Vysvetlenie lekárskej správy

luci132
25. nov 2021

Viete mi niekto laickou rečou preložiť tento lekársky nález prosím? 😃

banderaska29
25. nov 2021

ja neviem baby, naozaj. rozum mi to neberie. akože ten lekár ti bez slova dal tuto správu a ty si bez slova odišla a nevedela čo je záverom ? či čo sa vlastne pýtas ?
niesom odborník ale to vyzerá na nález vykĺbených nožiek, sú predpísané remence.

luci132
autor
25. nov 2021

@banderaska29 😃😃 viem ze sú predpísané remence a ze sa jedna o bedrový kĺb ale myslela som podrobné vysvetlenie správy lebo nie nepýtala som sa ho nech mi celu správu doktor preloží do mojej reči...

banderaska29
25. nov 2021

@luci132 no tak si sa mala, aj tak to chceš vedieť 😀 myslíš že manky na koňovi to vedia lepšie ako ten doktor ktorý to tam načarbal ? 😀 tak mu zavolaj a popýtaj sa

luci132
autor
25. nov 2021

@banderaska29 keby mi ten doktor vyhovoval a bola som s nim spokojná tak samozrejme sa ho spýtam podrobnejsie

ovaaa
25. nov 2021

@luci132 Vyhovuje, nevyhovuje, ide ti o zdravotný stav dieťaťa, takže toto by som dala bokom. A to ti len podal na podpis a nič nevysvetlil? Mne sa toto u lekára teda nestalo....a mala som priestor spýtať sa na všetko možné

mimcurik
25. nov 2021

Klinicky : Vpravo odtiahnutie (smerom od tela ) obmedzené o 20 stupňov
Sono : vpravo (vpredu /v brušnej časti ) vystúpenie (zdvihnutie ) okraja o 90stupnov , decentrovany - (rozložený zo stredu na obvod /niečo odchylene od stredu ) , čiastočne vykĺbené , vzadu sa sklon zmenšuje , vľavo v norme

Viac do ľudskej reči to neviem ,ortopéd nie som ani lekárka 😁

margaretka_
25. nov 2021

Vpravo je obmedzena abdukcia o 20° - abdukcia je pohyb smerom od tela von. Cize ta nozicka sa neda dat az do takej polohy ako by mala
Elevacia labra = labrum je klbovy golierik, nejaka kolagenova sucast klbu. A elevacia je odtiahnutie.
Hlavica nie je v strede, kde by asi mala byt. Subluxacia = vyklbenie
Druha nožička je ok

Je tu na koni aj skupina zdravotnikov, tak mozes skúsiť tam 🤔 ja nie som ortoped, takze v diagnoze sa nevyznám

paciko9
25. nov 2021

@luci132 ja som sa vzdy pytala nerozumiem ani tym stupnom ani odbornym nazvom. Ale dobry ortoped by ti to mal vysvetlit. Mne vzdy povedali. Remence sme nosili 7mesiacou

luci132
autor
25. nov 2021

@paciko9 a ved ja tu asi ani stupeň nemám napísaný... Vy ste mali aky nález keď ste remence mali až tak dlho?

paciko9
25. nov 2021

@luci132 my sme mali 2d 3mesiace sme mali v kuse len na kupanie dole. Potom nam predlzovali hodiny bez remenov. Najskor 2hod denne potom 4 hod. Posledne 2 mesiace len na noc. A museli sme aj na siroko balit. Nabuduce ked pojdete popytajte.