Dobry vsetkym.
Prosím vas mam vzdy opakovane afty uz som vsetky lieky gely kloktadla atd. vyskusal nic mi to vobec nepomaha.
Prosim o radu ze na ake oddelenie ist s tym?
Vopred dakujem vsetkym za rady. ❤
Dobrý deň,
Skúšali ste aj cmúľanie chlorelly? Zaberá perfektne. Tým,že má veľmi vysoký obsah chlorofilu,zaliečuje zápaly,perfektná aj na imunitu,zmení pH v ústach,z čreva odstraňuje nebenefitné baktérie..Ak ste ešte neskúšali dajte tomu šancu.Okrem toho výborne pôsobí ešte M33+ probioticky sprej striekať do úst,ktore kupite na abczdravia.sk.
Aj ja s tým mám problém vždy to trvá aj týždeň kým sa jeden zahojí niekedy aj viac… lekárka mi povedala že je to genetickou predispozíciou - aj moja mama máva ale ona aj herpesy… kamarátka si nejak vydupala antivirotiká u imunológa ale bolo to drahé a pomohlo tak na polroka-rok potom sa jej začali znova… mne pomáha celkovo zamerať sa na posilnenie imunity a črevného mikrobiomu vtedy sa mi nerobia alebo s menšou pravdepodobnosťou sa mi spravia😊
Kamoskin manžel to mával a zistili mu extrémne nízku hodnotu vitamínu D… dali mu niečo na predpis a už je ok
Ahoj,nám pomohlo dlhodobé užívanie AMP Care je to Echinacea ešte s nej. zložkou, možno kúpiť v lekárni cca do 20e,k tomu na vytieranie úst tinktúra gingivalis - zarábana vodička z lekárne,ale neviem či to majú v každej. Občas na konci choroby sa vyhodia, ale inak už bez.
Ja som z aftami, ktorými trpim od malička opakovane, bola u imunologa🤷🏻♀️
Ak je to dlhodobejsie a opakovane, tak po zakladnych odberoch sa tiez priklanam k imuno...zvyknu sa tak prejavovat autoimunitne ochorenia, napr. celiakia, u mojej dcery to bolo reumatolog.ochorenie. Odkedy berie na to ochorenie lieky, afty nemava.
Môže to byť prejav oslabenéj imunity. Ísť na imunoalergologiu...vyšetriť imunostatus. Alebo najprv vyskúšajte nejake volne dostupné imunopreparaty+ zvýšiť ústnu hygienu aspon2-3x denne+ zubná voda antibakt.
Chod k zubarovi..zisti v akom stave mas chrup
Dobre by bolo urobit aj rtg / mala som kazy pod krckom ktore navonok nebolo vidno/ trpela som aftami asi polroka a ked mi opravil zuby vsetko sa dalo donormalu 🙂
Skús užívať vitamíny B a D, ale dlhodobejšie. Ak nepomôže, tak potom skús ísť na imunológiu.
Rada by som napísala ss
mne na afty zaberá najlepšie zinkorot, ja ich mávam z HIT, tiež sa na to prišlo po potravinových testoch, takže najlepšie na alergo-imunológiu, poprípade gastro
Ahoj napis mi ss 🙂
Ústna dutina patrí na ORL, ale nasmeruje ta tvoj všeobecný lekár, ktorý vystaví výmenný lístok.