Dobry den.Nemate niekto prosim vas skusenost co by to mohlo byt?Kozna si myslela ze parapsoriaza ale ta sa nepotvrdila, teraz ma poslala na krv ci to nieje nieco vaznejsie..Uz to mam dlho.Nesvrbi to ani neboli.Obcas ma svrbi pokozka ale nie konkretne to.
@valeria_h ja mam tiez dlhodobo stres
@petamich a aku diagnostiku vam dal dr?co vam pomohlo?
@valeria_h aj na fotkach to vyzera dost podobne, lenze v clanku co som cital pisali ze to zmizne samo po 6 tyzdnoch, no ja to mam dlhsie uz a ked sa to aj zahoji ostanu mi akoby jazvicky
mala som zakazane sa kupat/sprchovat, maximalne umyvat hubkou, dala mi na to nejaku sivu v lekarni zarobenu mast (nieco podobne tekutemu pudru) a tym som sa natierala a nechala to na tele zaschnut, tiez som mala zakazany sport, namahu a mala som oddychovat - potom to zmizlo
a bola som s tym na infekcnom, obvodna ma tam poslala, nakolko jedna z tych rosacei je infekcna (tato nebola)
@petamich aha, no neviem popravde ani moja kozna nevie co to sposobuje mne, nechce to ani miznut ani nic ach uz som z toho zufaly
skus zmenit lekara 🙂 lebo teda podla mna kozna by sa mala s takymto ochorenim stretnut, rosacea je relativne bezna a obzvlast v dnesnej dobe, u mna tiez bol spustac stres a unava
@petamich v meste mame len tuto jednu, teraz ma poslala na hematologiu a imuno alergolog tiez mi brali krv.Ona vravela ze moze ist aj o lymfom v krvi, co dufam ze sa nepotvrdi ach.Ide o to ze ja tie vyrazky mam uz dlhodobo nie len par tyzdnov a ta rosacea vraj vymizne po par tyzdnoch podla clankov..Vy ste ju mali ako dlho?
Natieraj sa mastným krémom, zmizne to samé. A skús sa nestresovať, mne toto vyvolal stres.
hej tiez to trvalo dlho u mna, kym zmizla, vyrazne tomu ale pomohol ten krem, neviem ale aky to bol (mastny nebol urcite)
@valeria_h ja to mam uz rok avsak bez liecby, mal som masticky avsak na parapsoriazu nie na to, masticky pomohli len trochu kedze parapsoriaza to vraj nieje
@petamich a neviete zistit nazov kremu?
zial neviem, nepamatam si uz ani meno lekarky u ktorej som bola a v online karte nemam tuto informaciu, kedze som menila poistovnu
@petamich dobre ale aj tak dakujem za info, budem sa pytat koznej teda ci by to nemohlo byt to
drzim paste!
mozno skusit inu lekarku, mne sa robili vyrazky (ine ako toto) roky, nakoniec mi urobili biopsiu a bola to nejaka zvlastna plesen, tiez som dostavala kopu masti formou pokus/omyl. Cize mozno presnejsia diagnostika by pomohla.
@simca06022011 mne tiez brali vzorku na potvrdenie/vyvratenie parapsoriazy a ta sa nepotvrdila.Dovtedy mi tiez kozna predpisovala vselojake masti proste sme skusali, prve celkom pomahali aj mizli trochu ale vzdy sa tvorili nove vyrazky
@petamich dakujem
Ja som toto mala kedysi na vnutornych stehnach a bruchu… najskor menej postupne sa ich objavovalo viac a postupne sa zvacsovali ale okraje boli nie take vyrazne ale do stratena a v strede to bolo take suche hrbolate… vseobecny mi ani nevedel povedat co to je ze mozno nejaky druh plesne ci co, dal mi nejaku masticku ta mi nic nepomohla.. tiez ma to ale nesvrbelo, a po par tyzdnoch to zmizlo aj ked take jazvicky boli tmavsie a viditelne este aj pol roka 🤷♀️
Dobrý deň. Ako to s vami vyzerá? Čo to nakoniec bolo? Mne diagnostikovala asi 4. kožná že parapsoriazu. Mám niečo podobné ako vy. Ja to mam od decembra. a len pred mesiacom som získala diagnozu. No ale vzorku mi nebrala. Možno by aj trebalo. Lebo mne to velmi nemizne.
@andyyy1111122 dobry den, preliecil som helikobaktera antibiotikami a trochu to zacinalo ustupovat, neviem ci je to tym alebo kvoli tomu ze zacalo teplo tak trochu to ustupilo..ale stale to mam pricinu este neviem, musim ist ku koznej z vysledkami a uvidim co dalej ale ona mi uz na zaciatku hovorila ze parapsoriaza ale ta sa nepotvrdila vzorkou cize zatial nemam nic potvrdene, ak chcete mozem napisat spravu a viac si vymenime info
mne tiež nebrala vzorku len proste že parapsoriaza a vedie ma ako pocovidoveho pacienta. Mne niečo ustupilo po antibiotikach. Ja som brala Biseptol . Ale nie všetko len akoby zmatnelo trošilinku. No a po dvoch tyždnoch po dobrati antib. sa mi spravili aj nove flaky. Ja už zufala. na kontrolu idem o 11 dni po mesiaci. Tak kludne pište čo s vami dalej. Budem rada.
@andyyy1111122 mne sa tiez zase spravili nove, nechapem uz z coho to je..
ja som šla skôr o tyžden na kontrolu. Dostala som tu istu masť s icht. a nejaku novu bielu. ale to len málinko. vraj na skludnenie. Zúfalá som riadne. No a beriem znova Biseptol. Dnes som si bola kupiť Biopron probiotika. Vy to mate aj na nohách. Lebo ja ano . A aj na zadku. kontrola o tri tyždne . Už ma to fakt nebaví. Človek skôr umrie jak mu na niečo prídu asi😔. Mám dni kedy som pozitívna . Ale je ich velmi málo. Dnes som našla jedného chiropraktika na Fb. Vyliečil žene nekrozu za 6 dni. Neviem či sa nenafotim a nepošlem mu fotky. Či nemôžem prísť. Síce to mám z Michaloviec velmi daleko do Serede ale ta čo už .............................................
@andyyy1111122 mne maste vobec nepomahali ani nic, len antb ked som bral tak trochu to zmizlo..ten Biseptol vam pomaha?po nohach to mam tiez ale len par, ja to mam najme po trupe po bokoch az po brucho.Chiropraktik to znamena ze myslite ze by to mohlo byt z pohyboveho aparatu?
No ja som sa zle vyjadrila. Myslela som ľudového liečiteľa skôr. On tej človek tak ho nazývajú, ale on nerieši len ten pohybový aparát vraj. Biseptol mi pomohol asi tak ako vam tie vaše antibiotika. pobledlo niektoré a iné sa spravili. Takže som na bode mrazu. Vás to aj svrbí? Lebo mna na niektorých miestach áno. Najma predlaktia a okolie kolien. Inač nie.
@andyyy1111122 aha no ktovie ci by fakt vedeli pomoct, vraj su aj taky ktory ano ale neviem..Vidite cize obom sa nam to viac menej polepsi s antibiotikami, to znamena ze nejaky zapal sa trochu prelieci a tym padom to trochu polavi..musime prist len na to aky zapal/bakteria to sposobuje, len keby to nebolo take tazke..Vsimol som si ze raz za cas ma to zasvrbi ano, mna hlavne ruky predlaktie trochu ale ovela viac trup.Okolo slabin mam az rozskrabane tam ma najviac to svrbi.
Môže to byť ružová pityriáza. Ja som to mala zo stresu.