Vystreľujúca bolesť z jednej strany chrbta

6. aug 2024

Prosim poraďte uz neviem ako si pomôcť.
Okolnosti - pravdepodobne zlý spánok na zlom matraci spôsobil ze ma rozbolel chrbát. Hlavne jedna strana, ktorá je podla fyzioterapeuta u mna dominantná celkovo, aj pri chôdzi.
Boli ma cely ten veľký sval popri chrbtici, ked zoznam krk k hrudi cely sa mi ten sval bolestivo natiahne… no z toho mi to ide do celej jednej strany tela - boli ma ruka, bedrový kĺb, noha, celkovo aj trapézy a vystreľuje mi to az do hlavy. Nedá sa mi poriadne fungovať ked ma z toho boli hlava a mam pocit ze mi nepomáha nic. Matrac mam uz svoj dobry, overený….ked sa snažím oddychovať mam pocit ze je horšie…ked cvičím cviky na dane svaly mam pocit ze je tiez horšie. Ked sedím boli ma cely krk nevladzem držať hlavu…ked stojim a chodím boli celá noha….zacarovany kruh proste..,,ako si mam prosim vás pomôcť? K tomu všetkému som v 1.trimestri, takmer žiadne lieky nemozem. Mozno to začalo ak tehotenstvom ked tak rozmyslam…,
Vďaka za vsetky rady

nicollette332
6. aug 2024

myslim si ze to tehotenstvo ti to teraz vsetko len znasobilo. s fyzio si sa o tom rozpravala? ci su tie cviky vobec vhodne pre tehotnu.

tanyan
6. aug 2024

Aj ako tehotná môžeš ísť na rehabilitácie (ja som chodila). Jednoznačne minimálne cvičenie bude potrebné, aby si prežila úspešne tehotenstvo a bola schopná starať sa po pôrode o dieťa. Neviem odkiaľ si, ale asi by bolo dobré navštíviť napríklad neurológa, ktorý sa venuje aj naprávaniu / akupunktúre / čínskej medicíne...
Okrem toho mi počas tehotenstva pomáhal krém Traumeel S. Je to homeo, takže sa pokojne môže aj počas tehotenstva a pri dojčení.