Zabúdanie po pôrode

31. dec 2024

Ahojte som 6 týždňov po pôrode. Hrozne zabúdam. Kde som dala cumel, nevyberiem Sušičku, kde som položila bavlnenu plienku.. No masaker. Začínam sa báť že som debilna..🥴

marianarem
31. dec 2024

Ach jaj, ja som tiez z toho nestastna...Maly ma uz 5 rokov a pamat sa nevracia :(
U mna to ale zacalo uz v tehotenstve. Bol Den matiek, chcela som prekvapit mamu kyticou, tak som ju zavolala k nam na navstevu pod nejakou zamienkou. Mama prisla, posedela, pokecala, odisla...az potom som si spomenula na Den matiek a kvety 🙂 A odvtedy sa veziem. Tak 50% navstev chladnicky skonci tak, ze zabudnem, po co som isla 🙂

viestta
31. dec 2024

To nie je zabudanie, jednoducho je zrazu privela toho co musis riesit a jednoducho nestihas obsiahnut vsetko tak dokonale ako ked si toho mala na starosti menej.

stanulienkat
31. dec 2024

Materska demencia.😁 Horsia sprava je, ze do povodneho levelu sa mozno uz nedostanes.😁
Kym tvoje dieta bude vdaka tebe napredovat, ty sa budes mentalne zhorsovat.😒

autor
31. dec 2024

Mam aj dosť problém zo spánkom..no.. Ale je to také divne 🤣 hľadám ovládač na stole je.. 🤣 No a dookola plienky, cumel 🤣 vkuse hľadám....

autor
31. dec 2024

@stanulienkat akože sa to nenapravi???🤣

stanulienkat
31. dec 2024

Castokrat aj nie. A teraz neviem akeho smajlika mam dat.😂

lonsdaleka88
31. dec 2024

Maly ma rok a pol a stale cakam kedy sa to napravi 🤣

autor
31. dec 2024

Preboha 🥴🥴🥴

merrysa
31. dec 2024

Ja si myslím, že tým, že máš dieťa, teda maximálnu zodpovednosť, akú si človek dokáže predstaviť, tak mozog vytesnuje všetko ,,nepodstatne" 😂 mám to tiez 😂

matrioshka333
31. dec 2024

Podľa mňa je to normálne....mozog sa mi začal vracať do normálu až keď mali deti cca 3 roky.

nevenka
31. dec 2024

Moj najstarsi ma 11 rokov, potom mam este 9 rocnu, 4 rocneho a takmer 2 rocnu. Stale kojim, aj v noci, zly spanok. A moj zdravy rozum upadol do nenavratna, mam dojem.

petronellla87
31. dec 2024

Mam.to tiež od pôrodu. Dcérka má bud mesiac 2 roky😂🤣

autor
31. dec 2024

Máte to aj viac krát denne? Bo ja už sa sama seba bojím... Teraz manželovi hovorím ze malý je nespokojný lebo ma rúčky v perinke 🤣 a on mi hovorí mojo ved teraz sme mu ich dávali von 🫣🫣🫣🫣🫣🫣 ja zdesenie... ✌️

autor
31. dec 2024

Ešte chcem dodať že som rodila sekciou v celkovej narkóze... Poznám pár prípadov, ktorým sa zhoršila pamäť... Neviem ci to je pravda...

elisebah91
31. dec 2024

O tej sekcii a pamäti tiež neviem či je pravda, teda na mňa to neplatí. Mala som tri sekcie 2x celková a okrem toho ďalšie 2 celkové a myslím že som ok. Teda pamäť sa mi vracia, ale najmladši už má tri roky, stereotyp zabehnutý tak to zvládam 😅

marianarem
31. dec 2024

Ano, aj viackrat denne, je to bezne. Mne to hovorili kamosky uz davno predtym, nez som mala dieta a naozaj, postihlo to aj mna. Ja som z toho dost nestastna, lebo prejavuje sa to aj v robote, aj vsade. Ohladom maleho ale prekvapivo nezabudam, asi som prilis koncentrovana nanho.
Ale prvych par mesiacov po porode sa mi zase stavalo take, ze som si na chvilu zdriemla a zrazu som sa strhla s tym, ze sa mi medzi perinami stratil maly, zacala som ho hladat...a az potom mi doslo, ze vobec nebol pri mne ale vo svojej postielke. Ono aj tie hormony robia nejake divy s mozgom.

janickacrazy
31. dec 2024

Neboj sa, časom to bude lepšie, dieťa odrastie, pôjde do škôlky, ty do práce a pamäť sa vráti. Bude musieť. A keď nie, potom dieťa pôjde do školy, budete robiť úlohy, budeš musieť mozog zapojiť, neboj, dobre bude. Potom prídu nerovnice a to už je ozaj vyšší level. 😁

autor
31. dec 2024

@marianarem 🤣🤣🤣 mojaaaaa som si ta predstavila

basulaak
31. dec 2024

@marianarem aj mne sa to stavalo. Ba co horsie ak sa moj muz prehodil na druhy bok ja som ho automaticky lapala (snivalo sa mi pritom, ze mi dieta pada z postele - my matky len bdieme, nespime😅) a dvakrat mi uz od nervov svacol po rukach v noci ked som mu to spravila uz tri razy po sebe, so slovami: “pusti ma!” a to ma zobudilo 🤣 uz spi v inej posteli a ja s malym😂😅

elzus
31. dec 2024

Mňa uz v robote volajú Doris. Či si nezapisem neexistuje. 😂

basulaak
31. dec 2024

@elzus mne staci vyjst u nas doma po schodoch na horne poschodie. Tam je asi nejaka cierna diera lebo ja vyjdem posledny schod a kukam a hovorim sama sebe, ze: no, a co si tu teraz vlastne chcela?! Idem zase dole a hned mi to napadne 🤣🤣

staromodna
31. dec 2024

Mam 3 deti. Najhoršiu demenciu som mala po 2.dietati. Po narodeni 3. som sa rozhodla, ze musim moj mozog trenovat. Zacala som lustit vela logickych hadanok, ucit sa a tak hlava zostava v poriadku. Castokrat robim veci automaticky a vtedy ani nevnimam co robim, ale nemozem povedat, ze zabudam. Urcite to chce trening ako so všetkým

marianarem
31. dec 2024

@basulaak Ano je to hrozne, ze ten streh nekonci ani v spanku 🙈

miriamzba
31. dec 2024

Aj ja som v klube poporodnych zabudaciek. Niekedy som rada, že aspoň hlavu mám napevno 😅 hormony a to brutalne nevyspatie robia svoje. So sekciou to nesuvisi, ale s celkovou anestezou môže. Ale naučila som sa zapisovat. Blbé je, keď ani to neviem nájsť 🤦‍♀️🤣

dismonika
31. dec 2024

Ahoj, ja som mala 3 deti za 3 roky a poviem ti, že u mňa to ešte stále pretrváva. Najstaršia už bude mať 11. Najlepšie bolo, keď som chcela mobilom zapnúť TV a 2 minúty som nevedela prísť na to, čo robím zle. Najlepšie na tom je to, že už ma to vôbec, ale že vôbec netrápi. 😉👍

Aj v práci na mňa slobodné a bezdetné kolegyne pozerajú ako na debila, no my jednodetné a mnohodetné vieme svoje. 😝

autor
31. dec 2024

@dismonika 🤣🤣🤣✌️ moooooja... Sranda..

mabenn
1. jan 2025

moje top výroky: "mama ti ide dať mäsko prať" a pri ceste "daj mi nohu" (malo byť "ruku")

autor
1. jan 2025

@mabenn 🤣🤣🤣🤣🤣

kittykat22
1. jan 2025

Baby zacnete uzivat tebokan 🙂 Ten je na regeneraciu pamate. Je velmi dobry. 1 tableta denne - ale neviem ci sa moze pri kojeni. Pozrite pribalovy letak.

eliska13
1. jan 2025

@marianarem mne sa to stavalo otrasný pocit.Bud som zo sprchy počula, že plače dieťa, alebo som sa v noci strhla a zistila, že nie je v postieľke a potom som ju našla vedľa mňa, že po kojeni som ju už nevládala dať do postieľky.Plus k tomu som mala zlé sny, že padá odniekiaľ, už už ju idem chytiť a nedá sa, raz sa mi snívalo, že stala v okne to som zo spánku vykríkla ten strach a kontrola dieťaťa bola hrozna.