babulky ktore to mate ya sebou otázočka na vás ...v nedelu som bola na pohotovosti kde som uy vedela že treba vytrhnuť pravu osmičku ktoru som mala akotak prerezanu ...v piatok ma príšerne yačala boliet a v nedelu som naklusala na pohotovost v pieštanoch ..pristup pánov zubárov ma velmi milo prekvapil boli veľmi citlivy chápavy a ja ani som sa nenazdala a zub bol vonku...všetko prebiehalo idealne ...som druhy den po zákroku a stale musim mat analgetika od bolesti ktore mi yaberaju cca na 4 -5 hodin uyivam flector..v prašku ..ak odoynie učinok zacne ma boliet prava časť sanky ucho ...netvrdím ye je to strašna bolest ale i tak yda sa mi že trhanie zuba pod injekcoiu bola malina ale akonahle prestala injekcia ucinkovat mavam tieto bolesti...babulky otayka prosim vas na flector nemožem ostat yavisla? toho sa velmi bojim...ibalgin ani nič podobne nezabera ulavi s ami akurat po flectore...ako dlho a často sa maju uživat ? čo mam robiť? zubar mipovedalye mala som velmi slabz yapal tkaniva tak atb nepotrebujem ...dokedy mam čakat abz odzneli bolesti? pusu stale nemoyem klasickz otvorit vyplachy si nerobim tam mi bolo povedane po 3 dnoch...
@andreasko Neviem či môže odpovedať aj chlap. Flector obsahuje diklofenak. Neviem koľko toho berieš, viac odpovedí ti dá google, napríklad http://www.sukl.cz/diklofenak-kardiovaskularni-... .
@andreasko ak máš stále bolesti, choď znova k zubárovi.
Mne trhali naraz dve osmičky. Po dvoch dňoch jedna strana bolela už minimálne, druhá strašne. Šla som znova k zubárovi, nech ma má hoci aj za hypochondra, ale že nie je predsa normálne, ak ma po rovnakom zákroku jedna strana nebolela a druhá bolela, ale strašne. Pozrel a povedal, že dobre že som prišla. Na tej jednej strane sa mi totiž nestiahlo ďasno nad dierou a ani sa mi tam nevytvorila tá zrazenina akoby chrasta, tak mi vlastne do pusy trčala holá kosť. Musel mi to prekryť takým vstrebateľným tampónom, dostala som atb a silné analgetiká.
Zubár hovoril, že sa to môže stať pri trhaní zubov, najčastejšie osmičiek. Je to nebezpečná komplikácia, môže sa z nej vyvinúť absces mäkkých štruktúr krku.
Takže ak máš stále bolesti, radšej choď zas k zubárovi, nech sa na to pozrie.
@liebling98 dakujem volala som si sedtricke ak do zajtra ma neprestane bolest mam prist kuknu mi n to a daju atb...
Mne behom dvoch mesiacov vytrhli dva zuby, treti nemohli vytrhnut tak idem v pondelok Na rezanie dasna a sitie 😞 jedine co zabera Na bolest je sumivy Panadol extra rapid (cervene balenie) - jedna tableta kazde 2-3hodiny. Ibalginy a one sracky Nic. A panadol je setrny Na zaludok a samozrejme mam uz piate antibiotika od decembra kvoli zapalom....
Drzim palce 😉
@andreasko ktoru osmicku? mne behom mesiaca ttrhali horne osmicky a v pohode hned sami ulavilo a v novembrui mi rezali 2 naraz dolne osmicky aj zasivali mala som ich pod dasnom v kosti zarastene vo vedlajsich zuboch, dali mi preventivne anbibiotika , vyplach a analgetika no tiesom preventivne jedla 2 dni ale ja som uz vecer lietala s detmi a nadruhy den detto
@andreasko Ja by som na tvojom mieste isla k zubarovi, znovu... ci im tam nahodou nieco nezostalo alebo co... chapes... Mam so zubami vela zazitkou, takze viem o com hovorim. Mne v jeden den trhali 8cku aj 7cku, lebo to bolo nutne. Chvalabohu ma to potom nebolelo... ale vraveli mi ze si mam dat paralen, ked by bolelo a ked, tak mam prist. To mi robili v Kosiciach na zubnom v nemocnici. a moja zubarka mi poradila ustnu vodu CORSODYL, ktoru kupis bezne v lekarni a ta ma hojiace a protizapalove ucinky. s nou som si preplachovala usta pocas nasledujucich dni.
Mne odporucili az na druhy den jemne vyplachovat, resp dezinfikovat usta teplou vodou so solou pocas 7-10dni. Ziadna ustna voda atd...
@brumka bolelo to zasivanie? Myslim po vyprchani injekcie... Mna to caka v pondelok 😞
@lulecko2311 nie ved pri zasivani posobila injekcia mihn 1,5-2h
Ja som 4 týždne po komplikovanom trhaní osmičky a zlomenej sedmičky, mala som to zašívané, na kontrole pri vyberaní štychov mi lekár povedal, že je to v poriadku..Prvé dva týždne som však myslela, že budem blázniť od bolestí a to i vrátane nocí. Pomaly to poľavuje, ale ozaj len pomaly, vraj je to dlhodobá záležitosť, kým sa to dá do poriadku. Stále som na liekoch, samozrejme len keď to je už neúnosné - užívam nalgesin s a odporučili mi vitamín B.
@happymamina dakujem wobenzym tabletky myslis? Pomoze yo teda? Ako casto si icj brala?
Kup si glimbax je to perfektna vodicka, musim poklopat...mala som velke problemy so zubami mudrosti, a to ich ani vytrhnute nemam, a toto mi pomohlo...klasicky vyplachnut a u mna to malo ucinok na 8 hodin...plus je to vodicka cisto na stomatologicke problemy na osetrenie po zakrokoch atd....