Ahojte zienky , pred 3 dňami som mala kliešťa no troska som do neho buchla palcom a sám vyšiel no lenže svrbí má to a mám to červené zajtra chcem skočiť k doktorovi asi mu tam hlava nezostala ale ja tak sa vás na to spýtam 🙂
Doktor ti nič k tomu nepovie... Začervenanie do 1cm je ok...
Ked aj prídeš, odbery ti neurobí lebo je ešte skoro a toto je bežná reakcia... Kym nebudeš mať výraznejšie kožné problémy, teplotu alebo iné, nemá ti co riešiť...
Ak začneš mat problémy (prejavy infekcie, boreliozy) tak ti hneď nasadí atb aj bez odberov... Tom prípade sa ani nečaká ma výsledky... Hned sa nasadzaju 🙂
Držím palce nech je všetko okej 🙂
@julca405 este je skoro na testy takze dezinfikuj len. Ale zo skusenosti-syn minuly rok-zacervenanie len okolo stipanca cca 1cm. Buch borelioza. Kamoska to iste a zasa borelioza.takze v kazdom pripade by som sa nechala otestovat. A nabuduce -kliesta vybrat, dat zmrazit a zaslat do sav alebo ineho labaku kde ho otestuju a nemusis seba.
@julca405 keby aj hlava ostala, nič sa nedeje. ono to samo vyhnisá
@panelacikova no tak to nie hlava nesmie ostať môže nastať aj ochrnutie
@julca405 to je mýtus. ochrnieš iba ak si nakazená boreliózou, ktorá ti tak napadne nervový systém, že jednoducho ochrnieš. stále je to zvrátiteľné ATB liečbou. a ver mi, viem, o čom píšem 😉
@julca405 odporúčam. v spodnej časti pred uzamknutím článku máš o tom viac...
https://dennikn.sk/1942799/odbornicka-na-kliest...
Hlavne sleduj, ak by sa ti zacali robit flaky po tele a tak...treba ihned k doktorovi.
Ja som mala tiez, svrbelo a na treti den som bola u lekarky a dala mi antibiotika na 2 tyzdne, aby som nedostala boleriozu
V maji mala moja dcéra malého kliestika, vybrala som jej ho a mala tam malu vyrážku (hlavu tam určite nemal, lebo som ho pozrela keď som ho dala von).. sledovala som ju a po cca 10dnoch ju strašné začalo svrbiet, na druhý deň mala už fľak cez celý hrudník.. dostala ATB na mesiac (už po prvej tbl ju to prestalo svrbiet) ale až zajtra ide na odbery či dobre zabrali a nemá boreliózu..
Tak skoro po vybratí ti asi moc dr nemá čo riešiť, treba sledovať ako sa to vyvinie..
Držím palce
pár mm červená škvrna je v norme a sama zmizne,ak by tam niečo ostalo,tak vidíš čiernu bodku,treba dezinfikovať