Dobrý deň , v štvrtok som bola v Nitre na klinike Zúbkové víly na vytiahnutie osmičky (zubu múdrosti) ten zub ma už pobolieval asi od pondelka a už to bolo na nevydržanie , nevedela som ani spať ani jesť ani poriadne otvárať ústa a už ma bolela aj sánka aj uši , skôr sa žiaľ nedalo ísť nikam keďže boli sviatky a nikto neordinoval. Extrakcia bola komplikovaná zub mi ťahal asi 45 minút s tým,že som stále všetko cítila a hrozne to bolelo keďže mi ho museli najprv vyrezať potom vytrhnúť a zašiť mám tam 5 stehov. Chcem sa vás len spýtať na rady čo robiť keďže ma to ešte stále bolí , je mi jasné,že tá bolesť bude ešte nejakú dobu pretrvávať ,ale niekedy je to na nevydržanie keďže mám takú pulzujúcu bolesť a bolia ma z toho aj uši.
Mám aj antibiotiká aj prášky na bolesť ,určite je to už lepšie oproti tej bolesti ,ktorú som pociťovala pred vytrhnutým ,ale stále to ešte bolí a na vyťahovanie stichov idem až 8.1. Čo robiť prosím vás ? Ďakujem 😔
No stale pokracovat v praskoch od bolesti ako ti kazali. Co presne beries? Ak si dobre pamatam, najsilniejsi opuch som mala na treti den. Prikladaj si nieco studene na opuch a vyplachuj ustnou vodou alebo harmancekom/repikom ak uz mozes aspon trochu otvorit usta...
Antibiotika samozrejme dobrat.
Tiez som mala komplikovanu operaciu hornej osmicky. Stehy som bola vyberat az na 16ty den a to uz bolo pridlho, potom ma posledne dni boleli tie stehy... drzim palce!
@abdn16 Beriem antibiotiká Dalacin a prášky Nimesil , no skúsim teda ten harmanček s tým si vyplachovať ,lebo už ozaj neviem niekde som čítala ,že tie studené obklady sa neodporúčajú dlho prikladať 😥 ďakujem pekne
@zuzkaa1991 no žiaľ tu u nás pohotovosť nefunguje, jasné antibiotiká určite doberiem už mám len pár tabliet tak hádam to bude už čo najskôr v poriadku. Ďakujem vám pekne
ja som najprv davala studene, potom mi pomohlo praveze teple...je to neprijemne , treba to preckat...ak by si mala biolampu, tak svietit
@melissa1604 Ak vies niekde zohnat laliu bielu (kvet)namocenu v liehu,tak listok na ranu,popripade naliat na vatu a nechat posobit.Ja som si daval listok na dasno aj na noc.Neskutocne to taha zapal z rany a podporuje hojenie.Prajem skore zlepsenie stavu a uspesny start do noveho roka 2024.
@gelifil No rozmýšľam ,že pôjdem niektorí deň späť k mojmu zubárovi nech sa nato pozrie či sa to hojí správne ? A myslite,že tie stehy by mi mohol vybrať aj on? Nech sa nemusím trepať do Nitry potom?
@tundra ďakujem pekne , aj šťastný nový rok ☺️
@melissa1604 ja som si stehy vybral sam,neskutocne ma to tahalo.Pinzeta, noznice 5.min.a boli vonku.Na kontrole zubar pozrel,povedal,ze sa to pekne stiahlo🤣.Minuta v kresle a o 80 fr. v penazenke menej.
@melissa1604 dakujem🤗
@tundra koľko sa cca platí za vytiahnutie stehov?
@melissa1604 Na Slovensku neviem,zijeme vo Švajciarsku...
@melissa1604 ak mate antibiotika tak to je super to prejde....mali ste silny zapal pri prvej 8cke som tak skoncila na pohotovosti tiez som si myslela ze len dasno mam zapalene nakoniec ani usta som nevedela otvorit...mne nesili ani nedali antibiotika ze naco🤦♀️týždeň som bola na auline (prasok) super na bolest potom som isla k svojej ze ma.stale boli az ona mi dala antibiotika do 3dni preslo...takze len prikladat studene obklady nonstop nepovedala by som ale zabera...teraz v októbri som bola objednana na druhu 8cku viac komplikovane trhanie opucj velky ale skoro bez bolesti do 3 dni som bola fit nechápala som sle.obklady mi kazal davat nonstop....aj dalsie 2 tyzdne...poprípade mate pohotovost chodte na zubnu pohotovost sa pozri poprípade vam vycistia s preroxidom ci s cim cistia