Ahojte prosím vás má niekto niečo podobné??? Manžel má tieto vyrážky stále cca 3 roky, predtým nikdy s týmto problém nemal, nevie sa toho zbaviť, kožná doktorka povedala len toľko aby hydratoval pokožku krémom, že s tým sa nedá nič robiť ale jemu to vadí a nevieme čo s tým. Už sme čítali že mávajú také ľudia ktorý majú celiakiu, ale on nemá žiadnu alergiu. Viete niekto poradiť???
@liviafazekasova Ja mám tiež také vyrážky na rukách čo si pamätám tak od detstva.. alebo puberty neviem... ale ani kožná mi s tým nepomohla. Povedala len, aby som si to natierala vždy po sprche krémom, napr. Excipial alebo tak nejako sa to volalo.. ale nepomohlo. Myslím, že v lete sa to o trocha vie zlepšiť.
@kikka95 tiez mam take vyrazky presne na tom istom mieste od puberty 😀 a to uz mam 35.
Bývala kolegyňa take mala a Dr.jej povedal, že to je problém s pečeňou.
Syn ma tiez, nazov si uz nespominam ale nic sa s tym neda robit, Len premastovat
Podoba sa mi to na kuriu kožu Keratóza pilaris
Ja to mám od malička, mne na to pomohlo jedine horské slnko, keď som bývala v alpách, po návrate na sk to bolo hneď späť. Netuším, čo to je, ale mám to po otcovi a predpokladám, že to bude mať aj moja mala.
@liviafazekasova
Podla mna to je Keratóza pilaris ako vravi @hipuska.
Precitaj si clanok od koznej lekarky tu na fore... dufam ze pomoze.
https://www.modrykonik.sk/blog/dextella14/article/pre-vsetkych-s-kuracou-kozou-pjcfrk/
@andreatytler áno, myslím, že je to presne to. Ako vravím my sme u kožnej boli. Vraj sa toho nedá zbaviť .
@ingrid16 Ano aj v clanku pisu ze je to dedicne. Ale poradili ako priznaky zmiernit... zase na druhej strane je to len kozmeticka vada ale chapem ze skusate ako sa toho zbavit.