Vytočí ma aj úplná maličkosť. Pomôže mi psychiater?

14. sep 2022

Ahojte mám problém. Stále som nervózna , už ma dokáže vytočiť aj úplná maličkosť. Keď to príde ,cítim vo svojim vnútri že explodujem a strašne napätie.
Neviem či je to na nejaké tabletky ale od malička som proste taká ,že keď ma niečo naštve tak to vo vnútri dosť prežívam a teraz už to dávam aj navonok dosť najavo lebo začnem nadávať niečím buchnem tresknem. Mám aj dieťa a hlavne kvôli nej sa chcem zmeniť niekedy to už pred ňou nedávam a vidí ako ma to chytí( samozrejme jej neublížim ) ale proste musím v tom okamihu reagovať podráždene.
U mňa je to tak jedno s druhým ( nefungujúce manželstvo) a tlak že NEMÁM!! Kam ísť ani peniaze na začiatok nič ( píšem lebo viem že budete radiť ísť preč ).
Nehovorím že môj stav vyriešia iba tabletky ale je to u mňa dennodenné že proste aspoň tri krat za deň cítim že ma ide poraziť.
Čo si o tom myslite ?
Dakujem za pochopenie a rady

bloger
14. sep 2022

Asi máš jednoducho takú povahu. S tým ti psychiater nepomôže. Možno len uvedomiť si, že si škodíš. Ničíš si svoje zdravie. A pritom to môže byť úplná banalita. Neskôr z toho môžeš mať problémy s tlakom. Vždy sa dajú veci riešiť pokojne.

pribinak
14. sep 2022

Toto je skôr na terapiu, aby si sa naučila ovládať, naucis sa nejaké relaxačne a uvoľňujúce techniky aby ti neurvalo dekel

Možno by bolo fajn dať skontrolovať štítnu žľazu

deti95060810
14. sep 2022

psych. ti predpíše lieky na ukľudnenie - pomôcť pomôžu, ukľudnia ťa.
Psychológ ťa naučí dychové cvičenia ktoré ti pomôžu prekonať problém s nervozitou...

viestta
14. sep 2022

Potrebuješ sa naučiť zvládať negatívne emócie. Je zbytočné brat lieky, na to stačia terapie u psychológa a silné vola. Začať môžeš aj sama. Skôr ako ti "odsreli dekel" začni v hlave počítať. Keď napočítas do 50, zistíš, že netreba explodovat. Časom bude stačiť počítať do 5

sojorez
14. sep 2022

U mna na toto pomaha sport. Chodim behat, vyjazdy na biku do kopca... Mam i cholericke crty a ked nevyburim energiu vonku, tak to doma citia.

krisbar
14. sep 2022

Toto je na terapiu, ale keďže na ňu nemáš peniaze, tak je zbytočné ju odporúčať. Skús si nájsť niečo čo ta baví, napĺňa energiou - šport, hobby, ručné práce a venovať sa tomu. Stratiť sa z domácností na hodku, dve alebo ako sa dá a nabiť sa energiou. A keď sa ani to nedá, vedome to vždy predychat.
A pomaly mi krokmi začať pracovať na tom CO to spôsobuje aby sa to zmenilo.

krisbar
14. sep 2022

@sojorez toto je presne môj prípad. Stačí že 3 dní nič nerobím športové a som ako sopka.

cclaudyy
14. sep 2022

Podľa mňa v situácii akej si opísala ze si je to úplne normálne ze sa tak cítiš. Len si musíš nájsť niečo čo ti pomôže sa odreagovať a upokojiť sa aby ta tvoje dieťa nevidelo v takých stavoch ako sa tu už vyššie písali nejaké relaxačné cvičenia alebo len teplý kúpeľ relax niečo čo ťa baví a pri čom sa cítiš uvoľnene. Ja som tiež mala také obdobie a mne napríklad pomáhalo upratovanie upratovala som dom celé hodiny.

tyaja5
14. sep 2022

musis sa naucit ovladat, zvladat ten hnev, zvladat tu emociu, s tym by ti psychiater mohol pomoct, len v prvom rade ide o to aby si si uvedomila, ze je to problem a ze to chces zmenit, to je proste zaklad.

autor
14. sep 2022

Dakujem Vám všetkým za vaše rady a názory 🙂 pokúsim sa to sama nejako ovládať a nájsť niečo kde trošku vypnem. Dakujem ešte raz 💐❤️

savanna
15. sep 2022

Hnev je prirodzena emocia a len tak ju v sebe nepotlacis. Podla mna potrebujes najst najma sposob, ako ten hnev zo seba dostat von tak, aby to nikomu neublizilo...napr. sport alebo aj boxovanie do vankusa.