Vysunutá platnička

dajana40
10. okt 2016

Dobry den bola som na MR a z vysledkov som zistila vysunutu platnicku 11mm jeto vela ci malo? Mal stym niektora skusenosti?k mojmu doktorovi idem ukazat vysledky az v piatok akojeto pripadne s porodom pri tejto diag?

smitjan
10. okt 2016

@dajana40 ako u koho, u niekoho aj s vysunutou platnickou prebehne porod v pohode, ibaze to je individualne. Ako si na tom co sa tyka bolesti?

libawet
10. okt 2016

@dajana40 chrbtica ako celok je vždy problém, ak začne robiť problémy. Vysunutá platnička je dôsledok zanedbaných bolestí chrbta pred tým a iných vecí, ako je pohyb, správny pohyb, zdvíhanie predmetov, časté nosenie topánok na vysokých podpätkoch, nestriedanie obuvi, zlá matrac v posteli, zápal v týchto miestach.... a mnohé iné. Vysunutá platnička sa dá napraviť a vrátiť späť, čo dokáže dobrý a skúsený masér, kt. sa zaoberá aj chiropraktikou. Potom je však vždy šanca, že znovu vyskočí, treba si už dávať pozor, robiť správne cvičenie na chrbticu, posilniť tak chrbtové svaly, striedať ( pri sedavom zamestnaní ) pohyb, chôdza, správna stolička pri sedení alebo fit lopta je fajn., striedať obuv, hlavne nosiť topánky na nízkom opätku...Neviem Ti však odpovedať, či 11 mm je veľa alebo málo, záleží aj ako to pociťuješ, či sa vieš vôbec hýbať, aké máš bolesti, či Ti to už nejde do nôh, kde hrozí zápal sedacieho nervu atď. Ak Ti platničku vrátia späť, a je taká možnosť, neviem, treba cvičiť a vyhýbať sa prudkým pohybom ( napr. lyžovanie ), a dokážeš si tak platnička dať do relatívneho poriadku a udržovať si ich, tak si myslím, že pôrod by problém byť nemal.

sisaha
10. okt 2016

@dajana40 tak ako ti povedali, zalezi ci mas bolesti, ci uz tam napr nie je hernia disku, ci netlaci na nejaky nerv, ci nemas bolesti vystrelujuce do noh, trpnutie a podobne. Mna pri 14 mm akutne operovali. Takze je to individualne

dajana40
autor
10. okt 2016

ja mám bolesti v ľavej nohe nemozem nanu dobre stupat cítim aj mravčenie noha ma boli uz 3 roky striedavo ale az teraz mi odporučili na MR. Bolest nohy je neznesiteľná najme ak posedím napr 3 minuty a potom nemožem bez chytenia sa niečoho vstať, alebop ak dlhšie stojím

libawet
10. okt 2016

@dajana40 nuž áno, to je dôsledok neliečenej platničky, čudujem sa ako to môžeš vydržať, vysunutú platničku som mala len raz, no stačilo mi na celý život, ani sedieť, ani ležať, ani chodiť, bola som úplne paralyzovaná, strašná bolesť, maséra mi volal muž domov, ten ma dal dohromady, odvtedy k nemu pravidelne chodím na masáže, na celk. udržiavanie chrbta, banky...

dajana40
autor
10. okt 2016

mozno preto to ako tak drzim som mlada mozno nemám až atyk bolestia le uz som bola paralyzovana a lezala som takmer tyýzden myslis ze je to na operaciu ked mam vysunutie 11 mm alebo to budem liecit

alami
10. okt 2016

@dajana40 ahoj, veľmi ti odporúčam knihu náš chrbát http://www.pantarhei.sk/knihy/zdravie-zivotny-s...
s kúpou moc neváhaj, je už väčšinou všade vypredaná, tu som ju našla, že ešte je. Nájdeš v nej všetko o chrbtici, od vysvetlenia - čo to znamená ak máš vysunutú platničku, cez cviky, akupunktúru, stravu.....všetko. Z pohľadu 4 odborníkov. Je tam aj vysvetlené či operácia áno - či nie...že to nie je vždy to najšťastnejšie riešenie a prečo...atď.
Ja mám podobný problém ako ty s tým, že mne išla neznesiteľná bolesť do ruky. Na zošalenie. vyriešila som rehabilitácie, obstreky, infúzie, PNky dlhodobé, hospitalizácie....nevedela som si od bolesti ani odkrojiť chlieb (ani utrieť zadok 😲 ). Nakoniec som nastavená na lieky na neuropatickú bolesť (od neurológa) a konečne mi je dobre. Bolesť cítim občas, ale nie v takej intenzite. Takže hodnotím, že super🙂 Nie je to bohviečo z dlhodobého hľadiska, byť na liekoch, ale zas, mala som už pocit, že mi nepomôže nič. Vieš asi sama dobre, že na toto bežný liek od bolestí vôbec nezaberá, teda pomoc fakt žiadna.
Tým ťa chcem povzbudiť, že riešenie to má, aj keď sa zdá byť situácia niekedy fakt desivá. 🙂

dajana40
autor
10. okt 2016

tak teda dakujem za tip hned idem mrknut tu knihu🙂

libawet
11. okt 2016

@dajana40 píšeš, že si ešte mladá, operáciu by som veľmi zvážila a brala až ako krajnú možnosť, dovtedy by som riešila s chiropraktikmi, dobrými a skúsenými masérmi, počuť aspoň ich názor, nielen lekárov, lebo tí len jedna cesta - lieky a operácia, samozrejme...no sú aj iné možnosti, operácia je tá posledná, je to predsa len zásah do organizmu a každý to znáša a hojí sa inak.

dajana40
autor
11. okt 2016

jasnéé tak uvidím, čo mi povie doktor v piatok

iveta7677
8. apr 2019

@dajana40 dobry vecer, viem ze je to stara diskusia, ale ako ste dopadli s tou platnickou?Aj ja mam vysunutu o 11 mm dnes mi to oznamili.

dajana40
autor
31. máj 2019

@iveta7677 niako, bola som v nemocnici pravidelne cvicila a dodnes mam veljee bolesti

iveta7677
1. jún 2019

@dajana40 a co hovoria doktory? Nebola by dobra operacia? Vobec sa to nezlepsilo?

dajana40
autor
1. jún 2019

Ze operacia este skoro vraj mam cvicit a chrbticka sa mi odmeni

iveta7677
1. jún 2019

@dajana40 aj ja cvicim sm system

dajana40
autor
1. jún 2019

@iveta7677 pomaha ? Ja wraj nemozem mam opakowat iba jeden cwik na moj stav

iveta7677
2. jún 2019

@dajana40 neviem ci pomaha ale bolo mi to doporucene lekarom.Ale ozaj zaujimave ze jeden cvik.

dajana40
autor
2. jún 2019

@iveta7677 no sak to..