Zienky, už dlhšiu dobu ma trápia neskutočné tocenie hlavy, závraty. Včera som bola u neurológa, vypada to na zablokovanu krcnu chrbticou. Poslal ma na rengen, objednana som na rezonaciu. Zatiaľ mi dal od bolesti Aflamil a tabletky na uvoľnenie svalstva Guajacuran. Keď prejdú najväčšie bolesti, že začnem rehabilitovať. Mali ste aj vy takéto ťažkosti a bolesti? Je to strašne, nič sa mi nedá robiť, len ležať- vtedy mi je najlepšie. Vedeli by ste mi poradiť, ako si pomôcť s nejakými domácimi receptom. Dakujem
@kajkag cvičiť,cvičiť, cvičiť, ja som mala zablokovanú pravú stranu až mi šklbalo pravou rukou a malíčkom hocikedy, chodila som na rehabilitácie a tie cviky robím dodnes a nemám problém, hlava sa mi točí tak raz za dva mesiace, ustupuje to, ale žiadne lieky mi nepomohli, iba zakryli problém, len cvičením sa mi všetko podarilo vyriešiť...a ešte podotýkam, že mám odratý 5a 6 stavec, čiže nakryvo chrbticu, to ma bolí tak raz za mesiac,ale keď si zacvičím je to oveľa lepšie.
@kajkag Ja sa ťahám s bolesťami a závratmi už vyše roka.Chodila som na masáže to mi pomohlo tak na 2-3 dni.Začala som chodiť fyzioterapeutovi nasadil mi cvyky na doma a strašne sa mi uľavilo od kedy ich cvičím,plus mi bude robiť masáže potom a spraví mi tejpy...
@kajkag ja som mala tak zablokovanú krčnú chrbticu že som nemohla chodiť, hlava sa mi krútila jak na kolotoči a to vravím doslovne. Nič nezabralo, v nemocnici len výživu do žily, mylsím že rehabilitácie a ja by som ti odporučila cvičiť jednoduché cviky na chrbticu, denne ja cvičím večer a nemám problémy. Podľa mňa je to najlacnejšia a najjednoduchšia liečba-pravidelné cvičenie.
dievčatá ja sa tiež trápim s krčnou chrbticou od polky augusta.... točenie hlavy, bolesti krku a ramien... no katastrofa,... chodila som na rehabilitácie, ale veľmi to nepomohlo...cvičím každý deň.... ale raz je to hore potom zase dole.... v piatok som bola u fyzioterapeuta.... ponaprával ma a ukázal cviky...ale je streda a ja sa mám oveľa horšie... točenie hlavy a tá bolesť v krku, ako keby som nemohla udržať hlavu na krku....cvičím kedy sa dá a aj v práci.... ale robím pri počítači, takže celý deň sedím....už neviem ako na to! skúšala som lieky aj rôzne maste a krémy ale nič nezaberá...už som zúfala.....
... aj mňa to občas chytí, hlavne nepanikáriť, ono ako to prišlo, tak to aj odíde😉
pomáha mi vždy set infuziek na stacionári
@quorum ale infúzky ti musí predpísať neurolog, či? a ja som objednaná na kontrolu až v januári... a skôr sa tam ani nedostanem...u nás objednáva o 3 mesiace...inak to zdravotníctvo je jedna katastrofa...zomri....a ak nie tak príd o 3 mesiace :( či ti vie predpísať infuzky aj všeobecný lekár?
@gbendikova ...áno, neurológ, ale skús aj u svojho všeobecného, držím place 😉
@gbendikova nemusi neurogol, mne predpisala obvodna, ale nic to nepomohlo, iba riadne zavodnilo, kortikoidy atd....
@gbendikova to mas zo sedenia za PC, pokial budes mat taku pracu,neprejde to nikdy, iba sa zhorsi...treba sa dat vypisat aspon na tyzden, aby si chrbtica oddychla...
@certi tak to vôbec nieje pravda, ja robím za PC denno-denne a OVEĽA sa mi to po balančných cvikoch zlepšilo, treba proste naťahovať telo aj v práci za PC
@bale1rinka natahujem a mam strasne bolesti hlavy, kazdy den si musim dat tabletku, lebo vidim trojmo
@bale1rinka ake su balancne cviky?
Trochu mi pomohli rehabilitácie - masáže ultrazvuk magnet a elektroliečba. Ukázali mi cviky a mala som šťastie na doktora ktorý je aj chiropraktik ten mi povykrúcal krk tak že som myslela že mi zláme väzy ale krásne to popraskalo a kúsok mi je lepšie už mi netŕpnu v kuse ruky. Keď sa točí hlava to ma tušim na starosti prvý stavec atlas keď sa nemýlim. Ja mám bloknuté od c4 do c7 idem na magnetickú o pár dní uvidím či sa niečo napravilo a v akom to je stave. Treba neurológa navštíviť rehabilitácie a možno SM systém cvičiť
@gbendikova mačací chrbát napr. keď si na kolenách a rukách na zemi (poštvornošky) dvíhaš striedavo ľavú a pravú ruku hore ku plafónu a tak ako keby dozadu a hlavou sa na ruku pozeráš, opakuješ 10 x, bicyklovanie v leže na chrbte, dvíhanie panvy, keď sa dáš na zem tak ťaháš dopredu pravú ruku a ľavú nohu máš vzadu a ťaháš ju dozadu(si poštvornošky), držíš 10sekúnd potom ruku aj nohu vymeníš, brušáky-ale nohy sa hýbu zo zeme do vzduchu zároveň s rukami, opakuješ 10x....môžem povedať, že ja som tiež vídavala zelené kruhy pred očami denno denne a tŕpla mi ruka s malíčkom, samozrejme som chodila aj na elektriku a parafín,ale FAKT to zabralo, chodila som ako zbitý pes prvé 2 mesiace,ale potom jedného dňa som ráno vstala z postele ako znovuzrodená, udržiavam to a ide to, neberiem žiadne lieky-oblbováky, proste cvičiť treba už celý život...
@bale1rinka takze az po 2 mesiacoch zlepsenie? ja by som uz konecne chcela zase zacat cvicit normalne cele telo, drepy, s cinkami atd......ale nevladzem, aj sa bojim kvoli chrbatu
@kajkag ahoj ake mas davkovanie toho Guajacuranu a ako dlho ho mas uzivat?tocenie hlavy mozes mat od chrbtice ale casto je prejavom psychickej zataze.Taky zacarovany kruh.