Prajem pekné predsviatočné dni 🙂.
Mám problémy z krčnou chrbticou a robí mi dobre magnézium. Uvoľňuje svalstvo. Užila som konkrétne Magnosolv, ale sprievodný jav bol aj to, že som z neho mala hnačku. A kŕče, ktoré mi privodili úzkosť.
Preženie ma aj po iných druhoch magnézia, ale nie je to také silné, ako z tohto Magnosolvu.
Máte nejaké osvedčené magnézium, alebo jeho formu, čo až tak nedráždi ?
Ďakujem 🙂
@pkgirl30 Magnerot som skúšala, môžem povedať, že ten je asi taký najmenej dráždivý.
Kup si chelatove magnezium. Vsetky, ktore obsahuju oxid horecnaty su prehanave.
A masáž si neskúšala alebo to máš také vážne že masáž nesmieš ?!
@pkgirl30 Mala som predpísané aj masáže od rehabilitačnej lekárky. Také jemné, bez tepania. Vybrala som ich všetky. Na nejakú dobu pomohli, postupne sa to však vrátilo do starých koľají.
a lekárka neodporúčila tejpovacie pásky? tie sú účinné ale nasadiť ich musí iba odborník ktorý v tom má prax, môjmu otcovi veľmi pomohli alebo este akupunktúra to zas skúsila moja mama a tiež si pochvaľuje. ale iný druh magnézia poradiť už neviem
Pomáha suché teplo. Ak máš infralampu, nahrievaj sa a treba cvičiť.
magnosolv musis pit postupne napr. pocas doobedia, nie vypit vsetko naraz
magne-b6 ... magnezium samotne vo velkej davke byva laxativne, preto by malo byt v kombinacii s vitaminom skupiny B, aby sa lepsie spracoval.
a inak na uvolnenie svalsta sa robieva aj kupel, predavaju sa magneziove vlocky do kupela.... to ti nepomaha?
Mne jeden sacok nespravi nic, ale pred par dnami som vzala tri sacky a srala som jak vidas este dva dni😄 ale mne na krcnu pomaha alpa s vyluhovanyni klincekmi, tym si to potieram az do vlasov, ako sa krk upina na hlavu(neviem to lepsie vysvetlit😄) a masaz
alebo si kúp sprej a aplikuj na pokožku 😉
Magnezium v chelatovej forme. Normálne sa dá kúpiť v lekárni. V benu maju dobre od ich značky za najlepšiu cenu asi. Najviac sa ho vstrebáva, takže menej ide do stolice a tým pádom z neho nie je hnačka. Magnosolv je šuvix. A zas magnerot je podľa mňa zbytočne drahý.
Ahoj ja som mala Magnosolv na úzkosti a je pravda že prvé dni užívania prišli hnačky ale po pár dňoch to prešlo...
Už to tu niekto písal, aj ja mám problém s klasickým magnezkom, nemôžem Magnerot, Magnosolv, nič z týchto čo bežne doktor predpisuje, treba magnézium chelat/ bisglycinat. Určite zozenies v lekárni aj takéto.
Skus len malu drobnosť.magnosolv rozpustiť vo vode a nechať postáť.hned keď to zaleješ,je tekutina biela.ale keď počkáš asi 5 min,biela sa stratí,stane sa z toho priesvitná voda,snáď rozumieš 😉a vtedy to treba az vypiť.z čerstvo zamiešaného preháňa.robilo mi to to isté v tehotenstve,až kým som kdesi čítala tento typ a už bol pokoj.a magnosolv je najlepšie magnezko na trhu,s najvyšším obsahom magnezia.takze vyskúšaj a uvidiš 😉😉
@pkgirl30 Veru o tejpovacích páskach sa lekárka nezmienila, že aj taká možnosť je. Pri najbližšej kontrole sa jej spýtam na to.
@egonsk magnéziové vločky nepoznám. Ale magnéziovú soľ si občas dávam do kúpeľa. Je to niečo obdobné ? Alebo majú tie vločky silnejší účinok ?
@lavender94 Pozerala som tú ich stránku Benu lekáreň. Majú tam tuším tri druhy toho magnézia Livsane. Ani pri jednom však nie je v popiskoch uvedené, v akej forme to mg je. Iba koľko miligramov.
Ktoré to je prosím konkrétne to chelátové ?
ak sa nemylim, tak magneziova sol je sol s pridanym horcikom, kdezto to co mam na mysli ja, je magnezium v nejakej rozpustnej forme (vlocky, prasok), cize je to neporovnatelne vacsia koncentracia a teda aj ucinok.
@egonsk Vyskúšam si tie vločky kúpiť. Keď sú silnejšie. Ďakujem 🙂
niet zac, vela zdaru a spokojne vianoce prajem.
@egonsk Aj ja tebe. Radostné sviatky.
Toto. To čo píše egom je tiež určite soľ magnezia. Veď horčík sám o sebe je kus kovu. Maju inak chelat aj v maxe aj na gymbeame. Tie nechelatove sa vstrebávajú v jednotkách percent, toto ma najvyššiu vstrebatelnosť. Ešte sú aj lepšie formy (iné druhy chelatov) ale tam je ta cena už inde a podľa mňa pre obyčajného človeka ktorému nejde o nejaký biohacking je toto úplne postačujúce
@lavender94 Ďakujem Ti veľmi pekne ♥️, krásne sviatky 🎄
Aj tebe pekné predvianočné dni....
magnerot si skúšala ?