Prosím vás. Mesiac som čakala na MRI a teraz mi prišiel výsledok lenže môj chirurg dva týždne neordinuje. Prosila by som o vysvetlenie lebo neviem či je to vážne alebo nie. Je to MRI pravého ramena. Ďakujem veľmi pekne.
@dzescebuly to kde je prosím
Tak máš odlomený cca 1-1,5 cm kus z ramennej kosti hore ako je pleco... mala si úraz? Treba isť ku chirurgovi nech to ošetria. Ale na toto by mal stačiť aj bežný rentgen, načo si bola na MRI?
@frzeiovn juuuuj viem čo prežívaš, pred pár rokmi som mala prasknutý ramenný kĺb, skoré uzdravenie ti prajem
@patricia_b
Ďakujem a ty si to ako liečila. Mala si ortézu?
@frzeiovn Skús napísať do skupiny Zdravotníci na MK, tu je link:
https://www.modrykonik.sk/group/6796/
@frzeiovn máte tam napísané že veľký kostný výbežok ramennej kosti je zlomený, a nie je zjavne posunutý. A je to tam tam opuchnuté, nie je tam kolekcia vody.. ani v kĺbe..nemajú tam, čo vyťahovať.. šľachy nie sú potrhané.. toť zjednodušený preklad..ale teda chirurgické postupy nepoznám.. ideál nájsť zastupujúceho chirurga či traumatologa.. alebo sa potom ešte poradiť s obvodakom, za kým máte ísť ak nemáte zástup.. otázka ešte ako dlho to máte..ak dlho tak už asi sa aj tak hojí..a ak nezoženiete chirurga, či traumatologa, tak minimálne šetriť ruku..ale tipujem že tam niet čo operovať, predpokladám že fixácia..
Nie je tam čo operovať ani žiadne nezmysli ako "tekutinu vyťahovať" nebudú. Len fixácia v úvode a potom šetriace pohyby kým sa to nezhojí. Ale teda to je aj na 3 mesiace, a to rameno už nemusí byť nikdy "ono" ako predtým.
@frzeiovn mala som taký záves ako trojcípa šatka, tam som mala pútko na palec a vlastne som mala zavesenú ruku v pravom uhle, tri mesiace
@patricia_b
A ty si mala to isté?
@frzeiovn ja som to mala prasknuté v dvoch miestach, nemala som vodu v ňom, ale bolesti ukrutné
Ahojte, takže som sa dnes vybavila vďaka dobrej kamarátke, len aj tak som mala ísť k tomu doktorovi čo zastupoval, len ten bol v druhom meste, ale tak som vybavila tohoto, bol celkom v pohode. Takže nepovedal, že je tam voda, len opuch a zlomená ta vrchná časť ramenného kĺbu, tak kľud ešte, ale to, že som ja celý mesiac ortézu nenosila som mu ani nepovedala, len poskúšal rukou ako viem hýbať, a taký kľudový režim, že sa to bude aj dva mesiace robiť...len ja neviem, či mám ísť teraz na PN, lebo som doteraz teda nebola, a rukou som hýbala, tak asi preto sa to stále bolí ako bolí...a o mesiac kontrola a rehabilitácia...pracujem s PC v práci, len aj šoférovanie mi robí problémy...
Ahoj, úplne bez zmien tam más, tak v pohode, máš ťažkosti?
@frzeiovn napíš do skupiny Zdravotníci na MK