Ahojte,
minulý rok som som zabudla na preventívnu prehlidku u zubára. Naposledy som mala v novembri 2022. Pred pár dňami som začala cítiť tlak a bolesť na zube pri hryzení. Objednala som sa k zubárovi. Povedal mi, že sa na to pozrie a ak bude stíhať urobí aj prehliadku. Máte s tým niektora skúsenosť? Platili ste vyšsie sumy ako s prehliadkou?
Budeš platiť pravdepodobne o niečo viac, ale keď mala dcéra asi pred dvoma rokmi len jednu prehliadku, tak tá suma bola naozaj len o pár € vyššia. Až som rozmýšľala či sa to vôbec oplatí ťahať cez poisťovňu...
@mango46 poisťovňa veľmi málo prispieva na zubky. Jedine ti vlastne zaplatí preventivku (ak si zubár ešte niečo nevypyta navyše) a zvyšné bežné úkony ako plomba, RTG, anesteza sú par eur. Pri korunkach, implantátoch, fazetach si hradis vždy všetko sama. Samozrejme posledná premenná je cenník zubára, to je čisto len a len na ňom ako si ho zostaví a teda koľko vypýta od pacienta.
Bez preventivky nepreplati poistovna zubarovi ani cent, takze vsetky ukony v plnej vyske si budes tento rok platit sama. Ale zas to co preplacaju poistovne nie su velke sumy, niektore su par eur, niektore tak do 50.