Z ktorého magnézia nedostanem hnačku?

22. dec 2023

Prajem pekné predsviatočné dni 🙂.

Mám problémy z krčnou chrbticou a robí mi dobre magnézium. Uvoľňuje svalstvo. Užila som konkrétne Magnosolv, ale sprievodný jav bol aj to, že som z neho mala hnačku. A kŕče, ktoré mi privodili úzkosť.
Preženie ma aj po iných druhoch magnézia, ale nie je to také silné, ako z tohto Magnosolvu.
Máte nejaké osvedčené magnézium, alebo jeho formu, čo až tak nedráždi ?
Ďakujem 🙂

pkgirl30
22. dec 2023

Aj tebe pekné predvianočné dni....
magnerot si skúšala ?

autor
22. dec 2023

@pkgirl30 Magnerot som skúšala, môžem povedať, že ten je asi taký najmenej dráždivý.

nelca84
22. dec 2023

Kup si chelatove magnezium. Vsetky, ktore obsahuju oxid horecnaty su prehanave.

pkgirl30
22. dec 2023

A masáž si neskúšala alebo to máš také vážne že masáž nesmieš ?!

autor
22. dec 2023

@pkgirl30 Mala som predpísané aj masáže od rehabilitačnej lekárky. Také jemné, bez tepania. Vybrala som ich všetky. Na nejakú dobu pomohli, postupne sa to však vrátilo do starých koľají.

pkgirl30
22. dec 2023

a lekárka neodporúčila tejpovacie pásky? tie sú účinné ale nasadiť ich musí iba odborník ktorý v tom má prax, môjmu otcovi veľmi pomohli alebo este akupunktúra to zas skúsila moja mama a tiež si pochvaľuje. ale iný druh magnézia poradiť už neviem

stanulienkat
22. dec 2023

Pomáha suché teplo. Ak máš infralampu, nahrievaj sa a treba cvičiť.

kacena4
22. dec 2023

magnosolv musis pit postupne napr. pocas doobedia, nie vypit vsetko naraz

nikaeli
22. dec 2023

za mňa chelátový SuperMag
za manžela citrátový SuperMag B6

egonsk
22. dec 2023

magne-b6 ... magnezium samotne vo velkej davke byva laxativne, preto by malo byt v kombinacii s vitaminom skupiny B, aby sa lepsie spracoval.

egonsk
22. dec 2023

a inak na uvolnenie svalsta sa robieva aj kupel, predavaju sa magneziove vlocky do kupela.... to ti nepomaha?

majlo1234
22. dec 2023

Mne jeden sacok nespravi nic, ale pred par dnami som vzala tri sacky a srala som jak vidas este dva dni😄 ale mne na krcnu pomaha alpa s vyluhovanyni klincekmi, tym si to potieram az do vlasov, ako sa krk upina na hlavu(neviem to lepsie vysvetlit😄) a masaz

nikaeli
22. dec 2023

alebo si kúp sprej a aplikuj na pokožku 😉

lavender94
22. dec 2023

Magnezium v chelatovej forme. Normálne sa dá kúpiť v lekárni. V benu maju dobre od ich značky za najlepšiu cenu asi. Najviac sa ho vstrebáva, takže menej ide do stolice a tým pádom z neho nie je hnačka. Magnosolv je šuvix. A zas magnerot je podľa mňa zbytočne drahý.

pluss
22. dec 2023

Ahoj ja som mala Magnosolv na úzkosti a je pravda že prvé dni užívania prišli hnačky ale po pár dňoch to prešlo...

hanelka1
23. dec 2023

Už to tu niekto písal, aj ja mám problém s klasickým magnezkom, nemôžem Magnerot, Magnosolv, nič z týchto čo bežne doktor predpisuje, treba magnézium chelat/ bisglycinat. Určite zozenies v lekárni aj takéto.

lenull103
23. dec 2023

Skus len malu drobnosť.magnosolv rozpustiť vo vode a nechať postáť.hned keď to zaleješ,je tekutina biela.ale keď počkáš asi 5 min,biela sa stratí,stane sa z toho priesvitná voda,snáď rozumieš 😉a vtedy to treba az vypiť.z čerstvo zamiešaného preháňa.robilo mi to to isté v tehotenstve,až kým som kdesi čítala tento typ a už bol pokoj.a magnosolv je najlepšie magnezko na trhu,s najvyšším obsahom magnezia.takze vyskúšaj a uvidiš 😉😉

autor
23. dec 2023

@pkgirl30 Veru o tejpovacích páskach sa lekárka nezmienila, že aj taká možnosť je. Pri najbližšej kontrole sa jej spýtam na to.

autor
23. dec 2023

@egonsk magnéziové vločky nepoznám. Ale magnéziovú soľ si občas dávam do kúpeľa. Je to niečo obdobné ? Alebo majú tie vločky silnejší účinok ?

autor
23. dec 2023

@lavender94 Pozerala som tú ich stránku Benu lekáreň. Majú tam tuším tri druhy toho magnézia Livsane. Ani pri jednom však nie je v popiskoch uvedené, v akej forme to mg je. Iba koľko miligramov.
Ktoré to je prosím konkrétne to chelátové ?

egonsk
23. dec 2023

ak sa nemylim, tak magneziova sol je sol s pridanym horcikom, kdezto to co mam na mysli ja, je magnezium v nejakej rozpustnej forme (vlocky, prasok), cize je to neporovnatelne vacsia koncentracia a teda aj ucinok.

autor
23. dec 2023

@egonsk Vyskúšam si tie vločky kúpiť. Keď sú silnejšie. Ďakujem 🙂

egonsk
23. dec 2023

niet zac, vela zdaru a spokojne vianoce prajem.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. dec 2023

@egonsk Aj ja tebe. Radostné sviatky.

lavender94
24. dec 2023

Toto. To čo píše egom je tiež určite soľ magnezia. Veď horčík sám o sebe je kus kovu. Maju inak chelat aj v maxe aj na gymbeame. Tie nechelatove sa vstrebávajú v jednotkách percent, toto ma najvyššiu vstrebatelnosť. Ešte sú aj lepšie formy (iné druhy chelatov) ale tam je ta cena už inde a podľa mňa pre obyčajného človeka ktorému nejde o nejaký biohacking je toto úplne postačujúce

autor
24. dec 2023

@lavender94 Ďakujem Ti veľmi pekne ♥️, krásne sviatky 🎄

zita1317
5. okt 2024

Ja som si objednala Magnesium chelate+B6 od Kompavy a preháňa ma brutálne, dokonca ma po pár dňoch silne rozbolel žalúdok