Výsyp na ruke po oblízaní kocúrom

17. sep 2024

Toto sa mi spravi na ruke keď ma oblize kocur
Čo si myslite čo to je? Strašne to svrbí

heln
17. sep 2024

tipla by som, ze alergia na macacie sliny. natriet fenistilom a nenechat sa oblizovat kocurom.

betulinka1
17. sep 2024

to je alergia

autor
17. sep 2024

@betulinka1 dúfam že len na jeho sliny a nie na neho celého 😢

ns994
17. sep 2024

Mozes si dat aj antihistaminikum. Napr zodac, claritine. A nenechaj sa teda oblizovat kocurom, krd sa ti to teda robi po nom.

betulinka1
17. sep 2024

Bojím sa, že to budeš mat na neho celého. Lebo to je dosť silná reakcia. Uvedom si, že mačka sa olizuje celá, čiže tie sliny mas vsade. Len je divné, že si to nezistila skôr, plný nos, skrabanie sa po tele, napuchnutie oci (hlavne ked ju pohladkas a utries si oci).

autor
17. sep 2024

@betulinka1 ja som dávnejšie riešila alergiu a vymenili sme podusky paplony… naozaj by mi nenapadlo že to je z neho.. oci cervene každé ráno.. furt smrkam keď som doma.: som si robila srandu že najlepšie mi je v robote tam mi nieje nič
Vkuse sa skrabem .. lenže ide o to že on je bez srsti - hovorí sa že to sú mačky pre alergikov

autor
17. sep 2024
koniarova
17. sep 2024

Tam nejde o strsť,ale o sliny. Podľa toho čo píšeš, si veru alergická.

dankakuc
17. sep 2024

alergia, dcéra to má a nemusí ju ani olízať, len sa poobtiera a už je vyhádzaná. Mačka sa olizuje stále takže je celá od slín.

mandzula
17. sep 2024

S tymi mackami "pre alergikov" je to riadny blud, teraz to aj sama vidis a citis. Moj muz takto reaguje, ked ho olize cudzi pes, nas mu vsak nevadi, zrejme si zvykol. Ja sa takto vyhadzem, ked psa pohladkam, znova to vsak plati len pre cudzieho, nas mi nerobi nic. Obaja berieme antihistaminika, lebo sme alergici.

autor
17. sep 2024

Včera sme spolu zaspali jednu stranu tvare som mala na ňom položenú po 3 hodinách som sa zobudila.. išla som na wc a skoro som odpadla jedna strana tvare ako keby spalena červená vyrážka na vyrážke a to ta strana ktorou som bola oňho opretá a druha strana nic..

mandzula
17. sep 2024

@autor tak to mas jasne, alergia ako svina, eliminuj takyto blizky kontakt, riadne upratuj, kup cisticku vzduchu, chod k alergologovi. Aby si sa zbavila macky, ti pisat nejdem, ako clovek, co vcera ratlikovi kupoval svetrik, chapem, ze je to tazke.

autor
17. sep 2024

@mandzula ja by som ho nemohla dať preč 🥺 to je min parťák moja laska…
Naozaj by mi nenapadlo že to z neho ja furt že roztoče podusky a neviem čo.. lebo všetci mi hovorili že nemôžem mať alergiu na mačku pre alergikov.. ach.. pôjdem si kúpiť tie antihistaminika

autor
17. sep 2024

Moj*

koniarova
17. sep 2024

Nie kúpiť. Ty potrebuješ predpísať od alergolga a ísť na testy .

refly
17. sep 2024

Alergia nie je na chlpy, ale na protein, ktore zvierata produkuju. Je v slinach, v lupinach... viete ze ten "prach" co lieta vo vzduchu a pada na nabytok je z 20-50% uschnuta, opadana koza? Zalezi kolko ludi v byte byva. Tie "hypoalergene" zvierata ho produkuju trocha menej, ale nieje to nepriestrelne a citlivemu cloveku to ublizi tak ci tak. Ja som tiez alergicka a mam 3 macky a vtaky. Macky osobne zvladam, akurat ze si nemozem chytat po nich oci. Napriklad na psoch zalezi. Niektore kusy mi nevadia, s niektorymi nemozem byt v miestosti ani 5 minut. Takze celkovo je alergia velmi individualna a zalezi aky clovek a ake konkretne zviera. Ani nie druh, ani plemeno, ale konkretny jedinec.
Ak kocurika chcete (klobuk dolu. Mrzi ma ze Vam to robi zle, ale vzdy ma tesi ked ludia maju radi svoje zvieratka a davaju im dobry domov) tak treba alergikovy, aby Vam predpisal lieky.

vanilka3
17. sep 2024

Moj manzel ma alergiu na nase dve macky, ale berie antihistaminika od alergologa a s mackami je uz 9 rokov kamos 😁

autor
17. sep 2024

@koniarova áno ale kým dostanem termín to bude trvať zatiaľ si kúpim niečo voľnopredajne aby som prežila lebo keď som doma to začína byt neúnosné

autor
17. sep 2024

@vanilka3 to som strašne rada ❤️❤️

refly
17. sep 2024

Inac, aj taka dobra cisticka vzuchu by pomohla, kedze sa tie alergeny vyria v lufte. Ked teda mate sphynxa, tak mozte ho skusit utierat trocha vlhkym uterakom, a urobit mu takto taky jemny peeling XD A aspon takto trocha tie alergeny z neho "oplachnut".

autor
17. sep 2024

@refly my ho pravidelne umyvame

lucia147852
17. sep 2024

Ty si alergická na jeho bielkovinu (sliny, odumrete čiastočky kože..), takže chlpy s tým nič nemajú. Kocúr je väčší alergén ako mačka. Kvôli hormónom. Žiť sa s ním dá, ale napr nepúšťaj do postele kde spis. Možno si telo aj zvykne. Ale môže sa to ešte aj zhoršiť 😅

jana_eyre_2
17. sep 2024

Ono čo ja viem o alergii je, že ľudia nebývajú alergicki na srsť zvierata, ale práve na sliny.. ak sa niekto vyhadze už pri hladkani, je to preto, že sa zvieratá, najmä mačky oblizuju a sliny majú na srsti..

autor
17. sep 2024

@lucia147852 ach.. nechcem tu fňukať stále ale bude to ťažké to je veľký veľký maznak vždy ma čaká v posteli vecer.. na zachode sedíme spolu.. to je naozaj jak môj cecek .. večer ma už čaká pri dverách keď idem z roboty on už vie kedy… 😢

klip0
17. sep 2024

Ja viem ako to je ťažké, sama som to zažila. Dopracovala som sa alergiou k tak záväznej astme že som mala 10 záchvatov denne. Až vtedy som dala zvieratko preč. Odvtedy dobre ale brala som veľmi dlhú liečbu kortikoidmi aj s kopou vedľajších účinkov. Mám trvalo poškodené pluca. (Bežne ma to síce neobmedzuje ale trocha stresu, záťaže alebo choroba a už je zle) Nemohla som otehotnieť keď som chcela, musela som čakať na koniec liečby a zastabilizovanie atď. Zvaz si či ti to stojí zato

autor
17. sep 2024

@klip0 bože môj :( to mi ani Nehovor…

klip0
17. sep 2024

Choď si dať spraviť testy ako samoplatca, tam máš termín hneď a mali by ti vedieť povedať ako silné to je. Hneď ako ti vezmú krv si už môžeš nasadiť lieky, zavolaj obvodnej nech ti predpíše aspoň zodac napr. To môže aj ona. A potom uvidíš podľa testov. Ale určite aj alergologia, len tam sa dlho čaká. Takto to vieš vyriešiť rýchlo.
Mne sa to z jemnej alergie na stav ktorý pripisujem zvrtlo v priebehu pár týždňov

sono2
17. sep 2024

Alergia

autor
17. sep 2024

@klip0 mala som aj stavy že som sa nevedela nadýchnuť išla som spat a nevedela som proste dýchať až mi do plaču bolo.. bola som u obvodnej s tým že som chorá a ona ma počúvala cele mi to na hrudi piskalo dala mi zodac a ventolin ..
No začnem to riešiť teda viac ono boli obdobia kedy bolo lepšie nič mi nebolo a potom sa to zase vrátilo..
Najjhorsie keď sa neviem nadýchnuť z plných pľúc ako keby mi tam niekto sedí to je hnus… my sme chceli už odísť z bytu lebo sme si mysleli že tu mi niečo vadí nejaké parazity aj keď upratujeme…

klip0
17. sep 2024

Tak to už je zle, nechci si zavariť na celý život. Takéto prejavy už má aj astma