej. Tak som si počkala na moju zubárku a tá sa zase na základe rtg rozhodla, že ten zub zvládne aj korunku, tak ideme tou cestou a dúfam, že to vydrží.