Dobrý deň , chcem požiadať o radu , chodím k novému zubarovi už asi rok a vzdy mi hovorí ze mam kaz tam a tam a tam a tam , za jeden kaz som dala 250€ a už som tam nehala veľmi veľa penazi kedze poisťovňa mi to nechce preplatiť , dneska som bola na vyšetrení kvôli veľkej bolesti
A povedal mi ze jediná možnosť je zub vytrhnúť
Teraz ma už zub neboli vobec
Neberiem žiadne tabletky ani lieky
Ale zub ma v sebe kaz
Mam ho nehat vytrhnúť ? Alebo nehat tak ? Zubár povedal ze už je odumrety a nedá sa s tým nic robit
Ale vytrhnutie ma bude stat minimálne 500€
@bvintuham55 to bude pravdepodobne zubny lekar, ktory nespolupracuje so zdravotnymi poisťovnami? Alebo z akeho dovodu to poistovna odmieta preplatit? Extrakciu nepreplaca asi ziadnu, ale ostatne veci by mali..treba si pizriet cennik ako to tam ma...
@bvintuham55 inak mrtvy zub ak treba naozaj trhat, odporucam cim skor...zvacsa zvyknu vsetky zachranovat, cistit a vyplnit kanaliky atd ,len 8micky idu rovno von..
@bvintuham55 Vytrhnúť si ho daj. Rozhodne ale 500 eur je prehnané. Poisťovni sa vôbec nečudujem. Neviem ku komu chodíš ale to nie je normálne.
@bvintuham55 máš veľmi veľmi cudneho zubára. Na tom mŕtvom zube je robená endodoncia pod mikroskopom ?
Rtg toho zubu je aké? Co sa naslo ?
Vytrhnutie zuba stojí cca 100 eur u takého lepšieho "značkového" zubára.
Inak to čo píšeš, tak mi skôr pripadá, že si u podpriemerneho zubára, ktorý pýta nehorázne peniaze - najhoršia možná kombinácia
Som u nezmluvného lekára a k tomu som nemala prehliadku minuly rok takze si to musim vsetko hradiť sama , a pozerala som cenník už len anestézia je 20€kofferdam 30 a + este nejaké podložky za zachytenie zuba 30€ a to je len ten základ … potom sú tu rôzne zákroky napriklad dneska som platila za výplň 100€
Na rtg je ze zub mŕtvy , kaz a ma ist von
Už sa to nejako nezlepší
Moc mi k tomu nepovedal
Len mi povie ze mam kaz a treba ošetriť alebo ist von
Ale ze ked ho bude trhať tak musí aj precistit kanáliky aj koreň
A už len to precistovanie bude 200€ potom to vytrhnutie 100€ a vytrhnutie koreňa dalších 100€ kedze ten zub je rozpadnuty
Mala som takto jeden a odumrel mi a casom aj odpadol
Teraz tam mam dieru
Len stale sú tam z neho korene a to tiež ze by sa malo vybrať a ošetriť
Ale nijako mi to tam nezavádza nemam tam zapál ani bolesť
Moj zubar si za trhanie dava tiez od 200-350 eur. Takze realne to je, len ci to chces platit. Alebo ist niekam, kde to spravia za dost lacnejsie.
@bvintuham55 vymenila by som zubára za vybavenejsieho a kvalitnejsieho. Mŕtvy zub treba ošetriť, čiže prečistiť korenove kanáliky (to ti ešte nerobili). Hneď trhať je veľmi zlý prístup. Ešte ak ideš aj niečo sekať s koreňmi, má to robiť stomatochirurg, čo tvoj nie.
Vyzerá, že máš dosť problémov v ústach, neviem ci ich budeš mat menej ak podstupis zákroky u neho. Chcelo by to viac vedomostí. Ale tak minimálne prídeš o peknú sumu peňazí za nič.
@bvintuham55 to čo máš za zubára ze toľko pýta za vytrhnutie 😵😵😵
Ak nemáte v Nitre dobrú stomatochirurgiu, veľmi dobrá je v Ba na Heydukovej. Určite by som volila kontrolu, konzultovať aj ošetriť tam. Odborne aj cenovo úplne inde.
Muž tam bol viac x, korene a pod lakocinky, a neviem či platil za toľko zákrokov 300€ a menej
@bvintuham55 veľmi zvláštne postupy lekára, no nejdem nič spochybňovať, ale ak je zub mŕtvy s kazom tak sú dve možnosti riešenia
1.) Zub vytrhnúť čo u stomatochirurga alebo na súkromnej klinike stojí max 200€
2.) Zub preliečiť, odstrániť mŕtvu dreň, prečistiť kanáliky, následne ich zaplniť a ošetriť kaz to tiež cca 200€ plus plomba alebo korunka, záleží od rozsahu kazu a poškodenia zuba
Ale je blbosť preliečiť kanáliky a potom hneď trhať 🙈
Každopádne podľa toho čo píšeš máš v ústach toho viac na robenie, no ceny lekára sú prehnané aj keď nebola preventívna prehliadka minulý rok
@stanka562 realita je taká, že kopec ošetri dopadli tak, že zuby sú vonku. Najmä staršia generácia rieši náhrady v ústach, aby mali nejaké zuby, keďže dosť z nich je preč. Áno mikroskopy vtedy neboli. Detto aj tu na MK sa objavujú pravidelne príspevky o zle osetrenych korenovych kanalikoch a bud si to urobia pacienti na novo alebo zub ide von. Sanca na úspech tam nie je veľká, hop alebo trop. Takže aj tisícky zubov išlo von a rovnako aj peniaze za nekvalitné ošetrenie. Radšej dať 500 eur ako do vzduchu vyhodiť 300 eur.
Keď bude trhať zub, nebude riešiť kanáliky. Ak bude riešiť kanáliky cena by mohla sedieť, chirurgické vytiahnutie zuba múdrosti ani v Bratislave v najdrahšiej klinike nestojí 500 eur.
No ja som teraz platila len za povrchový kaz 200€ za ošetrenie kanálikov 90€ za jeden
A on povedal ze kedze nemam zub v celku ale polku zubu a druha časť ma koren tak preto toľko
@gemerka17 ct sa robí keď sa podľa rtg zubárovi nezdá ci náhodou nejde do kanála trojklanneho nervu inak je to zbytočná záťaž pre pacienta ak následne nebude riešiť implantáty. Ja viem aké sú ceny u zubárov v ba, robila som na dvoch najväčších zubných klinikách okrem ďalších 3 ambulancii, jednu som pomáhala otvoriť.
@ronie338 veď samozrejme a keďže sme sa bavili o chirurgickom odstránenii osmičky, tak to CT sa často krát robí, aby sa obišiel nerv, keďže korene zubu sa k nervu približujú. Radšej mat istotu ako to robiť na slepo. Mňa táto kombinacia stala pred 4 rokmi, 540 eur. Dnes by to bolo o 100 eur viac, keďže zdraželo všetko.
Pochopila by som rekonštrukciu, vyplnenie kanálikov a nejaké pridané aktivity a ošetrenia s prehnanou cenou za 500€. Ale pichnúť injekciu a vytiahnuť kliešťami jeden zub je možno za 50€.