Z hrivy plešina

16. okt 2020

Ahojte dievčatá viem, že tu mi nikto nedá priamu odpoved, lebo to nevedia ani lekári ale chcem sa opýtať vás žien ako to máte vy a či ste zažili niečo také ako ja? Celý život som mala velmi husté, dlhé, krásne vlasy, každý mi ich chválil. To bolo asi do mojej 19tky, a potom mi začali padať ale tak vlasy mi padali celý život a nejako to nebolo vidieť, len v tých 19tich rokoch to bolo extremné tak som brala samé tabletky ako revalid, inneov, forcapil, rozne vodičky na vlasy ako vichy ampulky, alpicort, proste nebudem tu písať ale všetko som brala. Teraz ma 33 rokov a vlasy mam biedne, doslova par vlasov na hlave. Myslíte že to je genetika ? Alebo čo to može byt? Mám kamošku ktorá mala riedke vlasy a teraz ma husté a ani nevie ako to je možné. Ja zasa naopak stretli ste sa stým? Podotýkam krv mam dobru, stres mam asi ako kazdý človek, stále beriem rozne vitaminy na vlasy, sampony proti vypadávaniu ale vlasy sa mi do normálnu nedali ani po tých rokoch čo mi zriedli.

lianka123
16. okt 2020

Ahoj, nie je to tehotenstvami?

autor
16. okt 2020

@lianka123 nie nieje ... Na 19 rokov som ešte nebola tehotná, otehotnela som až po 30tke.

syslik81
16. okt 2020

dedicnost ... aj zeny trpia rovnako ako muzi .. daj si skontrolovat z krvy vitaminy a stitnu zlazu ak mas vsetko vratane hormonov v poriadku musis sa s tym zmierit ... zrejme aj niekto iny v rodine to tak mal ci uz mama babki tety etc

lianka123
16. okt 2020

No mne sa to stalo pred 4rokmi, dala som si odfarbit cierne na hnede, doslova mi to vypalilo vlasy. Ostrihala som a teraz ich mam pod lopatky, ja som sediva od 13rokov, farbim si vlasy kazdy tyzden, kazdy 2hy umyvam a zehlim, vlasy mam krasne, huste a zdrave. Pravda je ze som na materskej, cize nemam ziaden stres

pribinak
16. okt 2020

Na endokrinológiu si sa nepýtala?

autor
16. okt 2020

@pribinak toto mam dobré že vraj ...

simca06022011
16. okt 2020

Co toto máš vraj dobre? Hormóny pôsobia na vlasy, ak padajú až takto rapídne tak niečo v poriadku nebude. Skusala si vysadiť všetky ti vlasové prípravky, vitamíny.... Atď keď od 19 to je biedne? A jasne, po rodine sa treba pozrieť, lebo dedičné to je. Mne takto rapidne padajú vlasy, poslednych cca7 rokov. A je za tým pco, prípravky z lekárni mi to neviem prečo zhorsovali po tej stránke, že síce sú liečivé, ale dĺžky mi to ošetruje asi tak, že sa mi tie vlasy lámu. Čiže ak neodpadne celý vlas, odlomi sa mi z neho... Od sledované cez karanténky to mam 😂 čiže ja sa v prvom rade dám ostrihať a poradím sa s kaderníčkou ak na to raz bude čas 😂

Inak padanie vlasov začína takto že dlhodobo trosku padá a po rokoch sa zbadá že je tych vlasov menej...

grace55
16. okt 2020

Mne sa to stalo, keď som veľmi - cielene- schudla. Takisto som mala krásne, husté a zostalo pár na hlave. Chodila som na tuším pantenolové injekcie k obvodnému, dosť pomohlo, užívala všetko možné. Po čase ustúpilo, mám ich dosť husté, ale už nie také ako predtým.

zuzanaam
16. okt 2020

U mňa to bolo poruchou štítnej žľazy. Ten rozsah hodnôt kedy je to ešte akože "v norme" podľa doktorov je taký široký, že so skutočnosťou to nemá nič spoločné. ŠŽ môže byť už dávno "v háji", ale podľa doktorov všetko OK. 90% pacientov nastavených na liečbu má výsledky "v norme" a napriek tomu všetky príznaky.

marcellka32
16. okt 2020

Na trichologicke vyšetrenie

autor
16. okt 2020

Bola som všade kde sa dalo nikto nič nevie, krv mam v poriadku, hormony tiež, stitnu tiež... U kožných lekárov som bola troch, potom za odborníčkou až vo Svidníku Za Hanou Zelenkovou ... nikto nič nevie , nedali mi odpoved

marcellka32
16. okt 2020

Trichologicke vyšetrenie vlasov vyšetrí kamera pokožku a vlasy, korienky vlasov a následná liečba