Vyvrtnutý členok

3. dec 2023

Dobry den, skocila som pri prezliekani perin z postele (mame postel od steny k stene) a vyvrtla som si clenok, az sa mi podlomilo koleno. Pocula som aj chrupnutie. Noha ale nenapuchla, nezmodrela, aj na nu dostupim, ale boli. Aj v klude mi vystreluje bolest az do lytka. Moze to este napuchnut? Co si na to dat? Asi len cakat, ako sa to bude spravat dalsie dni ze? Vdaka za skusenosti.

viestta
3. dec 2023

S klbami nie je sranda, ja by som zasla na traumacku

autor
3. dec 2023

@viestta len velmi nemam s cim. Nie je to ani trochu napuchnute, ani modre. Aby ma nevysmiali (ved vieme, aki su obcas na urgente).

cdcd
3. dec 2023

Mne sa pred týždňom stalo podobné, ale mám už za sebou aj zlomeninu členka, preto viem, aké môžu byť komplikácie. Nemala som to veľmi opuchnuté, ale aj tak som na druhý deň bola pre istotu na RTG, našťastie bez zlomeniny. Treba dávať viackrát denne ľadové obklady (10-15 min), len nie priamo na pokožku. Zabaľ niečo z mrazničky do uteráka a tak si prilož. Vhodné je mastiť niečím proti bolesti (gel Flector, Ibalgin a pod.) a spevniť elastickým obväzom, príp. bandážou. Radšej by som však s tým išla k lekárovi, lebo v členku sú drobné kostičky.

autor
3. dec 2023

@cdcd dakujem