Dobrý deň, má prosím niekto skúsenosť s trhanie spodnej osmicky s tým, že to vytrhol zubár a nie zubný chyrurg? Musí sa to potom šiť? Ďakujem krásne za odpovede 😊
V priebehu par tyzdnov mi vytrhli vsetky osmicky. Ziadnu ranu nebolo treba sit, ani atb. Ale vsetky som mala uplne vonku, nepokazene, bolo to bez komplikovaneho trhania.
Mne trhal 2 osmicky normalny zubar (v zahranici). Uplne zdrave, bez kazov ale zial rastli mi doslova von z uši. Nebolo tam vobec miesto. Tiez to bolo na male, ci musi rezat alebo nie. Ale podarilo sa mi dobre chytit, 2 razy pomykal a boli von. Ani bolesti som nemala.
@katarina19970 zalezi od korenov a toho aka velka rana ostala a nie od toho, ci si na nu trufol zubar, alebo to prenechal chirurgovi. Ak mas peknu a malu ranu, nic netreba.
@katarina19970 mne tak trhali všetky 4. Ale spodné mi šili lebo bola veľká diera. Iba na jeden steh a o týždeň to potom vybrali. Prvý deň som mala kúsok bolesti ale dali mi antiobiotika a tabletky a o týždeň som uz ani nevedela že sa niečo robilo. Všetko robil bežný zubár ku ktorému chodím.
Mne trhal zubar a pohoda ;) akurat som tam mala dieru ako svet 🫣
U mna to trhali normalne, za dve minuty to bolo hotove. Ale u mna to bol normalne vyrasteny zub. Cize nic zle ulozene. To podla rtg posudi zubar, ze kde to robit. Kamoska mala zle a ju zubar poslal na AKH, co je univerzitne oddelenie pre zubarinu. Tam jej to robili operativne, v silnej lokalnej anesteze, traja ludia okolo toho boli a par studentov. Ti sa pozerali.
@katarina19970 mne trhal osmičku zubar a už nikdy viac, určite choď zubnemu chirurgovi
@katarina19970 ahoj, tak zavisi od toho zuba a jeho ulozenia, mne obe spodne trhal chirurg, jednu v ordinacii a druhu v nemocnici. Po tej druhej mi zasili dieru, lebo museli cosi vzadu narezavat
@katarina19970 posledne 2 mesiace mi vytahoval zubar 3. Najskor na lavej strane 2 naraz, z toho spodna rastla na bok. Za polhodinu bolo hotovo, zasil dieru a nic som necitila. Pred mesiacom na deuhej strane spodnu pokazenu a tiez nic, 15 min, zasil, k tomu instrukcie a hajde domov. Ziadne komplikacie neboli, sitie necitis, da ti injekciu pred trhanim. Netreba sa nicoho obavat.
@hankab ved to ze on mi povedal že to sit nebude...a ten zub mám aj zlomený aj pokazený tak sa bojím...
@rebi789 aké tam boli komplikácie ak sa môžem opýtať?
@janulik2008 a mala si ho pokazený?
@egonsk no korene vraj mam normálne niesu nakrivo..ale zub je pokazený aj zlomený na jednej strane . Už dlho s tým otalam lebo sa bojím ale už sa musím odhodlať
@sisska96 ahaa lebo neviem co mam známych tak im to sili
@katarina19970 nie. Ale kvoli nej ma boleli dole zuby.
Bude dobre neboj ;) da ti injekciu a ani sa nenazdas a budes mat po ;) ja som mala tam dieru riadnu ale asi po troch dnoch som jedla normalne. Akoze jeden obed polhodinu ale inak vsetko ok 🙂
@katarina19970 pokial zub rastie normalne, tak dobry zubar vie odhadnut ci ho treba po vytrhnuti sit. 2 mi sili a 1 nie. To sitie necitis ale vobec, max po tyzdni by si sla na vybratie stichov - co realne znamena, ze ti noznickami prestrihnu tu nit a vyberu, trva to cele 20 sekund.
Inak bala som sa podobne, lebo mi nikdy predtym netrhali zub a uz vobec nie osmicku. Ale fakt to nic nie je, po umrtveni citis maximalne tlak, ked zubar taha korene von, nie bolest.
Btw, po trhani som dostala taky lajster s instrukciami, ze to vyzeralo ako keby mi vytrhali a zasili creva, nie zuby 😁
Nefajcit, nepit, nekloktat a nevypluvat sliny, prikladat studene obklady, dat si prasok v pripade bolesti (nepotrebovala som), nejest aspon 2hod, potom iba kasovite jedla par dni, po kazdom jedle minimalne tyzden vyplachovat usta. Aspon 12 hod si neumyvat zuby vobec, potom len bez pasty a davat velky pozor na ranu, aby sa neuvolnila zrazenina.
Znie to hrozivo, ale vazne to nic nebolo.
@katarina19970 silný zápal a vytvorilo sa mi suché lôžko, takú strašnú bolesť neprajem fakt nikomu
@rebi789 joj..a co ti potom pomohlo?
Nieeee. Keď vytrhne normálne, nič netreba šiť.