Dobry deň, chcem sa opýtať, či mi nevie niekto poradiť, z akého dôvodu môže byt zvýšený vitamín b12 v krvi o dvojnásobok? Horná norma je 600, zvýšený na 1300.
@thirstymonk no mäso jem každý deň, len kuracie ale neverím že z toho môže byt o toľko zvýšený.
Google ti bude určite tvrdiť, že je to rakovina. Ja by som to tiež tipovala na zvýšený príjem. Vyšetrovali ti aj iné parametre? Čo na tú hodnotu hovorí tvoj lekár?
@suge to ma presne napadlo, leukémiu. Inak krvný obraz som mala v norme aj ostatné vitamíny a minerály
Tvoj lekár ti iba dá do ruky výsledky bez komentára?
@autorka ja mam zase znizenu hodnotu pod normal.Lekar odporucil doplnit.Nizka hladina vitaminu B12 v produktivnom veku, ma vraj vplyv na cinnost mozgu vo vysokom vekua je predpoklad na Alzheimera.B12 a Alzheimer,vraj spolu uzko suvisia.A,aky mas cholesterol a hodnoty kyseliny močovej?
@tundra nízka hodnota vitamínu B12 je pomerne Častá a ma ju veľa ľudí, o zvysenej sa veľmi nepíše a všetko čo som našla tak že leukémia. Cholesterol neviem ale kyselinu močovú mám v norme
Diabetes, pocinajuci problem s pecenou, mozno s oblickami? Same o sebe to nepovie nic, treba zopakovat a dovysetrit...ale dr ti k tomu snad nieco povedal, nie?
Papkaš veľa mäsa... inym spôsobom sa do tela tento vitamin nedostava, keďže sa nachadza len v živočišnej strave... radšej ani nechcem vedieť, aky ho mam ja. Asi desať tisic :D