Xantelazmy

luba28
19. dec 2013

MATE NIEKTO SKUSENOST????AK STE ICH DAVALI ODSTRANIT TAK AKO TO PREBIEHALO???AKO TO VYZERA POTOM???SU OCI ZALEPENE, JE TAM OPUCH,MODRINA???IDE MI HLAVNE O TO,CI SA DA PO ZAKROKU NORMALNE FUNGOVAT,ALEBO POTREBUJEM POMOC NIEKOHO???

janinah
19. dec 2013

máš na oboch viečkach? kde si to chceš dať urobiť? dá sa potom fungovať normálne..odpíš mi cez IP,môžem ti poradiť

mimik9911
6. mar 2014

@luba28
@janinah
tak toto by aj mna zaujimalo, ako to prebieha, ci je lepsie dat si to odstranit laserom alebo chirurgicky. Mam na oboch vieckach aj na obidvoch ociach. Uz davno som si to chcela dat odstranit, ale neviem nejako prekonat strach.
Dievcata, ak to mate za sebou, kde ste si to dali robit? V nejakom kozmetickom centre ci priamo v nemocnici?

luba28
autor
6. mar 2014

@mimik9911 este som nebola,....robi to plasticky chirurg,....nejak sa neviem odhodlat,ale nepaci sa mi to,...

mimik9911
6. mar 2014

@luba28 ved ani mne sa to nepaci, neda sa to ani makeupom prekryt 😒 dala si si vysetrit aj cholesterol? Xantelazmy vznikaju pri poruche matabolizmu tukov. Ja som mala v tehotenstve zvyseny cholesterol, ale to byva normalne v tehotenstve, teraz som si nedala vysetrit, chystam sa aj to urobit. Mne sa prva xantelazma objavila po prvom tehotenstve

luba28
autor
6. mar 2014

@mimik9911 mne sa objavili teraz pri druhom tehot....a ja viem,ze ho mam vysoky uz od 18.rokov,....

mimik9911
8. mar 2014

@luba28 ja si ho dam tiez najskôr vysetrit a potom budem riesit ich odstránenie....bola by som rada, keby sa ozvali este nejake maminy, co to maju uz za sebou a podelili sa s priebehom operacie 🙂

luba28
autor
8. mar 2014

@mimik9911 len to,ze sa mozu zase vytvorit,....vraj to neni az take strasne,...

janinah
8. mar 2014

@luba28
@mimik9911 dievčatá,nie je to nič strašné,jednoducho sa tá xantelazma-koža odstráni a nahodí sa zopár stehov,odporúčam si zistiť,či to nerobia vo vašej nemocnici na očnom odd. v ráci tzv. malých chir. zákrokov ako je jačmeň a pod. a treba zistiť či a koľko sa za to platí,jeden čas sa platilo,teraz neviem a zaležíaj od vašej poisťovne...po zákroku býva modrinka,ale potom sa to pekne zahojí skoro bezo stopy

mimik9911
10. mar 2014

@janinah ako dlho to priblizne trva? Budem normalne vidiet alebo budem mat oci nejaky cas prelepene? A stehy sa ake davaju? 🙂

janinah
10. mar 2014

@mimik9911 výkon trvá podľa rozsahu xantelazmy a či treba obe oči robiť-tak polhodinku ,vidieť budeš,my prelepujeme len samotnú ranku zašitú a nie celé oko,iné pracoviská nevylučujem,že môžu aj oko prelepiť,to neviem...stehy s adávajp´ú také ako na kožu,čiže nevstrebateľné a treba ich po 7-10 dňoch vybrať

nienna
26. júl 2014

@mimik9911 ahoj, síce už stará diskusia, ale možno pomôže, ja som hľadala akurát o tomto dačo na nete a našla som toto odstraňovanie pomocou CO2 http://www.dermacenter.sk/nitra/?m=p4&sub=78

mimik9911
31. júl 2014

@nienna dakujem, to sa mi paci, ze sa to nereze a je to bezbolestne (teda aspon dufam ze naozaj je)...idem si to lepsie popozerat a konecne uz mozno nieco poriesim, ale az na jesen - tak zbezne som precitala, ze sa nesmie potom opalovat 🙂
inak aj pre ostatne baby, dala som si vysetrit aj cholesterol, ten mam v poriadku, len v tehotenstve som ho mala zvyseny a vtedy tesne po porode mi aj xantelazmy vznikli

maxiberuska
7. feb 2015

@mimik9911 ahoj, tu som nasla temu, ktora sa aj mna tyka, chcela som sa ta spytat, ci uz si si to dala odstranit, lebo ja sa chysatm v pondelo,k k očnemu...dik za odpoved

mimik9911
9. feb 2015

@maxiberuska ahoj, este stale nie ...ale som rozhodnuta dat si to odstranit CO2 laserom do tohto leta v NR v Dermacentre, tak dufam, ze sa mi to aj podari 🙂

maxiberuska
9. feb 2015

Aha a v tt to nerobia?

maxiberuska
9. feb 2015

Aha a v tt to nerobia?
@mimik9911 ja som bola dnes na poliklinike na ocnom,povedal mi ze mam pockat.ja mam len take ako milie drobne vedla seba ale vela.Asi sa mu do toho nechce...skusim tu plasticku kliniku

mimik9911
10. feb 2015

@maxiberuska neviem, ci to niekde v TT robia laserom, na nete som nic take nenasla. Inak operacne to robia skoro na kazdej ocnej klinike, len ja si to nechcem dat rezat, preto volim radsej laser.

maxiberuska
1. mar 2015

@mimik9911 ahoj, nasla som nieco aj v trnave, je to pri poste, pasaz krala ludovita,velka budova, robia aj konkretne toto, idem sa tam zajtra spytat

mimik9911
5. mar 2015

@maxiberuska ahoj, bola si sa na to spytat? Kolko stoji tam odstránenie? V Nitre za odstranenie 4 ks by som platila 69 €, zda sa mi to celkom fajn cena. Chirurgicke odstránenie (teda vyrezanie) jednej lezie v Seredi stoji 60 € ...pekny rozdiel 🙂

maxiberuska
5. mar 2015

@mimik9911 ahoj.bola som len ja mam len malilinke bodky ako krupica tukove.takze jeden prvy kus je za 36e a za kazdych 5ks je 15e.v mojom pripade jedno viecko cca 90e...konzultacia 12e.neumrtvovala by to a palila leaserom...odisla som.lebo to je palka jak slak

rybca
17. okt 2015

Ahojte, teraz som nasla tuto temu..🙂 Mam xantelazmy uz as 12 rokov, zacali my vznikat v obdobi vacsieho stresoveho vypatia a uz som sa ich nezbavila. Najprv len male fliaciky, asi pred 8 rokmi som si ich dala chirurgicky odstranit, ale vzapati sa mi porobili nove, este vacsie a teraz ich mam po celych hornych vieckach a na polovici spodnych. Uz som sa nejak naucila s tym zit, ale to CO2 zvazim..🙂 posledne 2 roky som intenzivnejsie sportovala a je vidno ako sa to meni, presuva, vobec to nechapem. Chodila som aj na interne s tym, ale tam do mna len tabletky chceli natlacit, co a nechcem, nepaci sa mi pristup doktorov, za kazdu cenu tabletky. Hranice cholesterolu posunuli nizsie, cize teraz do chorobnosti spadne omnoho viac ludi. Ja som uz aj mala celkovy cholesterol a zly cholesterol v norme, ale zase dobry pod normu, cize zly pomer medzi dobrym a zlym. Uz som toho dost precitala o cholesterole a momentalne som vsadila na precistenie pecene.

alchemilkazltozelena
10. okt 2016

Baby mojho muza to caka o mesiac, pod ocami to ma..budu mu to klasicky, nie laserom..chcem sa spytat - bude mat potom jazvy? Snad niekto odpise..

rybca
10. okt 2016

@alchemilkazltozelena ja mam jemnucke, ked sa zasmejem ja viem, ze ich tam mam, ale robili mi to rooooky dozadu, mozno sa uz vylepsili..🙂 ale odstranenie neznamena, ze sa mu to nevrati, doporucujem precistovat pecen..🙂

alchemilkazltozelena
10. okt 2016

@rybca dik za odpisanie..a ako?

rybca
10. okt 2016

@alchemilkazltozelena tak ako mozes vidiet na fotke, mam to po celych hornych vieckach a par kuskov na spodnych, pred plastikou som mala len par lozisk, no ale pomalinky mi to ustupuje, velmi pomalinky, stensuje sa a deli na mensie loziska, pijem zeleny jacmen, ale nie pravidelne

alchemilkazltozelena
10. okt 2016

@rybca jj som myslela ze ako precistujes pecen..tym jacmenom?

rybca
10. okt 2016

@alchemilkazltozelena ano, jacmenom..🙂 ale tak je mnoho inych sposobov, treba si najst co komu vyhovuje...🙂

corina78
12. jan 2017

Ahojte, mamičky. Chcem sa opýtať, či je šanca, že to časom zmizne? Myslím, keď upravím cholesterol a prečistím si pečeň. Už som z toho zúfalá. Mám asi 3 pod okom a vytvárajú sa mi nové na očnom viečku. :(

alchemilkazltozelena
12. jan 2017

pochybujem..daj si to odstranit..moj muz bol v novembri a nelutuje..

rybca
12. jan 2017

@corina78 zmizne, ale je to dlhodoba zalezitost, ja uzivam jacmen a pridala som chlorelu a uz to mam tensie a trhaju sa mi loziska na mensie, chirurgicke odstranenie je rychle a skoro bezbolestne, ale nie je zaruka, ze sa vam to nevrati, takze aj ked zvolite rychle riesenie, precistenie pecene by som tak ci tak nasadila