Ahojte dnes o 12tej mi vytrhli zub a z tej rany furt krváca. Ja neviem je to ok ? Nejedla som, nebabrala som si tam.. v podstate som do teraz spala
mal by sa ti tam spraviť taký "štoplík", pachuť ešte bude pár dní... krváca to veľmi?
@borihh krvavé sliny môžu byť, nesmieš si z rany cucat ani potahovat ani nijakým spôsobom nerobiť podtlak. nevyplachovat prvé dni, aj neskôr len repikom, žiaden alkohol ani lieh, hlavne neprikladat na ranu žiadne Alpy, propolisy a lalie v liehu, nefajčít, nechodiť si tam jazykom ani prstom. ak z rany idú chichvalce zrazenín, vtedy by som šla na pohotovosť, inak je to ok
@bara_borka ok vďaka 😊
hej tak ako písala žienka nado mnou, riešila som v auguste toto 🙂
Bude treba ranu zašiť a odporúčam ti ísť na pohotovosť pichnú ti injekciu aby si nevykrvacala. Tiež sa mi to stalo a injekcia pomohla. Tusim do ramena sa pichá 😉
je to riadna červená krv alebo červená slina? máte niečo sterilné doma napr. gázu? treba dať na ranu a zahryznúť,zastaviť to tlakom,ak to nepôjde,tak volať na zubnú pohotovosť vo vašom meste
repik lekarsky si kup ako caj si to urob a osetruj si to tym, mozes pouzit tampony na odlicovanie, namocis a das si to na ranu prip. sa spytaj v lekarni, co ti doporucia.
Mne ťahali nie jeden zub a je pravda že rana krvácala ale nie tak ako tebe. Jedla som len riedke jedlá teda polievky atď. a zo zvedavosti každý deň som pozerala ako tá rana vyzerá 😀😀😀 vždy sa mi to však zastavilo našťastie 🙂
@borihh existuje ústna voda po extrakcii, pytajbju v lekarni. Nevyplachuj a nevypluvaj, len povalaj v ustach bez tlaku a vypusti volne z ust. Trhali mi 2 brutalne osmicky a chirurg mi bylinky vyslovene zákazal, dovolil len tu ústnu vodu a aj to az na druhy - treti den. Kup si jemnu kefku - je taka po extrakcii, curaprox a tou si len jemnucko prejdi zuby, hlavne po jedle. Vyhnúť sa treba jedlam, ktore môžu uviaznut v rane, ja som bola týždeň na kašičkách - ale ja som mala ranu ako svet 😏
Baby už sa mi to našťastie zastavilo , vďaka za všetky rady 🙏🏽☺️ Ešte sa chcem spýtať, injekcie už prestali účinkovať, nie som strpnuta trochu to bolelo, dala som flector a nachvíľu ľad a bolesť bola preč.. bude to na druhý deň horšie ? Lebo okrem toho krvácania ani neviem , že mi trhali zub a pri tom mám strašný kráter a bolo to teda dosť komplikovane
@borihh môžeš opuchnuť a bude to aj bolieť - ale to má každý ináč. Neľaduj už, to sa má robiť tak 2 hodinky po vytrhnútí, potom to vrajnuž brzdí hojenie. Daj si vysoký vankúš a spi na chrbte.
Áno aj zubárka povedala nevyplachovat max 2 dni po ale tie odporučila repík.. no zatiaľ to akože vôbec neboli , tak dúfam že zajtra nakoniec nebudem v bolestiach umierať 😄
@borihh kup si tu ustnu vodu, obsahuje látku, ktoré podporuje hojenie tej ranky. Mne teda ťahal zuby chirurg, moja zubna sa neodvážila, ten mi ten repík hneď aj zakázal, že ten mám piť na žalúdok radšej 😏 - dokonca aj farbí zuby (jedna osmička bez šitia, druhá 3 stehy).
@borihh ahoj, malé krvácanie môže byť... mala si tam tampón zahryznutý?