Ahojte, bola by som rada, keby ste sa podelili so svojou skusenostou. Ide o to, ze blizkemu clenovi nasej rodiny diagnostikovali rakovinu, ale zda sa mi, ze veci sa hybu strasne pomaly, kym odobrali vzorku, spravili CT, sono presli 2 mesiace, nador rastie a este v podstate ziadna liecba. Doktori rozhodli o chemoterapii pred tyzdnom a este stale nic,cakame na telefonat z onkologie, aby sa mohla liecba zacat... je to normalny postup? Prosim kto ma skusenost nech mi napise. Dakujem
U nás tiež taký pomalý postup, cca. k operácií sa dostal po 4 mesiacoch
Brat, asi v priebehu týždňa ležal na onkológii a dostával liečbu. Bratranec detto, veľmi rýchla reakcia lekárov. Oba prípady onkologický ústav v BA. Ale napríklad mama, keď jej robili hysterektómiu pár rokov dozadu, tak bola na izbe s 32 ročnou ženou, ktorej zistili rakovinu krčka maternice, objednali ju na operáciu za 3 mesiace s tým, že pokúsia sa nezobrať celý krčok, aby mohla mať ešte deti. No žiaľ, za tie 3 mesiace to postúpilo tak, že jej zobrali všetko. Podľa mňa záleží od toho, rakovina čoho, aký druh. No a samozrejme záleží od lekára a nemocnice. V každom prípade, držím palce.
Ale zabudla som dodat-mamka bola vo vyskumnej skupine na novy liek, tak asi preto to slo rychlo. Operaciu taktiez podstupila az po ukonceni chemoterapie
@lili929 od diagnostiky nádoru po operáciu 4,5 mesiaca. Chemoterapia pred operáciu nebola nasadená.
diagnostika v auguste 2020, imunoliečba už 9.9.2020
Diagnoza a operacia bola rychlo. Najviac cakala mamka na komisiu a urcenie lekara ktory jej ma urcit chemoterapiu. Asi aj preto ze bolo leto. 1.7. ju operovali a este v septembri nebola ani pri chemoterapeutovi.
@lili929 mne diagnistikovali rakovinu prsnika 20.1.a 24.2. ma uz operovali.Hned v marci mi bola nasadena chemoterapia,bolo to minuly rok
Svokra - cca 30.11.nahmatala hrcku, obehla gynekologycku a vyšetrenia, 16. 12.bola v NOU Klenova, este UZV, 22.1. Operácia. Potom oziare.
@zuzkalujza strasne dlho sa mi to zda :(
@miskahrncarikova dakujem a drzim palce, nech je uz len dobre
No ja neviem, mne sa to zda strasne dlho vsetko.. chapem, ze je vela pacientov, malo lekarov atd, ale clovek strasnu bezmocnost preziva... a stale rozmyslam nad tym, ci keby islo o daku znamu ci bohatu osobu, veci by sa asi inak hybali...
@lili929 áno, ale co narobime. Vsetko islo pomerne dobre co sa tyka samotnej diagnostiky, potrebnych vysetreni a konzultacii. Cele to stroskotalo na cakanie na termin operacie, lebo iba par doktorov to operuje zial. Drzim palce a prajem vela sil ❤️🙏🏻
Ahoj. Mne nasli nador 29.11.2010 a po vsetkych moznych vysetreniach zacali s chemo 2.1.2020. Ale tiez sa nevedeli rozhodnut ci najprv opka alebo chemo. Naslo sa to nahodou na mamografe. Nic som si nenahmatala. A pri prvej chemo to uz bolo riadne velke a aj to bolelo. Chvalabohu chemo super zabrala a cely nador zabila. Ale pre genetiku som sa aj tak opke nevyhla. A po nej este oziare
***Boze preklep. Nasli mi nador 2019 nie 2010
mamina akutna leukemia, od diagnostiky po zapocatie chemo asi tyzden. Ale to je ten typ rakoviny, kedy ak nezacnu okamzite, tak smola. Asi zalezi do velkej miery od nalezu a, samozrejme, covidom pretazene nemocnice systemu dost urcite neprospievaju..
@nesvadbovo ano, tak to je ine, v nasom pripade je to na zaludku, tak preto to zrejme dlhsie trva... ale uz aspon 1. chemo prebehla, snad zaberie, musime verit.
Maminke vela sil prajem, nech vyhra nad tou hnusobou.
Mama mala liecbu chemoterapiou od diagnostiky 2tyzdne pri rakovine prsnika. Ale v tejto covid dobe len kvoli znamemu lekarovi to tak rychlo islo.
@lili929 ahoj, mozno je to sposobene covidom 🤷♀️ u mamky slo vsetko prave velmi rychlo, mala nador v prsniku, ktory si nahmatala koncom oktobra, pamatam si to kvoli tomu, ze to bolo na moje meniny 30.10. A na moje narodeniny 2.12. uz mala po prvej chemoterapii.