Z vyrážky znamienko

patka182
16. jún 2022

Ahojte potrebujem poradiť. Mam podozrenie na rakovinove znamienka a jedno znepokojilo aj môjho gynekológa. Na prsníku som natom mieste mala vyrážku a po vytlačení asi 2 roky ostala len vypukla hrčka a teraz je z toho znamienko ma priemer 1cm dosť veľké no do teraz som ho neriešila. Na kožné ma objednala až o mesiac. Druhé znamienko som si sama našla na ramene (mám veľa znamienok) ale toto oproti ostatným je čierne a akoby suché šupiny ma zvrchu. Ak máte skúsenosti zo znamienkami prosím radu. Ďakujem

greta2017
16. jún 2022

Tak s tymto na 1000% treba ist ku koznemu a co najskor

1mina
16. jún 2022

su kozny kde sa caka ale aj taky kde pridete a idete ten den,,,, isla by som k takemu alebo si zaplatila u sukromneho prednostny termin alebo podobne

pondelok01
16. jún 2022

@patka182 urcite chod doktorovi cim skor, ale nepanikarila by som. Ja mam tiez milion znamienok hocijakych, a vzdy ked idem vystresovana na prehliadku, tak je to vsetko ok, aj ked google mi uz diagnostikoval to najhorsie. To cierne, ze je supinate nemusi nic znamenat, aj okolitu kozu mas suchu.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka182
autor
16. jún 2022

@greta2017 máte niaku skúsenosť zo znamienkamy? Mne doktor tiež povedal že mám ísť urgentne si dať vyšetriť to bledé znamienko že sa mu vôbec nepáči

greta2017
16. jún 2022

@patka182 ano chodim pravidelne a uz xy mam vybratych. Ono problem su tie cierne a take co nemaju okruhly tvar. Tie vase ozaj vyzeraju podozrivo. Ja samozrejme netvrdim ze mate rakovinu (boze chran!) Ale radsej ho dat vysetrit a popripade von akoby sa mali zvrhnut

patka182
autor
16. jún 2022

@greta2017 a ako sa to vyšetrí? Len tým že ho pozrie zisti o aké znamienko ide či ako?

greta2017
16. jún 2022

@patka182 najprv ho pozrie ale ak sa doktorovi bude nieco zdat podozrive posle vas na vyber znamienka a az histologia ukaze ci je nieco zle na nom alebo je ok

patka182
autor
17. jún 2022

@greta2017 prosím ťa našla som správu z pred 2 rokov kde mi našla 3 znamienka na odstránenie no nešla som. Bolo tam napísané "radiálne prúdenie v znamienku" čo to môže znamenať?

greta2017
17. jún 2022

@patka182 to netusim

jjanulienka
17. jún 2022

Ja mám na ruke “znamienko”, ktoré bolo predtým vyrážka.. kožný mi na to povedal, že to ta vyrážka do seba vtiahla pigment a preto mi to tak ostalo. Ale určite si to chod dať pozrieť

janas17
19. jún 2022

@patka182 myslim že radiálne prúdenie znamená že znamienko rastie/ rozširuje sa smerom do šírky. Ak ti odporučila znamienka vybrať, je dosť odvážne to odignorovať a po 2 rokoch sa spamätať. Išla by som okamžite a určite sa takto nezahravala so zdravím. Ak ich odporučila vybrať určite na to mala dôvod.

patka182
autor
20. jún 2022

@janas17 pravda je taka že ona osobne mi nič nepovedala tak som si správu poriadne ani neprečítala a až teraz mi dal chrobáka do hlavy môj gynekológ že mám urgentne vyhľadať dermatológa že sa mu to znamienko vôbec nepáči a včera som si aj v pupku našla vnútri znamienko ktoré je vypukle . Už mám pocit že si privolávam všetko

patka182
autor
20. jún 2022

@janas17 toto je to v pupku

zuzanars
31. aug 2022

@patka182 Ako si dopadla s tými znamienkami?

patka182
autor
1. sep 2022

@zuzanars bola som u inej doktorky ktorá mi označila jedno znamienko že preukazuje známky melanomu ale ešte som ho nebola dať vybrať lebo ostatné mi chce pozrieť tento mesiac a jedno na krku mám pocit že opuchlo

zuzanars
1. sep 2022

@patka182 Držím palce nech je to ok. A nesilila ťa doktorka, že to treba čímskôr vybrať?

patka182
autor
15. sep 2022

@zuzanars povedala mi že mám ísť hneď ku chirurgovi že musí ísť von. Že ostatné mi pozrie na jeseň.

anonym2421
18. dec 2022

@patka182 ahoj, ako to dopadlo? mám jedno podobné znamienko ako ty... A ktoré si si dávala vyberať a aký bol výsledok histologie?

patka182
autor
2. jan 2023

@anonym2421 nebola som

monika19861986
7. apr 2024

@jjanulienka nedala by sa poslať fotka ? Mám tiež taky problem zrejme. Dakujem 🙂