Nastúpila som do práce po RD ,(3roky). Predtým som podávala excelentný výkon. Teraz to je des. Pracujem s číslami, veľa sa mýlim, čísla si zamieňam. Nie som presna. Robím veľa chýb. A strašne zabudam. Je toho v práci veľa, a ja si na druhý deň nepamätám čo som robila deň predtým. Napríklad, viem, že mám poslať jeden mail, mám to v pláne, pošlem ho a zrazu mi odpisu, ďakujem, prišlo nám to aj včera..takže som to už poslala deň predtým. Spím malo, zladiť domácnosť a prácu je náročné. Som tam uz 3 ti mesiac. Pracu mám novú, nikdy som to nerobila. Myslíte, že sa to poda alebo to rovno zabaliť? Stáva sa mi to aj doma, napríklad, chcela som velmi jednu vec, tak som si ju kúpila 2x, s týždňovým rozdielom.
@viestta nie je všetko iba.na mne. Všetci pomáhajú, spánku je málo, nakoľko už o 5 vstávam, večer chcú deti so mnou tráviť čas a najmenší veľmi zle spáva (veľmi náročné dieťa od malička)
V práci mám to do ale nedá sa úplne na všetko urobiť
@viestta ja si práveže pamätám čo musím urobiť. Skôr by som potrebovala to did list, lebo keď sa spätne bavíme (absolútne nemám sajn ako som danú vec vyriešila, aj keď som ju rieisla iba ja)
Tak si vyhrad jeden den z vikendu na dospanie. Bud vstan neskor alebo chod spat skor
Určite by som to nevzdávala, to ničomu nepomôže a ani sa to tak nezlepší 🙂 napísať si TO DO list a odškrtávať čo je hotové je prvé čo napadlo aj mne a teda asi by som si písala ku všetkému poznámky, aj čo sa ti zdá ako úúúplná blbosť si zapíš... čo sa týka chýb s číslami, tak ak je možnosť, radšej po sebe aj 2x skontroluj, bude ti to dlhšie trvať, ale pôjdeš na istotu... ale určite si časom nájdeš systém a úkony sa ti zautomatizujú 🙂 a ak máš pocit, že to je za nejakou normálnou hranicou roztržitosti a nezlepší sa to, tak možno zváž aj návštevu doktora, môže tam byť nejaká neurologická alebo iná príčina, nedávno tu dokonca o tom niekto tuším písal... aj keď práve čítam, že málo spávaš, to tomu určite neprospieva, ale isto sa zabehneš...ako dlho si tam?
K tým mailom: vieš si nastaviť v outlooku či už farebne alebo inak ktoré sú dôležité, a predsa v odoslanej pošte vidíš, či si to už poslala, stačí sa najprv pozrieť...a ak to je v takej miere, že si nepamätás čo si robila včera, tak mi to príde vážnejši stav, treba spať aspoň 6 hodín (najlepšie 7-8), veľa tekutín, strava, oddych....
A to, že si objednala jednu vec s týždňovým rozdielom je tiež na zamyslenie....skôr nervy máš v háji, ukľudniť sa, kde je otec dieťaťa?
@lindous 3 mesiace. Z toho som bola mesiac zaucana. Sme tam dve a tá druhá baba tu prácu tiež vie, tak mi má stále kto poradit. Skôr ma to stve, že keď sa jedná o nejakú zákazku a niekto volá ja o Tom absolútne nič neviem, lebo si nepamätám. Určite to bude aj tou vyčerpanosťou. Najmladší ťažko znáša MS, takže je úplne na mne nacucnuty, v noci sa budi s plačom a hľadá ma
bavi ta ta praca a chces ju robit? ak ano, zabudanie sa da vyriesit.. ak nie, tak si najdi inu.. zabudanie je v tomto dobry ukazovatel, ze hluposti si pamatas nemas
mas toho vela, vsetko si zapisuj.
@reanda áno, baví. Nechapem.ako to myslíš o Tom zabúdani
no ze ked casto zabudas, tak to moze byt preto, ze sa nutis pamatat si veci, ktore vlastne nepotrebujes a hlava to takto riesi, ze to proste vypusta, aj ked sa snazis si to v nej udrzat.. treba si v tom urobit poriadok, ktore informacie su ti k uzitku a kde sa do niecoho len nutis.. ak ta praca ozaj bavi, tak by nemal byt problem pamat si veci, ktore pre jej vykonavanie potrebujes.. tak si mozno zahltena niekde inde, inymi vecami, ktore drzis nasilu.. pises, ze si sa vratila do prace po materskej - na materskej clovek funguje v dost odlisnych energiach, ako je praca s cislami.. tam sa ta hlava potrebuje zase preladit na ine fungovanie, ale ked to musis kombinovat stale aj so starostlivostou o male deti, tak sa vlastne ani nemoze uplne preladit.. sama pises, ze je pre teba tazke to sklbit.. tak aj tam si treba urcit priority, co je pre teba teraz dolezitejsie, ci este sa venovat viac tym detom, alebo sa uz plnsie ponorit do prace a podla toho potom pridat ci ubrat v jednom alebo druhom.. mozno by pomohlo najst si menej mentalne narocnu pracu, kym su deti male.. alebo naopak viac delegovat domacnost na niekoho ineho - podla toho, ako to viac chces.. nesnazit sa zvladnut jedno aj druhe perfektne, lebo sa to vlastne vzajomne dost bije.. a ta hlava potom nevie, do akej polohy sa ma vlastne nastavit
Toto bude určite nedostatočným spánkom, musíš si urobit poriadok so spaním, inak to nepojde.
No, ten spánok asi tak skoro nevyriešim
🤷♀️ nebude spanok, nebude pamät a koncentracia.
toto som aj ja mala problem iste obdobie, skus pozriet nejake vitaminy, taktiez caje a pis si vsetko, tiez som si tak zacala a velmi mi to pomohlo 🙂
aj teraz si tak robim stale a vsetko a je to ovela lepsie 🙂
V praci si zacni pisat To Do list a odskrtavaj vybavene
Doma si pis nakupne zoznamy a odskrtavaj co uz si kupila
Zapoj do starotlivosti o deti a domacnost aj manzela, uz je najvyssi cas aby neblo vsetko iba a len na tebe