dobry den chcela by som sa opytat stretol sa uz niekto stym to? robi sa mi to uz cca 5mesiac presne ku koncu mesiac cize od 21. do 28. dna v mesiaci. vobec to nesvrbi ani to neni suche na tom mieste robi sa mi to v oblasti dekoltu ale dnes sa mi to urobila aj na ruke. rozsiruje sa to a je to horuce na dotyk mam to cca jeden den ze na druhy je toho menej a pocas dna to mizne
@tanyan
@tanyan žiadne vitaminove doplny nepouzivam. a robi sa mi to skvor po menštruacii nejaky tyžden dva vrati sa mi to kazdy mesiac ku konci mesiaca ale nie stale ten isty datum napr minuli mesiac sa mi to objavilo 25.teho a dnes sa mi to urobilo zase ale uz aj na ruke a chvilu to ustupi ze su len slabe flaky a o chvilu velmi cervene a rozsiruje sa mi to napr mam to na dekolte a o 10min to mam uz aj na bruchu
@lucia23456 nápis do skupiny Zdravotníci na MK
@ankare uz som tam pisala cca pred 4 mesiacmi. ale ze mam sa objednat k dermatologovi mi odpisali
@lucia23456 Objednať sa na kožné ti asi nepomôže, lebo šanca, že budeš mať výsyp akurát v čase termínu je asi ako vyhrať loto.
Skús zavolať gynekológovi či by ti vedel v čase, keď to máš, zobrať krv a urobiť hormonálny profil. Obvodný lekár nerobí hormonálny profil...
Ja som mala v minulosti inú anomáliu - niekedy mi akoby opuchlo oko. Normálne ma tlačila očná guľa v hlave a aj to bolo vidieť. Najhoršie bolo, že som sa zobudila na tú bolesť a bola som zúfalá, ale po pár hodinách to ustúpilo. ☹ Išla som po pár epizódach na očné, kde mi urobili všetky možné vyšetrenia (vrátane CT) a nič nezistili. Doktor mi potom povedal, že ak sa to ešte zopakuje, tak mám ísť hneď na pohotovosť, aby to videl nejaký lekár a urobil mi vyšetrenia v tom stave. Našťastie sa mi to odvtedy zatiaľ neobjavilo. Pravdepodobne to bolo tiež hormonálne podmienené.
@tanya
@tanyan to je strašne ,🙄 bola som u obvodnej ta nato ze hormony brali mi krv ale zistili len malo zeleza ale to uz mam dlhodobo. poslala ma gynekologicke ukazala som jej fotky ako to vyzera ked to mam ale ani ziadne otazky ci to boli alebo svrbi nic. len tolko ze asi hormony ze tie zvyknu robit taku šarapatu
@lucia23456 Takýto prístup k pacientom a potom sa rozčuľujú, že sa človek snaží pomôcť si s podporou od google, MK...
Mne sa na tom oku aj zhoršila funkcia (z 0 na -4), ale našťastie je to stabilné a nerobí mi to ďalšie problémy.
@tanyan to mi je luto 😏 no presne ako pisete vravim
pani doktorke ze som citala ze to moze byt priznak aj vaznejsieho niecoho ze sa bojim ze mi to rozum neberie ze len tak sa pomne robia flaky v prestny cas kazdy mesiac ktore sa rozsiruju a zacala kricat ze preco take citam a tak ze krv by mi ukazala keby bolo daco zle ze ja som velmi citliva a ze bezim hned k doktorovi ked ma niekde len pichne 😒 nuž slava nasmu zdravotnictvu
Nepredpokladám, že by si mala nejakú kozmetiku, ktorú používaš raz za mesiac alebo nejaké vitamínové doplnky...
Nekorešponduje to so začiatkom menštruácie alebo s ovuláciou (hormonálne zmeny v rámci cyklu)?