Ahojte,som tehotná a bola som u gyn a tlak 170/100...pričom som mala minulú poradňu 150../doma som si ho merala celý mesiac a som mala 120,80..mám strach,stres stále u lekárov, a gyn mi predpísal tabletky na vysoký tlak, aj keď som mu hovorila ze mam z toho stres a že mám z tým problém..viete mi niekto poradiť, že aj u vás to tak bolo?
Gyn ta ma v prvom rade poslať k internistovi. Ja som s internistkou riešila môj tlak až do pôrodu.
@simik7192 Ahoj, presne to teraz riesim aj ja. Dnes mi na poradni merali tlak a viackrat za sebou som mala cca 140/105 a tep tiez cez 100. Mam si do konca tyzdna 2x denne merat tlak a v nedelu rano mu volat a povedat, ako som dopadla. A uvidi sa, co dalej. Ale ja uz zajtra zacinam 40.tt.
@simik7192 ja mam rovnaký problem. U lekára okolo 145 na 100 alebo podobne. Na jeho radu som si merala od začiatku tehu doma tlak 3x denne a zapisovala na papier. Tento papier som mu vzdy priniesla a zhodnotil, že moje tlaky su uplne ok. Skus mu navrhnúť toto, no na druhej strane tehotnej by nemal stupnut tlak nad 140/90