Vyšší tlak a tachykardia

16. jan 2024

Ahojte, mám dlhšiu dobu problémy s tlakom, pridala sa tachykardia ☹
Kardiológ mi predpísal Nebilet 1/4 tabletky ráno. Možno sú tieto problémy aj "moja chyba", lebo som po gynekologickej operácii veľmi pribrala.
Ešte som tie tabletky nezačala brať, lebo sa zamýšľam nad tým, či by bola šanca upraviť tlak a tachykardiu schudnutím alebo nejakým iným spôsobom alebo je to konečná a budem mať tabletky už navždy. Z maminej strany máme v rodine predispozíciu na kardio problémy a úmrtia pred 50tkou ☹ Ďakujem

veselo_neveselo
16. jan 2024

Ani nerozmyslaj, ze nebudes brat predpisane lieky!

Tlak sa samozrejme da upravit, tachy neviem, do istej miery mozno. ALE! Nepojde to tak rychlo, ako si predstavujes, takze lieky zacni brat, a spolu s nimi potom zacni pracovat na lepsej zivotosprave.
To moze trvat mesiace, roky, pokial sa dostanes do formy tak, aby si mala spat normalny tlak a mohla lieky vysadit. Vzdy po dohode s lekarom!!

stanulienkat
16. jan 2024

Nemusis mat tabletky uz navzdy. Tie lieky su hlavne na tachykardiu-urcite ich ber. Ked vies, ze mas obezitu a len teraz sa zamyslas nad chudnutim, tak to bude na dlho. Schudni, uprav zivotospravu a potom mudruj s liekmi.

autor
16. jan 2024

Baby, ja nemám vôbec zlú životosprávu, pribrala som po operácii a je to bohužiaľ hormonálne ☹ Ale áno, snažím sa s váhou niečo robiť, len to nie je vôbec jednoduché, ako keď niekto priberie stravovaním ☹

nevenka
16. jan 2024

Tak ja beriem pd posledneho porodu, co je uz vyse roka, co mam robit. Nemozem ai dovolit exnut. Tiez mam nadvahu a kardiolog tvrdi, ze schudnutie pomoze, ale liecbu treba. A po case bude kontrola a uvodi sa. Mal pacienta, ktory bral 3 kombi, po schudnuti mu ostal 1 liek. Ale zase poznam zeny s nadvahou a vacsou, ako mam ja a tlak maju nizky. Nie je tam pravidlo. Obvinovanim sa ale nic nevyriesis. A pravdepodobne si pribrala kvoli hormonom, co Ti operovali?

nevenka
16. jan 2024

Ja som tiez na tom tak, ze hormony mi to sposobili, aj pribratie, aj ten tlak. Takze podla mna sa snaz ukludnit, pomaly pracuj na schudnuti, a v klude ber lieky. Ak by si zacala cvicit, nebudes kvoli tlaku a tachy vladat, bude Ta to odradzat a bude Ti trpiet cele telo. Tachy vycerpava srdce naozaj velmi. Mala som to kvoli hypertyreoze strasne. Ja som mala zakaz cvicit, mne pri chodzi do kopca siel podla holtera tlak na 210/140, pulzy ani neviem. Zle mi bolo hrozne. Nemozes za to. Zlepsi sa to, ked sa hormony ustalia. Chce to aj cas. Maj sa rada 🥰

autor
16. jan 2024

@nevenka Ďakujem ❤

taktotedanie
16. jan 2024

Ako s cim vahas? Zacni brat uz nizsia davka ani neexistuje
Zacini brat a schudni jedno nevylucuje druhe