Vytiahnutý nerv a zápal

janka977
23. júl 2022

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať pár vecí. Išla som k zubárovi pretože mi pri prev.prehliadke našiel na dolnej stoličke kaz. Okej prišla som vyvrtal zaplobmboval lenže kaz bol hlbší a musel narezať ďasno. to sa mi pravdepodobne zapálilo. Išla som k nemu po týždni že mám zub stale citlivý a pomaly začal aj bolieť. Zub mi otvoril a vytiahol nervy. Ukludnil ma slovami že zub je mrtvy kanáliky prečistené že má nemá čo bolieť. O dva dni po dvoch neprespatých nociach som mu volala s plačom že ma zub bolí a cítim pulzovanie. Odstránil dočasnú plombu do kanálikov mi dal dezinfekciu, spravil rtg a povedal že tam mám zápal pri kosti na spodu kanálikov. Dal mi atb dalacin. O dva dni som mu volala znova že ma to bolí. Zase mi to otvoril prečistil a zavrel. No o pár hodín ako injekcia odznievala som mu volala vecer o 20:00 že mam neskutočné bolesti kde ani flector nepomáha a už som kolabovala od bolesti ktorú som nezvládala. Vystrelovala mi až do ucha a do krku a uzlín. Zub mi otvoril prečistil fyziologickým roztokom a dal mi silnejšie atb. Toto ki uz robil bez injekcie cistenie ani vrtanie som necítila. Zubár mi povedal že ak je zub otvorený tak mám cmukať z toho zuba všetko von a bolest by mala odoznievať. Preventívne som na flectoroch. Lenže sa bojím že tie atb nezaberú a zub pojde von. Atb beriem kazdych dvanásť hodín a už je to druhá čo som si zobrala. Flector prestal teraz účinkovat a zase som cítila bolest az pri uchu. Je to normálne alebo nemám čakať a ist na pohotovost zub vybrat? Ďakujem som už zúfala 🥺🥺🥺

nika_val
23. júl 2022

@janka977 počkaj ešte par dni ja viem co prežívaš aka je ta bolesť silná mala som to isté.. ale si tam mala zápal a on ti ho stale zatvaral dočasnou vložkou tak ten hnis nemal ako ist von ..
Teraz keď to máš otvorene hnis a zapal pomaly budu vychadzať von a malo by sa ti ulaviť ale ano nebude to hneď.. počkala by som par dni
Iba keď budeš niečo jest daj do normalne do toho zubu vatu aby sa ti tam nedostali kusočky a keď doješ vyplachnuť usta poriadne a vatu vybrať

nicole003
23. júl 2022

@janka977 detto toto iste som mala ja isla som s tym ze len kaz, vytahoval nervy z 1 kanalika. Po tyzdni sa zacali bolesti tak vytahoval nervy z druheho kanalika. Obe precistil peroxidom. Po 3 dnoch utrpenia skonstatoval ze musi von. Ukecala som ho aby sme skusili s atb preliecit zapal. Po tyzdni v neskutocnych bolestiach som prosila zubara nech mi zub vytrhne. Uz som mala uplne rozozratu kost od zapalu. Hnis som tam nemala.

janka977
autor
23. júl 2022

@nika_val Ja aj chcem počkať pretože chcem ten zub zachrániť a nechcem k nemu chodiť ozaj kazdý deň uz mi je to trapné 🙈 zatial som na flectoroch zatial je to ok. Vycmukávam celý deň až ma jazyk bolí. Dnes rano som tam mala taky cierny povlak na tej diere tak som to jemne so špáratkom vybrala. Uvidime čo bude. ďakujem za radu 😊

nika_val
23. júl 2022

@janka977 ešte skus si vybavit recept na Nimesil
Je to prašok ako flector ale vraj vyslovene iba na zuby a zapaly okolo zubov
Mne dali to ked som mala bolesti 🙂

janka977
autor
23. júl 2022

@nika_val ďakujeem keď tak skúsim v pondelok ak to nebude lepšie. Ešte sa chcem spýtať jednu vec. Pichal mi silnejsiu anestezu do klbu sanky az dozadu. Viem že z takej zvykne boliet sanka napriklad pri zývaní. Ale može ma z toho bolieť aj ucho? Taká pichavá bolesť. A možem mať citlivú sánku po tých všetkych vpichoch? Mám to aj mierne opuchnuté. Myslím to ďasno pri sánke. Viem že je všetko poprepájané tieto naše uši oči zuby. Ale aj tak už sa vypytujem pri takýchto problém na somariny už si prídem jak hypochonder. 🙈🥺 naozaj sa bojím aby som to len netlmila liekmi aby to nebolo o pár dní horšie 🥺

nika_val
23. júl 2022

@janka977 jasne kludne to môže byť z tych vpichov.. napr partner vždy po anesteze sa mu v mieste vpichu spravia afty velke bolave
Mňa ked naposledy robili horne predne zuby tak ma bolelo pod nosom a nos skoro cely..
Je jasne že je to buď alebo.. môže sa stať že teraz si to utlmiš liekmi ale dlhodobo ti to nepomôže ale môže sa stať že sa ten zub nakoniec podarí zachrániť a bude dobre.. treba asi len počkať
Ja napr som si dala opraviť bolavy zub kaz + nervy samozrejme niekolko 100 na to stalo a po mesiaci mi ho museli nanovo opravovať..zase niečo okolo 100 aj to mi dr povedal že uvidime ako sa zub zachova ked neprestane byt extremne citlivy tak musi von 🙁
No čo ti poviem to cloveka naserie ked da do zubu dobre že nie polku vyplaty a nakoniec ho aj tak vytrhnu

janka977
autor
23. júl 2022

@nika_val presne. Veď ani zubár nevie či to zub zvládne alebo nie. Ale hlavne to je o tom že sa snazime zuby zachrániť lebo si nechceme dat umelé a aj tak geneticky ked ich zdedíš zle a kazivé tak dovidenia. To je moj prípad bohužial. Mám 25 rokov a uz 4 zuby fuč a hadam kazdy blobovaný už. Vždy som sa snazila si zuby cistit rano vecer zuba nit medzizubne kefky jedno s druhým a aj tak. Je to na depku. A ešte aj ked začnú boliet teraz katasstrofa. Človek ide že si da spravit kaz aj ked zub nebolí a skor ci neskor aj tak pojde von. Strašné 😩😩😩

nika_val
23. júl 2022

@janka977 tiez mam 25 a zažívam si trápenie zo zubami 😃
Ja som chodila k jednej zubárke klasika na preventivky a max 1 kaz mi našla ten len vyvrtala a hotovo..až raz som prestupila do jednej kliniky a tam mi spravili komplet roentgen a vyšetrenie nove a zubar sa ma pyta "slečna vy ste kde doteraz boli veď máte 13kazov" ja mierny infarkt že či si robi srandu ale snímka neklamala..
No katastrofa už rok to riešim a davam pomaly dokopy ale sak to ide tak do peňazí že až
Najskôr nasrata som bola že kašlem na to dam si všetky vytrhať a dam si keramiku ale cena 12000e ma hned vrátila na zem a tak okej že budeme pomaly opravovať moje.. ale teraz po roku keby si to spočítam všetko tak hadam polovičku z tej sumy som už aj minula a to viem že nie som na konci..
A taktiež sa snažím dodržiavať hygienu maximalnea nič z tohi

7kikuska7
24. júl 2022

Počkaj par dni, dobre celé antibiotika a potom by to malo byt fajn keď sa to zavrie. Hlavne si teraz dávaj pozor, nech sa ti to nezapacha, keď to máš otvorené.

janka977
autor
24. júl 2022

@7kikuska7 ďakujem za radu. Snazim sa nejest na tej strane aj ked teraz po tych bolestiach mi vobec nechuti. Keď tam niečo mám jemne si to vyberiem s vycmukávam podstivo. Akurát ďasno mám celé bordové pri tom zube. Dúfam že sa to hojí. Dávam si preventívne flector rano a večer. Akurát ma bolí na dotyk sánka a aj uzliny 🥺🥺🥺