Xanax užívam 10 mesiacov

29. júl 2021

Ahojte, pevne verím, že mi tu niekto dokáže poradiť. Počas ťažkej životnej situácie som začala brať xanax, predtým som ho užívala pri atakoch obcasne. Teraz beriem už niekoľko mesiacov AD, avšak xanax stále na spanie. Z dávky 0,5 som sa posledné týždne dostala na 1 až 1,5 mg a neviem bez neho zaspať. Ako ho postupne vysadiť, poprípade čím prírodným nahradiť co vám pomohlo? Ďakujem za každú radu.

zuzka_99
29. júl 2021

Skús sa skôr poradiť so svojim lekárom/psychiatrom ak už si si na xanaxe vytvorila závislosť. Mal by ťa správne nasmerovať tak, aby bolo pre teba jeho vysadenie jednoduchšie.

sara07
29. júl 2021

smer mudr už si závisla , musíš to riešit lebo sa dostaneš do takých dávok že bude z teba troska

marianarem
29. júl 2021

Ak ti nestaci stale ta ista davka a musela si v takom kratkom case strojnasobit, tak uz ide o zavislost, urcite sa porad s psychiatrom. Vysadza sa pomalicky.

allie458
29. júl 2021

V prvom rade ho neprestan brat len tak zo dna na den pretoze to je nebezpecne. Treba sa poradit s odbornikom a zacat postupne znizovat davky. Xanax je len na predpis tak kto ti ho predpisuje by ti mal aj poradit ako ho postupne vysadit.

ctrl
29. júl 2021

Nápis mi do IP.

juliet86
29. júl 2021

kto ti ho predpisuje? vseobecny alebo psychiater? existuje veeela inych nie (az tak) navykovych lielov na spanie. urcite je fajn ze si uvedomujes problem a chces s nim neico robit. zaciatky mozu byt tazke ale das to. na spanie AD su napr Trittico. alebo sa dava niekedy guajacuran Prothazin. Quentiax 25mg v malej davke je to antipsychotikum aj ked to je off label pouzitie. Drzim ti palce. Z lekarne z volnopredajnych mozes skusit melatonin medovku magnerot magnezko alebo magnosolv. Tiez pomaha joga meditacia a dychove cvicenia napr si stiahni aplikaciu Calm ak vies po anglicky. viem ti poslat guest pass na 7dni zadarmo na vyskusanie. drzim palce

autor
29. júl 2021

@ctrl píšem

zefyra
31. júl 2021

Ja som brala Xanax rok, nijako som ho nedokázala sama vysadiť, po porade s Dr mi ho zmenila na Tiapridal a až ten som pomalycky dokázala po polroku užívania vysadiť.

autor
12. nov 2021

@zefyra prosím aké dávky si brala a akými nahradila? Nejak postupne, že si to brala aj spolu?