Vyzerá toto ako depresia?

16. aug 2024

Ahojte,
Potrebujem poradit.
Uz to takto mam dlho, da sa povedat roky.
Nic ma nebavi, nemam zmysel zivota resp. neviem ho najst.
Poslednych par mesiacov uz to ide k horsiemu pretoze uz neviem vykonat pomaly ani zakladne hygienicke navyky, snazim sa ale postupne sa to zhorsuje.
Citim sa prazdna, taka priehladna, o nicom. Zasmejem sa, porozpravam ale nic z toho nema pre mna zmysel, potom sa vratim spat k prazdnote. Ked som sama iba lezim, placem, rozmyslam nad mojim stroskotanym zivotom.
Nechcem rady chod von zabehat si atd… aj ked to spravim nic sa nezmeni, ta prazdnota tam stale bude.
Chyba mi motivacia do zivota. Neviem sa tesit uz z nicoho.
Prezivam zo dna na den, sem tam mi robi radost alkohol, a taktiez marihuana, bez ktorej by som tu uz asi ani nebola.
Strasne pekny pocit to je vediet, ze aspon nieco, ma vie urobit stastnou aj ked len na chvilu.
Neviem ci uz toto patri do ruk psychiatrov, psychologov ale co dalej lieky? Aby som sa citila este prazdnejsia nez som?

azzflo
16. aug 2024

Zasahuje ti to do bezneho zivota = patri to do ruk odbornikom. Nehladaj rady na verejnych forach. Uzivanie navykovych latok moze poskytnut docasnu ulavu, z dlhodobeho hladiska si vsak velmi, velmi skodis. Neboj sa vyhladat pomoc.

enmery
16. aug 2024

Ten pocit prázdnoty Ti znásobuje užívanie alkoholu a iných látok po ich vyprchaní. Neviem, čo hlúpe si myslíš o liekoch, ale tie lieky ťažko depresívnym pacientom naopak zachraňujú doslova životy. Tieto stavy a hlavne radosť, že si dáš alkohol či marihuanu, už patria do rúk psychiatra. Nečakaj s tým, lebo Tvoj stav sa bude len zhoršovať.

gemerka17
16. aug 2024

Patríš do rúk odbornikov. Netreba čakať, zbytočne sa trapis. Objednaj sa k psychiatrovi, ten by mal byť u teba prvý, výmenný lístok nepotrebujes. Začneš liečbu, treba s tým rátať, že stav je už na lieky a následne potom bude potrebná praca so psychologom.

mara66
16. aug 2024

Toto už dávno mal riešiť lekár, máte ťažkú depresiu a s tým si sama neporadíte pretože naozaj vám nik nedá inú radu, len venovať sa koníčkom, tešiť sa z pekného počasia, ísť na dovolenku...ale toto vám nepomôže, len nasadenie liekov čo najskôr.

domcaaaaa111
16. aug 2024

No na taky stav urcite nie je dobra trava a alkohol ale odborník